merhabalar arkadaşlar ve abilerim geçen avımda wacky jg head dan bahsetmiştim..sağolsun melanur nickli Hüseyin bey kardeşim..anında cevap yazarak kendisinde olduğunu söyleyip adresime gönderim yapmıştır..burdan bir kez daha teşekkür ediyorum karşılığında henüz hiç birinizde olmuyan bir sahte gönderdim belki bir arkadaşımızda vardır.kargosu geldiysehihi ürün yurt dışında satılıyor.. Hüseyin bey kardeşim ilaveten yine başka sahtelerde göndermiş sağdaki maria tıght salolom..altındaki wacky jig head.. soldan aşağıya 2 silikon slug go marka..altdakine gözü ben yaptımhihi pembe olanı suya fırlatmadan önce kıyıda test ettim..yaptığım ilk işlem makinanın kalamasını gevşetmek oldu süper ksiyonu var..diğer silikonlarda öyle.:thumb: bu aralar bunlar ile yatıp kalkıyordum..vallah büyük süpriz oldu..tam istediğim silikonlar bunlar bunları farklı yöntemlerlede kullanma imkanımız var.. balık alırlarmıidk raporunu siz açın içine resimi ben korum Hüseyin bey kardeşim geçen yılda,daiwa td pencıl ve başka sahtelerde göndermişti..bunuda hatırlatayım.. daiwa ilede levrekler almıştım 2 rapor yayınlamıştım sadece tekrar teşekkürler Hüseyin aga Uploaded with ImageShack.us sabah ekmek alma bahanesi ile soluğu bayide aldım dün yine garip bir varlık tutmuştum..tasmayı vurdum aldım balığı..çekerken çok hafif geliyordu..zargana zannettim..önüme getirmiştim ama balığı göremiyorum dipte..dipte kayayı görünce daldı bu bir kafa atıyor kamışa küt küt vuruyor.tahmin ettiğim kadar ufak birşey değilmiş.iyi bastı son anda oltaya....biraz boğuştuk..kancadan kurtuldu balık yine misinayı kayaya sürdtürmüş..misina çizilmiş...korktum soluğu bayide alıp bu örgüyü aldım 12mm 7kg çekeri var..oldukca sağlam örgü..yanlız dikkatli ve uygun makinada kullanmak lazım bunu..20tl ye aldım dün akşam 3 25 atarlı remixon fantasy kamışımı ortalığa çıkarıp hazır ettim.bu kamışın halkası porselen deyil..sarı pirinç gibi birşey..dolaysıyla örgü çalışır bunda..korkmam porselenini kırar diye.. yine 2 makina ile gideceğim meraya....biri texas rig çalışacak diğeri..zokalı silikon ve su üstü sahteler.. bu arada bir düzeltme yapayım..uygun sertlikde ve atar değeri sahtelerimizi fırlatacak düzeyde olan tele spin kamışlada harkulade su üstü çalıştırıyorum:thumb: kamış 210 fırlatımları bana göre aynı parçalı kamışlara göre..bu kamışı seçerken,hafif,atar değeri mevcut sahtelerimize göre,, sapının ince olmasına ve kamış ucunun sert olmasına dikkat edin..2 işi bir arada görmek istiyorsanız.. yani kısacası bir okuma alimuna tarzı sertlikde..tele spin kamış sizi memnun eder.. silikon solucanlar beleş biri numune bırakmış..ben aldımhihi oldukca esnek yapıya sahipler..bunlarda farklı yöntemler ile kullanılabiliniyor.. stoper kurşunun önüne ve arkasına takılacak.. nasipse bu akşam üstü tekrar yokluyacağım merayı..pek ümitli deyilim..zira deniz cam kalın sağlıcakla Uploaded with ImageShack.us
Hayırlı olsun Kadir abi, sahteleri göremiyorum, akşam bakacağım. Sezonunda çok canlar yakacağı kesin gibi, heyecanlandırmış seni sahteler. Rastgelsin...
Kadir abi hayırlısı olsun. umarım aklındaki balıkları düşlediğin şekilde alırsın kıyıya sen yazınca merak ettim nedir bu jig head diye. arattırdım google amcaya. aşağıdaki video çıktı. doğru mudur abi (bu arada ben daha sahteleri yüzdürmeyi tam çözemedim seni takip etmek çok zor be abi)
Seni acayip hırslı gördüm Kadir Abi Öyle de yapcem, böyle de denicem Merak etme seninde sıran gelecek ve o zaman arka arkaya raporlarını sıralayacaksın eminim. Hepsi çok güzeller. Yeni tekniklerle yapacağın avları ve vereceğin görsel eğitimleri sabırsızlıkla bekliyorum.
sağolun arkadaşlar abilerim teşekkür ederim bu kurtlar videodaki gibide çalıştırılıyor..geçen gün bu yöntemi denemiştim..küçük zarganalar ve küçük balıkların ilgisini çekmişti..yanlız o solucan biraz daha sert idi.. youtube de olsun google de olsun çok değişik yöntemlerin tarifleri var.. mesela solda en altdaki 3 silikonu normal yemli takımınız ile derin bir bölgeye bırakıp..olduğu yerde misinaya yardımı ile titreşim göndererek çalıştırabilirsiniz..kurşun için lastik kullanıyoryar..15 20cm lastik bir beden..siz kamışı hafif aşağı yukarı çırptırırken..çok hafif ama o lastikli kurşun..aşağıda sünüyor duruyo,yani böyle yaylanıyor..o yaylanmanın verdiği titreşim sahtenize can katıyor olduğu yerde aksiyon alıyor..
