Yeni aldığım Okuma Salina 390cm Surf Kamışın ucu bugün İLK atışta kırıldı. Kamış daha yeni. Bu gün itibari ile 6. defa ava gittim. İstanbul Caddebostan sahilde avlanıyorum. Buranın yapısı gereği kullandığım kurşunun bile en büyüğü 35gr. İlk atışta üstten 2cm'lik kısımdan kamışın ucu kırıldı. Moralimi bozmadım. Buradan arkadaşım Baki Abi sağolsun. Kırılan parçayı çakmakla ısıtıp uçtaki halkayı kırık parçadan çıkardı. Kamışın ucu kırık kısmını maket bıçağı ile biraz inceltip uç halkayı buraya japon yapıştırıcı ile yapıştırdı. Harika oturdu. O an olan oldu ama tamir ettik. Artık 3.90 değil 3.88 kamışımız oldu dedim . yeniden takımı toparla kur... Attık haydaaaa bu seferde 5cm gibi biraz aşağıdan kamış tekrar kırıldı . Av işi bu akşam doğal olarak yattı. Bu kamışla ya da başka bir marka ile böyle bir şey yaşayan var mı? Bu kamışın atarı 100-200gr. Cengiz Balıkçılık'da yedek parçası vardır. İnşallah yarın tamir ettiririm. Ama kamışa hiç güvenim kalmadı. Daha 6. seferinde (her seferde maksimum 2 saat at-çek yapmışımdır) 35gr'lık kurşunla üstelik 2 kez kırılan bu kamışa; asıl atarı olan 100-200gr'lık kurşun taksak atar mı? Sağda solda birilerini sakatlamayalım, bir kaza çıkmasın idk . İnanın şaşkına döndüm. Avda o anda tahminim daha önceki son avda, uçtaki parçada çatlamalar vs olduğu yönündeydi. İlk kırıldığında tamir edip taktığımız parçadan 5cm altından tekrar kırılması nasıl açıklanır ki? Eve gelince kamışın altını açıp kırılan parçayı çıkardım, inceledim. Çatlak vs'de yok. Üretim hatası olabilir mi acaba? Cengiz Balıkçılık'la görüşeyim buraya sonucu yazarım. Kamışı merak edenler için: http://www.balikmarketim.com/?urun-47607-OKUMA-SALiNA-390-cm-100-200-gr-KAMIS.html
Imalat hatasi vardir onda abi. 100-200 atarli kamis ilk parçadan kirilmaz genelde 2den kirilir. 35gr kursunla imkansiz gibi birsey
Erolcum .. bence ilk ihtimal .. 1-atış esnasında kurşun eger yere yatırdıysan bir tarafa takılmış olabilir.. o takılma esnasında . 1 sn lik zaman içinde zorlanır..(bu olayı birden fazla kez gördüm) 2-atış esnasında çok hızlı savurma yapılırsa , 35 gr lık agırlık beklide 150 gr dan daha fazla olarak kamışa etki yapar..buda en ınce kısmını zorlar..bu olayada istanbulda çok rastladım.. 3-yada çok istinai bir durum sana denk geldi fabrikasyon hatadır.. ben daha geçen sene yaşadım .. makine aldım 50 lik sararken ses yok yüke bindiğinde ses yapmaya başladı megerse makaranın takılı oldugu ana milde eğilme var ki çelik krom mil el yordamı ile egilmesi imkansız.. 35 grlık agırlık ..kamışı kırmaz imkanı yok.. bende lineaffe baia grande var 2 tane onlarda aynı atarlı 100 gr da kullandım 125 te.. ama işin gerçegi en randımanlı menzil 80-90 gr da veriyor..
Ben de 4,20 olanı var.Çok hassas kamışlar,oldukça dikkat etmek gerekiyor.Ben henüz kullanmadım uygun bir makine bakıyorum ancak daha aldığımın ilk günü aracın etiketi bile üzerindeyken aracın bagajındayken çok ama çok hafif sayılabilecek bir kasılmayla ucundan 10-12 cm kadarlık kısmı kırıldı.Belki senin başına da böyle birşey gelmiş olabilir.atarken yere takılma gibi veya kamışın ucunun yere teması vb gibi. İnşallah tekrar başına gelmez ama ben artık çok güvenemiyorum oldukça hassaslar.Rastgele.
