Yeni organizasyonlar yapma önerisi,

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında Süheyl Başak tarafından paylaşıldı.

1. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Yeni organizasyon yapmayı artık otamatiğe bağlasak nasıl olur?
    Mesela her ayın ilk, ikinci veya sonuncu pazar günü yapmak ve organizasyon tarihinden 20 - 25 gün evvelden hazırlığına başlamak nasıl olur. Bu sayede her ay bir organizasyonumuz olacağını ve gününü aylar öncesinden bilmemizi sağlıyacağı gibi kendimizi bu tarihe göre planlama imkanını bulacağız. Organizasyon kıyıdan, tekneden, tatlı su gibi ayrıntıları da balık durumlarına göre önceden tesbit edilebilir.
    İşlerimizin durumuna göre herhangi bir organizasyona iştirak edemeyen bir üyemiz bir sonraki organizasyona kendisini hazırlar.
    Bu öneriyi yaparken öncelikle 2009 yılında 2 organizasyon gerçekleştirmemizin
    bence az olduğunu düşünmemden kaynaklandığını belirtmek isterim.
    Yönetici arkadaşlarımızın bu konudaki fikirlerinin çok çok önemli olduğunu bilmekteyim. Zira o arkadaşlarımız çalışıyorlar bizler hazıra konuyoruz.
    Ayrıca hava muhalefeti nedeniyle evvelce programlanmış bir organizasyon 3-4
    gün önceden tehir edilebilir. Ancak meçhul bir tarihe değil de mesela bir hafta sonraya.
    Bu önerimi İstanbul için yaptımdı. Bunun bir diğer faydası da diğer şehirlerde
    ikamet eden üyelerimiz İstenbula geleceklerse geliş tarihlerini buna göre ayarlarlar diye düşünmekteyim, ve buda kendileri ile tanışma ve sohbet etme imkanı bulmamıza vesile olacaktır.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

2. Antrikok

Antrikok Rıza Melih ONBAŞLI

Favori Kamış:
    Okuma Sedros , Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    Beyşehir Gölü - Sazan - 4378 Gram
    Süheyl abi kesinlikle katılıyorum ama organizasyonun sadece istanbulla sınırlı olmamasını temenni ediyorum öyle bir av yeri olmalıkı ankaradan - kayseriden - ıspartadan - bursadan - balıkesirden hemen hemen heryerden katılımın olması gayet dahada güzel olacaktır. mesela antalya adrasan herkesin hayalidir neden adrasını düşünmüyoruzzz

3. mufitsa

mufitsa tayfun tarumar

Favori Kamış:
    Alba star 1002/240 porsuk
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    Bencede yurt genelinde olursa dahada iyi olur. dediklerinize bende aynen katılıyorum bu arada.

4. Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Tabiatıyla bunu yurt genelinde de yapabiliriz. Burda benim esas gayem tarihlerin belli olması ve şahsi planlamalarımızı o tarihlere göre yapabilmemizdir.
    İlginize teşekkür ederim. Arkadaşlar ilgi gösterirse ve bilhassa yöneticilerimiz
    uygun karşılarlarsa iyi olur kanaatındayım.
    Süheyl Başak

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Arkadaşlar merhaba,

Bahsettiğiniz gibi organizasyonlar ile toplanıp bir araya gelip kah gülmek kah eğlenmek ve balıklarımızı tutmak bizim için en güzel duygulardır. Yalnız burası bir aile ortamı yani ağabey, kardeş yada baba,oğul gibi kavramları aramızda yaşatıp mutlu olmak için yan yana gelmiyormuyuz?
    Bu bağlamda herkes eşit şartlarda ve özgürce fikir beyan etmekten kaçınmamalı, ama bu sadece fikir beyan edip beklemekte olmamalı.

Mesela sizin söylediğiniz yani önerdiğiniz husus benim içinde asla hayır demiyeceğim bir konudur ama unutmayın ki burada görevli yönetici arkadaşlarımızında birer işi ve özel yaşantısı var. Bu konular ise üzerinde epeyce zaman harcayarak karar verilmesi konulardır. Herkesin zamanı buna el vermeyebilir.

Teklif ettiğiniz avların olması için sadece bu işe yönelmiş ve bilgi birikimi olan tecrübede sabit kanaatleri olan bir organizatörümüzün olması lazım. Maalesefki buda şu anda yok. En azından bu şekilde bir teklifin değerlendirilmesi için başvurmuşluğumuz yok. Neden başvurmayalım ama değil mi?

Madem Adrasan dediniz o zaman size biraz Adrasan hakkında bilgi vereyim.