şuan benim zamanımhihi boştayım ve sürekli kafa yoruyorum bu yöntemlere..vallah çok zevkli oluyor..bu yöntemde yani texsas rig yönteminde balığın vurduğuna iyice emin oldukdan sonra..çok sert tasma atıyorsun..böyle yapıncada balığıda aldınmı koltuklarının arası şişiyor havadan teşekjkür ederim..ben yoklamıya gidiyorumreeling
yapma böyle, gaza geliyoruz sonra geçen imrendim, DAM V kuyruk silikonlardan birine zoka takıp attım. tabana inince hafifçe havalandırıp zıplata zıplata çekerken hafifçe bir ağırlık bindi, geri boşaldı, çektim kuyruk yok kırk yılda bir lüfer atladı o da silikona atladı. levrek merasında tekrar deneyim bari.
bende komsudan aldıgım silikonlara yanıt arıyordum biraz araştırma sonucu hallettim sayılır ama su ahtapotu ne yapacam ona karar veremedim saygılar http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50581
rasgelmedi malesefhihi dünde olduğu gibi bu gün su çok durgun idi..hiç taı yok su bulansın olacak bu iş..balık kıyıya geliyorhihi dam ın güzel çatal kuyruk silikonları var..lakin pahalı ve çok yumuşaklar..5 silikon aldım 4 ü hedef oldu turnalar ve iri zarganalar vesilesi ile..bir tane levreğe sakladım sağolasın kardeşim eyvallah teşekkür ederim ahtoputu şu şekilde çalıştır..ahtoputun içine sığacak şekilde gezer kurşun ayarla..tam cuk diye otursun içine..gezşek olmasın..çokda kaba olmasın..ona gezer göre kurşun takacaksın.. takımı dışarıda bağla..örgü misina..15 20 25 30 luk dahi olur. örgüye 3lü kanca bağla bir tane boncuk geçir....uygun boyutta olsun 3lü kanca...gezer kurşunu geçir buna.. misinanın ucuna sağlam fırdöndü bağla.. takımın dışarıda hazır bitmiş halinin boyu tam ahtopotuna göre olsun..
hayırlı olsun kadir...büyük balıklarına ait birkaç rapor yayınlarsan yeter ...bu arada kargo gelmiş..az önce aradılar..yarın gidip alacağım..denemek için sabırsızlanıyorum ..sabah ta canlı ile denemelerde bulunacağım..haberin ola
hayırlı olsun güle güle kullan wtd yapar gibi kamışın ucunu seri sallamana gerek yok aga o sahte için..yavaş tempoda süzülsün dursunhihi
hem böylece balık hamle yaparsa kurtulma şansıda azalır ...*** o şekilde ne balıklar kaçırdım..tam havaya girmişim wtd yapıyorum,balık bir o yana bir bu yana süzülüyor.levrek alttan bir saldırıyor ama benim sahte çok kıvırttığı için maalesef tutturamıyor banghead
dalgalı suda çok olur buhihi levrek hedefi tutduramıyor bazen geçen yıl 3mt önümde dalgayla beraber benim sahte üste çıktı..levrek 1mt sağından ağzı açık saldırmıştıda hedefi tutduramamıştı:laughing: geçen yıl çok yaşadım bu hadiseyi..dalgalı suda
anladığım kadarıyla ahtapotun içine gezer kurşun agız kısmının dışına gelicek 3 lü olta sanırım anladıgım kadarıyla dogrumudur hocam o silikonlar için mazemeciye gidicem onlarında fikrinide alıcam bir şekil bulup deniyecem ama sizin söylediğiniz on numara görünüyor velakin biraz mazeme almak gerekicek gene masraf cıktı oda balık mazemesi dolu sanırım mağazayı satın alıcaz ama hocam inat ettim alıcam sağlam balık 2.750 gram orkinoz aldım kacırdıgım lagozları sinavritleri alıcam raporlayacam alıyoruz balık allaha sukur ama anac olmayınca canımız sıkılıyor denizi kurutmuslar hocam teşekkürler varol... bir arkadaşım manavgatta calısıyor mağazada gelicem o tarafa zamanı belli değil insallah sizinle tanısırız hocam saygılar.
tarif ettiğim sistemde..3lü kancan ahtopotun kuyruğunun içinde kalacak..gezer kurşun ahtopotun içinde saklı olacak..klipsin ahtopotun ucundan kafasını göstersin yeterhihi