Benimde okuma compressa kamisimin ucu 2 kere kırıldı ama benim hatamdan arabanın bagajında kırdım, Cengiz balıkçılıkta tamir ettiler, ama cok memnunum kamistan
Sakat bi kamis demekki. Bu durumda en uygunu orjinal parça kullanmak yerine silstar daiwa captain gibi markalarin parçasindan uyani takmak
cedros telesurf un ucunu evde kapıya takarak 5 cm kırdım.. cengiz balıkçılık yedek parça konusunda gereken özeni gösterdi.. 75 gr. dan 150 gr. a kadar rahatça atış yapabiliyorum.. 35 gr. lık kurşunla kamışın kırılması %99.9 imalat hatasından kaynaklanıyordur tahminimce.. Ancak normal bir porselen ya da karbon - porselen kamış kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.. Kullanırken hafifliği ve uzağa atma bakımından şüphesiz avantajı var ancak kullanım şekli biraz daha özen istiyor..
Geçmişolsun erol bey bende OKUMA CEDROS 420 100-200 gr. kullanıyorum ve kullanırkende pek dikkat etmem birşey olmasındiye ama benim kullandığım OKUMA CEDROS çok sağlam bir kamış.Cengiz balıkçılıkta kamışınızın tamirini yaptırabilirsiniz tekrar geçmişolsun olur böyleşeyler moralinizi bozmayın ava devam
Erol kardeşim, geçmiş olsun. Zaman zaman bu tür aksilikler mutlak olacaktır. Çok da fazla kafanı takma. Ben her zaman derim, bazı küçük dezavantajları olsa da, teleskopik kamışlar her zaman için avantajlıdır diye. Hasarlı ucu çıkarttın ve attın. Onun yerine takabileceğin 100 lerce alternatifin var. Tabii ki en doğrusu orijinali. Kamışını yaptırırken, 2-3 tane de yedek silikon dolgu olanlarından ve onlara uyumlu halkalarını al, koy çantana dursun. Yanına birde japon yapıştırıcı koydunmu, kim tutar seni.hihi hihi
Bu Japon Yapıştırıcı varya Abi bu japon yapıştırıcı varya en az penisilin kadar insanlık tarihi için önemli bir buluş ))
Teşekkürler Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Önerileriniz doğrultusunda yedek parçayı fazlası ile alacağım. Cengiz Balıkçılığı sabah aradım. Pazar günleri de 17:00'a kadar çalışıyorlarmış. Takdirlik hizmet. Gelin her türlü yardımcı oluruz dediler. Birazdan gidiyorum. Orada hemen tamir ederlerse akşamda Caddebostan sahildeyim . Dünkü avı tamamlamak niyetindeyim. Gelişmeleri yazarım.
Merhabalar erol abi ben sendeki kamışın 3 parçalısını 4.20 olanını kullanıyorum. teleskopik olanını alacaktım başta satıcının söylediği sürekli uc kırarsın o yüzden parçalı al dedi. suana kadar sorunsuz gayet güzel kullanıyorum bilginize..