Adrasan Kemer-Kumluca arasında Olympos (Ulu Dağ) denen tarihi coğrafyanın hemen alt kısmında yer alan Çavuşköy beldesinde yer almaktadır. Hem coğrafi konumu hemde çam ağaçları arasında yer alan koyları ile ülkemizin cennet mekanlarından bir yerdir.

Adrasan için şu anda balık sezonu açılmış sayılmaz aslında ama bildiğiniz üzere Akya ve Sinarit avlarında trofe boylarda av veren meralara sahip olduğunu da hepimiz biliyoruz. Adrasan da av yapmak maalesefki pek o kadarda kolay değildir, belki video paylaşım sitelerinde Balık Turizm kültürüne sahiplik yapan kişilerin paylaşımlarını izlediyseniz bu size cazip gelmiş olabilir. Ama emin olunki siz yada biz farketmez bir organizasyon yaparız derseniz bununda herkese düşen bir külfeti olacaktır. Bu konuda da size biraz bahsedeyim isterseniz.

Adrasan da ben tekne buldum suya indireceğim diyemezsiniz, özellikle Akdeniz bölgesinde sahil güvenlik ciddi yaptırımlar ile denize çok müdahele ediyor. Bu Adrasan için daha sıkı bir uygulama sergiliyor, bunun çeşitli sebepleri var ama bunlardan bahsetmiyeceğim. Sadece 10 kişilik bir ekip ile bu organizasyon yapılır ise bu dönemde uçak ile tek kişi gidiş dönüş 240 TL. Kalacak yer ise günlük 40-50 TL arasında değişmekte. Adrasan için Olta ekipmanları herkesde olmayabilir ama olsun az önce ne demiştim Balık Turizm Kültürü için bu hizmeti verenler var. Olta ekipmanları olmadan bu turlar ile 3-4 kişi sabah 06:00 ile 17:00 arasında Sırtı ile Akya-Sinarit yemli ilede Fangri yada diğer türev mercanları avlayabilir. Bu tur maliyetide günlük olarak 180-200 TL arasında. Tek bir birey olarak tüm organizasyon maaliyeti kişi başına en az 800 TL eder. Dönem olarakta yaz başlangısı olduğu için yada ileriki dönemler içinde bu olabilir bu maailiyeti biraz daha artabilir.

Zaman ve mali durumlarıda göz önünde bulundurursanız bu biraz daha profesyonel organizasyon işine döner. Bu yüzden teklif edeceğiniz her konuya destek vermeye çalışıyoruz. Yalnız bu tarz organizasyonlar site üyeleri ile yan yana zaman geçirip eğlenceden çok biraz daha profesyonelce bilgi birikime sahip olan insanların organizasyonu olur. Anca 3-4 kişi ile yapılacak bir organizasyon belki olabilir.

Biraz uzun oldu sanırım, kusura bakmayın.

Benim düşüncelerim bunlar..

6. Antrikok

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    bende turizmciyim arzu edildiği taktirde otobüs ve konaklama yerlerini makul fiyatlara elimden geldiğince büyük bir zevkle ayarlayabilirim

7. unique

unique Cüneyt Eşsiz

O zaman size zahmet olmazsa tek bir kişi için gidiş-dönüş + konaklama ve balık tutma organizasyonu için Adrasana göre bir teklif istesek nasıl olur?

Not: Otobüs ile bu iş çok zor, herkesin senelik izin kullanması gerek yoksa :)

Teşekkürler.

8. Antrikok

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    kişi sayısı ve gün belli olursa hava yollarından grup taleb edebilirim

9. unique

unique Cüneyt Eşsiz

O zaman bekleyelim, fikir beyan edecek arkadaşlar çıkacaktır.

Ama dediğim gibi bakın Adrasan'da her yerde balık yok. Kalacak yer, Yemek+İçmek, Balık avı için Tekne (Turistleri misafir meralarına götürüyorlar), Balık Turizmi yapan bir rehber olmalı.

Olta takımları, Herkesin kendine göre oltası vardır ama Adrasanda ne zaman ne avlanır bunuda o zaman öğrenin lütfen ona göre bizi bilgilendirin ki kimse madur olmasın. Ekipman temini için neler lazım bu konuda da bilgilendirin lütfen.

10. Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Bahsedilen Adresan konusu neden olmasın ancak bunun maliyetl yüksek olacağı
    şimdiden belli. Ancak yinede olabilir. İştirakin az olacağını tahmin ederim.
    Bunun yanında mesela Saroz organizasyonu olabilir ve çok daha ucuza malolur.
    Tabii bunlarda güzel temenniler ama benim önerimin çok daha dışındaki konular olduğunu düşünmekteyim. Biz ilk önce her ayın belirli bir günü organizasyon yapma kararı almalıyız. Bunun kararını aldıktan sonra gidilecek yer konusuna karar veririz. Arzum 2-3 ayda bir kere değilde hiç olmazsa ayda bir kere beraber olmamız ve hoşça vakit geçirmemizdir.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

11. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Uzun vadede belki Adransan olabilir ama yakın zamanda zaten ötelenmiş bir tatlı su organizasyonumuzda vardı.

Umarım yakın zamanda bunu öncelikli olarak yerine getirebilelim. Tabikide uygun zamanlarda yine yan yana gelmek isteriz.

12. samsunlualtunışık

samsunlualtunışık mustafa altunışık

Favori Kamış:
    remikson
    süheyl abi güzel bir organize fikri şöyle bir yöntem izlenebilirmi acaba otel uçak vs yerine örnek gidilecek yer belirlenip illerden gelebilecek gruplar 3veya 4 kişilik guruplar halinde özel arabamızla çadır kampet uyku tulumu vs ile avlak kenarında kamp kurulsa nasıl olur sonuçta bir haftasonu denense nasıl olur

13. Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Enteresan ve çok güzel teklifler sunmaktasınız. Anladığım kadarı ile bu konuda birçok fikir ve öneri yapılacaktır. İsterseniz bu işi sıra ile yapalım.
    1-Önce hangi tarihlerde organizasyon yapılacak tesbit edilsin. Ayda bir veya iki kere veya iki ayda bir gibi ancak tarih tesbit edilsin.
    2-İkinci adım olarak o tarihte tekne, kıyı veya tatlı su organizasyonu mu olacağı belirlensin.
    3-Üçüncü olarak yer belirlensin.
    Tabii bunlar yapılınca mümkün mertebe tarih ve programa uymaya gayret edelim ancak hiçbir şekilde değiştirilemez diye bir kanun yok. Mesela hava muhalefeti gibi fevkalade hellerde ertelenebilir.
    Birinci adım gerçekleşirse diğer adımlar bunu takip eder ve çok daha kolay yapılabilir kanaatındayım.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

14. ismailoglu

ismailoglu İSMAİL

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    50 PARÇA 400 GR LEVREK
    herkese selamlar
    uzun zamanlardır işlerin yoğunluğu nedeni ile yurtdışındaydım ve forumla fazla ilgilenemedim.bunun için tüm arkadaşlarımdan özür dilerim.ama artık geldim ve gelir gelmez organizasyona girdim.hemen 20 kişilik bir tekne ayarlayıp adamlarıda tamamladıktan sonra ( şuan full dolu ) cumartesi günü foçaya gitmeye karar verdim.bakalım av raporumuz nasıl olacak.şimdiden merak ediyorum.
    izmir içinde organizasyon yapan arkadaşlar olursa banada haber vermeyi unutmayın.
    hepinizi saygı ile selamlıyorum

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    arkadaşlar aslında hiç zaman kaybetmeden bir tekne organizasyonu yapsak diyorum,bu balık ne kadar daha devam eder bilmem ama bogaz coştu resmen.

çinekop,sarıkanat,ir istavrit kaynıyor resmen,balık su üstünde oynuyor.

hani keyifli olurdu,ne dersiniz:confused:

16. ismailoglu

ismailoglu İSMAİL

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    50 PARÇA 400 GR LEVREK
    valla hocam eğer boğaz şu an bu şekilde ise ve siz hala oturup ne yapalım diyorsanız pessss.bizim izmirde şu an durum pek iyi değil gibi.balık azalmış ve ufalmış.durum böyle olunca zevkimizde biraz kırılıyor.sizde ise durum bize göre tam tersi ama bu sefer de siz duruyorsunuz.:eek: :eek:

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    valla hocam ben kendi adıma durmuyorum:)

böyle balık her zaman olmaz,aksilik olmazsa,bu gece sabahçıyım gene ;)

18. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    İsmail'cim. Foça her zaman Çeşme'ye nazaran bereketsiz olmuştur.
    Neden foça yerine çeşke'yi düşünmüyorsunuz?
    Foça'dan alacağınız verimden daha fazlasını alırsınız.
    Saygılar.

19. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    Bencede en kısa zamanda bir deniz org. yapalım.. Haftaya mesela olabilirmi?

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    çokta güzel olur.

ancak listenin oluşması,tekne ayarlanması, 1 haftada olurmu ?

zor ihtimal,ama imkansız değil

Son düzenleme: 9 Mayıs 2009