Yeni Oyuncağım

Konu, 'Genel Konular' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Askerden kalma içgüdülere engel olamadım (Hakkari J.Komd. olarak yaptım) ve bugün gidip havalı bir tüfek aldım.:laser: :) Barut kokusu olmada idare edeceğim. Artık palamut su üstü yaparsa belki atarım :D mrsparkle

Hatsan Striker 1000s 5,5mm

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3418

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ceyhuncum hayırlı olsun .Boğazda kurşunu bunla atarsın artık:D :D :D

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

veli abiye selamlar :)
    Güle güle kullanın zevkle

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Hayırlı olsun... :)

Abi otomatik tüfek alıp domuz avına gitseydin :D. İnanılmaz keyifli :D.

5. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Hayırlı olsun..Yeni nesil havalı tüfekler bayağı gelişmiş...Sınırda rahatlıkla nöbet tutulur bununla.Kimse birşey anlamaz..:D

6. Tolgahan61

Tolgahan61 Tolgahan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    Hayırlı Olsun Ceyhun Abi Fiyat Nedir

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan:) havalı tüfek hakkında kafana takılan varsa yazabilirsin:) nede olsa bir zamanlar bir sideprensi07 vardı o camiyadahihi döneceğim günü bekliyor havalı camiasıhihi

yanlız o dürbün işe yaramaz şimdiden belirteyim..ve o ayaklarda öyle..tetik yeni versiyon deyil gördüğüm..ama yinede isabetli bir tüfek,,

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Teşekkürler herkese. Fiyat linkte vardı.

Teşekkürler. Dürbün (4x20), kılıf, 1 kutu saçma ve ayak hediye zaten. Dürbünü hemen değiştirmeyi düşünüyorum. Evde saçma koymadan bir atış yapayım dedim :D kulaklarım hala çınlıyor. 3dk sonra sitenin güvenliği geldi. :) Havalı tüfek gibi değil sesi.!

Almayı düşündüğüm dürbün:

http://www.toptanmallar.com/?urun-1769-Nikula-4x32-Full-Celik-Silah==-Tufek-Durbunu-124.html

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Hayırlı olsun Ceyhun bey,

Bir türlü fırsat bulupta sizinle tanışmak fırsatı bulamadım halbuki minibüsle mesafemiz 20 dk. bir gün fırsat yaratıp tanışmak için geleceğim.

Yaklaşık 6 ay öncede ben merak sarmıştım o kadar güzel havalı tüfekler var ki şaşırıp kalmıştım fiyat olarak 2000 tl üzeri olanlar. Sonra düşündüm İstanbul gibi bir yerde nerde kullanırım diye? Ama hala aklımın bir köşesinde olan bu aşkımı sizin resimleri görünce canlandırdınız:)

Tekrar hayırlı olsun.

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Murat bey. Sarıyer'de oturuyorum, kuzey tarafı ormanlık arazi olduğu için max 3km sonra atış yapabilirim :)

Size de kısmet olur inşallah. Ama 2000tl'ye gerçeğini almak daha mantıklı :D Safir'in m4a1 kopya modeli T-14.

12. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Haklısınız gerçeği konusunda ama ondada bir sürü prosüdür var birde avlak çok iyi değil sanırım Türkiye şartlarında.

Bir ara almayı ciddi ciddi düşündüğüm tüfek Samyang - Sumatra 2500 - Carbin STD .25 Beech (6.35 mm.) idi.

13. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Hayırlı olsun ....iyi fiyat bundan 15 sene önce iki koyun parasıydı:)

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tüfek henüz çok yeni,pistonda yağ var,şiddetli çarpma sonucu o yağ yanıyor ve ses çıkarıyor,300 400 pellet atınca bu durum biraz daha aşağılara iner,ancak ev içinde yine yankı yapar,ev içinde kullanma o tüfeği,ses çıkarır komşular rahatsız olur,

diğer bir konu pellet bir yerden seker başına iş alırsın dikkat!!! arazide taşdan seken pellet in vızılama sesini sen daha duymadınhihi tahmin edemiyeceğin paralar döktüm ama tadınıda çıkardım bu hobinin;)

o dürbün o ayak ile ayar tutmaz,zaten kel bir dürbün..yani gez arpacık ile atış yap daha iyi görürsünhihi

madem dürbün alacaksın,o dürbünü sağlıklı kullanmak istiyorsan,dampa dürbün ayağı alacaksın. sıfır 100tl olması lazım,2ci el bulabilirsin..
    bu siteye üye ol,kendini tanıt,ben ordayım;) tüfeği ben aldırmadım sana onuda belirthihi dandik bir tüfek deyil lakin.ordaki insanlar benden daha gündemde olan model tavsiyeleri bekler alır...

