Kamiş: http://www.avmarketi.com/asp/product/6261/OSKAR-SAILOR-SURF-KAMIS-4-20MT Makine : http://www.spotbalik.com.tr/KUMYANG-TG-6000-MAKINA,PR-32442.html yeni aldim bunu bogazda kullamayi düşünüyorum sizce uygunmu
sanki o makinayla uzun atışlar yapamazsın gibime geldi, biraz dar ve derin. tabi ustalar daha iyi yorumlar yapacaklardır.
Doğru, yapamaz. Ama yapmasına da gerek var mı biraz tartışılır. Bu makineyle yapacağı atışlarda genel olarak yeterli olacaktır. Ama iddialı avcılık yapılacaksa, bu makine o işin makinesi değil.
Kamışın aynısından kullanmıştım.. ağır olmasının dışında bir eksisi yok, gayet sağlam bir kamıştır, atarı iyidir ve balığı hissettirir ama epey kas yaparsın kullanırken Makinede o fiyata alabileceğin daha iyileri vardı, aceleci davranmışsın sanki, turu biraz düşük.. yani o kadar parayı verdikten sonra 15-20 TL daha koyup Okuma Avenger falan alabilirdin.. Hayırlı olsun, bereketli avların olur inşallah, iyi günlerde kullan..
Uygundur, hayırlısı olsun Kumyang çin malı ama iyi makinadır. 4.2.1 devir surf için kötü bir devir degildir , 1-2 kiloluk balıgı rahat çekersin.
Bu makine avenger'dan iyidir. Belki turu biraz şüpheli gibi olsada, pek bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.
bende banax 4000 var ıdare edıyorum ama bır yandan gecelerı dişli avında beklemelı av ıcın hemde kısın at cekte kullanabılcegım bırsey ıstıyorum aklınızda varmı cok pahalı olmamak şartı ıle bır makıne?
okuma pl865 tavsiye ederim ozellikle beklemeli avlarda ve bogazda rapala at cek isinde guzel.. 150tl civari
Okuma'ya karşı genel bir negatif görüşün var (tıpkı shimano gibi) ama hadi haırlısı.. Peki şu kumyang bundan da iyi mi http://www.avmarketi.com/asp/product/5093/OKUMA-ZEON-ZN65-MAKINE
Değil, tam tersine hatta. Fakat kumyang diye önyargılı "çan çun makine" gibi bir yaklaşımım yok. Avenger sevdiğimiz ve gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğimiz bir makinedir. Fakat, kum yang'ın bazı modelleri, gerçekten çok iyi çıkıyor. Bu da onlardan biri, bir diğeri mesela mighty 760'dır. Okuma Zeon'a gelirsek... Ucuz bir makine aslen. Kocaman kafası vs. düşünülünce, bu gün için 100 TL filan ki, uygun bir fiyat. Bu makine 2007'den beri piyasada. Ama hiç yaygın değil. Avenger al diyen, biride ben olan pek çok "çok bilmiş" bulabilirsin etrafta. Ama Zeon tavsiye eden çok fazla yok, Sebebi ne olabilir acaba?
Zeon'u birkaç bilye takviyesiyle modifiye ederek birkaç senedir kullanan ve çok çok memnun olan dostlarım var da o yüzden sordum..
Sevgili Berkan, bir makine alıp birde gidip tornacıya bilya çaktıracaksak, işimiz var demekki. Makine dediğini alacaksın, misinayı kendin saracaksın, adam gibi bir şey şöyle. Gidip balığı tutacak, gelip kenara atacaksın, bir dahaki sefere kadar. Kimi makine var, alırsın, kullanırsın, kullanırsın bir gün bakarsın kitlemiş, yada kolu elinde kalır olmadı dişli pes der. Dediği yerde tutar denize atmazsın, güzelce çöp tenekesine atarsın. İçin yanmaz, sigara parasına, çerez parasına gelmiş, ava gittiğin günlerde içtiğin çay, sigara parası daha çok yekün tutmuştur. Yada makine alırsın, kullanır, kullanır, bir daha kullanırsın. Zaten çay sigara muhabbete pek vaktin olmuyordur, atçek, trofe peşinde pür dikkat filan. Bilirsin, bilmelisin, denizden dinozor çıksa, makinen seni yolda bırakmayacaktır. Bu güveni verir, hissettirir ve çocuklarına miras kalır. Bu yüzden yatırım gibi görür, parası neyse hakkıdır der sayarsın. Bu makine ikisine de girmiyor. Tüm mesele burada. Avenger'i çocuklara bırakamasan bile, ömrü boyunca içeceğin çay parasından ucuza gelir, seni pek üzmez, işini ömrü yettikçe yapar. Ama Zeon nerde?
üstad bence noktayı koymuşsun bu yazdıkların bana yol gösterdi diyebilirim. bende 100-150 civarında makina bakıyordum fakat dediğin gibi bu fiyata olan makinalar ne evladiyelik olur nede çöpe atılır. evladiyelim bir makina almanın vakti geldi bence ) her 2-3 yılda bir 100-150 liraya makina bakacağıma çok daha uzun süreler kullanacağım sağlam bir makina almak çok daha doğru olacaktır.