İlginize çok teşekkür ediyorum Arkadaşlar bu forumu kimse gücenmesin diğer forumlardan ayrı tutuyorum. İlk gözağrım hemde . Yüzlerinize (avatarlardaki) mesajlarınıza o kadar aşina oldum ki sanki herkesi birebir tanıyormuşum gibi geliyor. Öylesine dostane ve rahat bir ortam, arkadaşlık var bu forumda. Herkese tek tek teşekkür etmek zor olacak. Toplu teşekkür kabul eder misiniz Cengiz Balıkçılığa bugün gittim. Sorunsuz ücretsiz hemen değiştirdiler. Birde gitmişken Lineaeffe'nin http://www.avmarketi.com/asp/product/16030/Lineaeffe-askili-belve-omuz-cantasi-no-2 bu çantasını aldım. Harika bir şey. Her bir tarafında bir dünya cebi var. Çok kaliteli bir ürün. Tavsiyedir. Yine daha önce WEB'de gördüğüm bu çantayıda yakınen görme imkanım oldu burada. Üstte görünen beyaz kapak ahşap. Çok şık. Hem sırt çantası hemde kocaman bir balık kovası. Yalnız zargana tutarsanız üsteki deliğide kapamadan oturmayın derim..demedi demeyin mrsparkle Bana taşıması zor. Ama taşırım diyen arkadaşlara çok pratik bir çözüm: http://www.avmarketi.com/asp/product/11970/RON-THOMSON-CANTALI-SANDALYE Bu arada Cengiz Balıkçılık'dan biraz daha bahsetmek istiyorum. Bende farklı bir sektörde 25 yıldır satış yöneticiliği yapıyorum. Satışçının halinden de dilinden de anlarım bir nebze. Ama Cengiz'e ikinci gidişim. Sanki oradaki herkesi tanıyor oldum. Öyle sıcakkanlı harika esnaflar. Gittiğimde kendimi kral gibi bir müşteri hissediyorum. Müşteri olmanın tadına vardırıyorlar insanı Birde forumlardan arkadaşlarla karşılaşıyorsunuz. Ben sizi bir yerden tanıyorum vs gibi bir girişle hemen çözülüyor ilişki ve bambaşka bir tat alıyor ortam. Kadıköy'de İnceçizgi http://www.avmarketi.com/asp/product/11970/RON-THOMSON-CANTALI-SANDALYE, Üsküdar'da Cengiz Balıkçılık http://www.avmarketi.com/asp/product/11970/RON-THOMSON-CANTALI-SANDALYE. Harika firmalar tavsiye ederim. Yine AV MARKETİ http://www.avmarketi.com/asp/index.asp 'ne de değinmeden geçemeyeceğim. Resmen veri bankası gibi kullanıyorum sayfayı. Bir çok web sayfasına baktım. Ürünün tanıtımı, ürün gruplarının doğru ayrılması, ürün resimleri ile bence en güzel WEB SATIŞ SİTESİ. Balık hobisinde yeni olduğum için şu ana dek görerek dokunarak almayı tercih ettim. Ama en kısa zamanda müşterileri de olacağım. Vicdani bir borç hissediyorum . Bu sebeple ürün linklerini genelde buradan veriyorum bari katkım olsun Selamlar...
Çözemedim Abi gerçekten sebebini çözemedim. Kalan parçayı Cengiz Balıkçılık'da arkadaşlar çıkardı gözümün önünde elle kırmaya çalışıyorlar, o kadar sağlam ki beyazladı ezildi ama kırılmadı. Çok sağlam bir malzeme aslında. Muhtemelen üretim hatasıydı diye düşünüyorum. Bu gün yeni uca 60'lık (yanımda en ağır o vardı) kurşun taktım rahatlıkla attım. Cık .. kırılacak gibi değil dediğin gibi. Çok sağlam aslında.
Güven problemini aştım ) Bu gün yeni ucu taktıklarında eski parçayı eğdik kırılacak gibi değil. Çok sağlam aslında. Yeni uçlada 60'lık kurşun taktım attım. Harika bir kamış. Galiba üretim hatasıydı eski uç. Birde kamışla beraber gelen uçları koruyan parça zayıf bir bez parçası. Plastik koruma ucu olsa tahminim taşıma esnasında daha güvenli olurdu. Aynı sizin söylediğiniz gibi özellikle taşırken aklım hep o uçta kalıyor. Yok bir yere takılacak, eğilecek büğülecek gibi. Bez koruma başlığı yanlış tercih bence.
Narin duruyor Kamışın çok narin duruyor olmasından dolayı sanki çok kırılgan gibi geliyor. Ama inanın bugün çıkan kırık parçayı kırmaya çalışınca aslaında ne sağlammış görmüş oldum. Ama kamış süper be . Sahilde gören hasta oluyor bu kamışa.
Sevgili Erol Cengiz balıkcılıkla ilgili gayet müspet yorumların beni çok sevindirmiştir. Onlar benim evlatlarım yerine koyduğum insanlardır. Kısa paltolonlu hallerinden beri tanırım. Herşey bir tarafa insandırlar. Ama onlarda bilirlerki,asla pek tutmadığım bir ürünlerini tavsiye etmem. Sevgiler