dürbün için araştırma yapacağım,2ci el temiz olur,ve dampa ayak..dürbün ayarlaması için ayrıca yazacağım.önce dürbün bulalım..seçtiğin dürbün sabit zoomlu,onunla yaklaştırma yapamazsın..biraz iyi bir dürbün tüfeğin parasını rahat geçer:rolleyes: daha dampa ayak lazım..önce bir araştırma yapalım,,sen bu siteye üye ol,tanıt kendini,forumu incele biraz;)

not : havalı tüfek ile av yasaktır :) o gördüğün domuz yavru evcil bir domuzdur,ve çok yakın mesafeden nişan alınmıştır,reklam amaçlı,senin tüfekde aynısını yapar,aynı noktaya atarsan o mesafeden...yaban domuzuna o pelleti zor geçirirsin :)

www.airgunturk.com

o tüfek bana geldi,ben o ara hobiyi bıraktım bırakacaktım,biraz geç geldi,hevesim kalmadı,sıfır tüfeği hiç kullanmadan geri sattımhihi sahip olduğum havalı tüfekler içersinde tek pellet bile atmadan sattığım tüfekhihi çok güçlü bir tüfek..arabanın kaportasını deler,tabancanın etkili olamıyacağı mesafede..300 400mt de şişe kıranlar var,ben daha önce 300mt yi 5.5mm ile denemiştim..

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Hayırlı avlar olsun Ceyhun kardeşim, aman dikkat et valla ben silahı hiç sevemedim.
    Selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

16. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Elinizde ki tüfek hatsanın ucuz ama idare eder başlangıç tüfeği olarak kabul edilebilecek düzeyde bir üretimidir.Size tavsiyem bu tüfeği satın ,alacağınız dürbünüde ayaklarıda dampayıda almayın .Gidin daha kaliteli ithal bir tüfek sahibi olun emin olunki 1 ay sonra sizi bu tüfek kesmiyecek devamlı zarar döngüsü içine gireceksiniz.

Sideprensi bu konuyu iyi bilir.www.airgunturk.com adresinden sınırsız bilgiye sahip olabilirsiniz.

size tavsiyem başlangıç olarak alınacak tek tüfek kalitesi ,şekli yüzde 50 ses kesici teknolojisiyle şu an x20 suppressor combo

http://cdn.ammoland.com/files/wp-content/uploads/2011/01/Stoeger-X20-Suppressor-Air-Rifle.jpg

Çoğu tüfeğin namlu çıkış hızına aldanıp alınmaması gerekir lakin kullanılan pelletler menzili hedefi çok etkiler.Şimdi gidip av bayisinden 10 liraya aldığınız pelletle 50 metreden şişeyi bu tüfekle patlatırsınız lakin 75 metrede vurabileceğinizi pek sanmıyorum.Onun için kaliteli pelletler kullanmanız gerekmekte bunlarda özel alaşımlarla yapılmış pelletlerdir fiyatlarıda kutusu 30 tl den başlar yükselerek gider.

Bilmeyenler için fikir oluşması açısından yazıyorum dürbünsüz kılıfsız bipodsuz tüfek ucuz diye aldanıp almayın .Bu saydıklarım en azından +150tl masrafdır.Çoğu av sitesinde yazılan hediyeli tüfekleri almanız sizin yararınıza olacaktır.Deneyimle sabit olduğundan hatsan harici türk firmalarının tüfekleri genelde ucuz ve çabuk işlevini yitirdiğinden ithal markalar daha mantıklıdır .VE son olarak alınabilecek bazı tüfekleri size sıralayayım hobi olduğundan bazı tüfekler gerçeklerinden daha pahalıdır ama 100 metreden aynı hedefi arka arkaya defalarca vurabilirsiniz.
    http://www.nagun.com.ua/published/p.../SC/products_pictures/hammerli900_enl_enl.jpg (390 tl satış fiyatıdır gövde ve kundak ceviz üretimidir dürbün hediyelidir.)

http://www.armer.com.tr/content_fil...ER-EXPRESS-HAVALI-TUFEK-55-MM_12358_large.jpg (540 tl hem pellet atar hemde bb attığından keklik bile avlanabilir yani mantıken 10 15 metre içinde keklik vurulabilir masrafsız :)

Örnek verebileceğim alınabilesi en mantıklı tüfekler bunlar saygılarla

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ufuk Bey,

tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Kadir'de çok yardımcı oldu, teşekkür ederim. Bugün boş bir arazide sıfırlama ve 25m 40m atışlar yapma şansım oldu. Sıfırlamada ciddi sıkıntı çektim ama sonunda tam anlamıyla oldu. 25m ve 40mde çok iyi atışlar yaptım. Sadece dürbünü değiştirmek benim için yeterli. Çok iddalı atışlar için almadım tüfeği. Biliyorsunuz balık ocak, şubat ve mart aylarında iyice azaldığı için ikinci bir hobi olarak ikinci planda devam ettireceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

18. halimselim

halimselim selim

En İyi Avı:
    levrek 1,300
    hah ceyhun bi bu eksikti,şimdi sen bu tüfekle başlayıp yok dürbünü yok ayağı derken o tüfek seni kesmez bi ileriki seviyesini alırsın,oda kesmez bi ilersini derken .senin arabanın bagajı arka koltuğu zaten doluydu balık malzemeleriyle bi ön koltuğu boştu oturmak için. ön koltuğunuda doldurcan tüfenkle dürbünle biz nerereye oturcaz kardeşim.seneye kesin arabayı değiştir.jeepmi alcan minibüsmü,kamyonda oluur açık kasa bişey.