Sevgili Abiler , kardeşler , dostlar.. Mobydick Hunter-180 Kamış Makine markalı olta setine yeni sahip oldum. Bu konuda aşırı derece amatörüm ve istavrit çapari setini dahil nasıl oltama bağlayacağımı bilemiyorum. Misine oltaya sarılı şekilde geldi fakat inanırmısız misinanın ucunu bile bulamıyorum Misinanın ucunu nereden çıkaracağım ve kamış deliklerinden geçirip nasıl hazır gelen istavrit çaparimi bağlayacağım. Gemici düğümü de bilmiyorum kurşunumu vs. kafama göre bağlamayı düşünüyorum Ama dediğim gibi önce misinanın ucu lazım Aldığım olta linkde mevcut. Belki bu oltadan sahip olan forumda dostlar vardır. Şimdiden yardım ve güzel cevaplarınız için teşekkür ederim.. http://www.hazirolta.com/mobydick-hunter-180-kamis-makine-olta-seti-urun100003.html
hayırlı olsun güle güle kullan bu kadar soru bukar tarif en güzeli in sahile sana yakın bir tarafa ilk gördüğün balık tutan kişiye yanaş yardım iste kimse yardım etmemezlik yapmaz demiyorum ama çoğu kişi yardımda bulunur hem dahi iyi çözersin işi bence rast gelsin
pek bulamadım o yüzden sordum yoksa ciddi araştırma yaptım.. en iyisi okumak deilde pratik sahilde çözücez artık
tekne ile el oltası yeterlidir . kıyı avcılığı için aldım . dediğim gibi amatörden amatörüm. o yüzden ilk başta aşırı bi oltayla mücadele etmek istemedim. önce temel şeyleri öğrenmekde fayda var diye düşündüm.
hazır takımda büyük ihtimal kurşun yeri vardır bir kasa düğümü şeklinde bir halka vardır ,halkayı birleştirip kurşunun halkasından geçir ve halkayı açıp kurşunu halkanın içinden geçir ve hazır kamış konusunda keşke biraz araştırsaydın aynı fiyata daha uygun kamışlar bulabilirdin çünkü ;bildiğim kadarıyla boğazda ve istanbul civarlarında 100 125 ..200 gr 'a kadar kurşunlar kullanılıyor buda snn 30-60 aksiyonu olan kamışını zorlayacak hissetmeni zorlaştıracaktır .Ama problem değil başladığın zaman takımının eksiklerini anlayacaksın
birkaç kez deneme fırsatım oldu fakat kurşunlar biraz hafif kalıyor. 75 lik yada 100 lük kurşun taksam acaba nasıl olur diye düşünüyorum. yoksa 60 gr. boğaz tarafına hafif kaçıyor gibi .