Arkadaşlar Yeni Rapalalar Aldım Sizce İşe Yaralarımı reeling benim altı turuncu üstü şeffah olandan pek umudum yok ?
Öncelikle hayırlı olsun, nasipleri bol olsun. Umudunuz olmayan sahteyi niye aldığınızı pek anlayamadım ??? Sahtelerin geneli iri yapılı sahteler, renk skalası olarak ta gececi levrek sahteleri gibi geldi bana. Kendonun uzun modeli bende var. Atımı iyi ama arada paraşüt yapabiliyor, o zaman da atım mesafesi düşüyor ama yine de güzel. Aksiyonu da iyi. Diğer kendo modeli için de atımının zayıf olduğunu ama aksiyonunun iyi olduğunu duymuştum. Diğer markayı bilmiyorum ama renkleri güzel. (maxrap kalıbı kullanılmış sanki) Uzun gagalı çok dalar muhtemelen ve Manisalı olduğunuzdan aynı avlaklarda avlanacağız sanırım ve bizim avlaklara göre kullanışsız bir sahte olacaktır senin için. Minik jig'se melanur sahtesi olur bence bizim bölgemizde. O da tekneden sırtı da falan zargana, melanur gibi balıklarda çalışabilir. Havasını yakalayınca bir çoğu iş yapacaklardır.
Femhi, ben de Volkan'a katılıyorum. Hepsi gece daha çok iş yapacak sahtelere benziyor. Herhalde çoğunlukla gece avlanacaksın. İş yaparmı, yapmaz diye birşey yok. Kullandıktan sonra atış mesafeleri, aksiyonları konusunda düşüncelerini de paylaşırsan seviniriz. Hayırlı olsun sahtelerin.
kendonun piyasaya ilk sürdüğü sahtelerden bir tanesi beğenmediğin o sahte... ve o seriden en çok beğendiğim renk tonuda o beğenmediğin sahte yeni serileri daha güzel..
kamirari iyi düşnmüşsün, tavsiye ederim. iyi rapaladır. kendo hayru 125f iş yapar ama 145 ile ben daha levrek avlayanı görmedim.
o ferrari desenli kırmızı kafa iş yapmadı akdenizde bendede var iğneleri paslandı icine su aldı öle duruyor onu değiştir bence cok dandik bir sahte onun yerine kendo al
Doların tavan yaptığı son günlerde,üstelik fiyatı ne olursa olsun almaya azimli kişilerce maalesef piyasada bulunması güç pahalı sahtelere alternatif bir marka haline gelmiştir Kendo. Elbette bu markayı Net ortamında ilk duyururken bu denli patlama yapacağını doğrusu ben bile kestirememiştim. Bakınız bir konteyner dolusu sahte ne demektir bilirmisiniz. Onbinlerce sahte desek yakışır. Bir konteyner dolusuda şu an yoldadır.Üstelik yeni renk ve çeşitlerle. Çanakkaleye bir arkadaşıma8-10 tane aldım getirdim. Yahu adam elli kere facelerde bana teşekkür edip duruyor,hayda bir dolusu hemen hergün benibir şekilde arıyor,nerdeyse banada,banada demekteler. Forumu açtım buradada Kendo muhabbeti. Bence devam ediniz, hem keseniz zarar görmesin ,hemde,aman taktıracağım,aman koparacağım endişesi,sizin gerçek performansınıızı ortaya koyabilmenizi engellemesin. Sevgiler
Volkan Bey ben aslınahepsinin düz beyazını alıcaktım ama kendolar neredeyse yok satıor diğer markalar ima vb çok pahalı
İzmir kendo dolu. Bence çok yüklenme. Bizim bölge de henüz balık aldığını duymadım. Çok iri sahteler almışsın, avlağa gelince insanların bazı bölgeler için 11 cm'i pek geçmediğini göreceksin. Aldığın iri sahteler birkaç bölgede birkaç havada etkin ve performanslı kullanılacak türden. (o zamanlarda da paraşüt olmazlarsa ) Avlağa gelince daha iyi anlayacaksın. Bizim bölgenin avcılarını yabana atma, onlar ne kullanıyorlar biraz takip etmen yeterli.
kendolarda iyidir paraşüt problemide yok aynızamanda gayet füze misali gidiyor durdurabilene aşk olsun balık olmayınca hikaye üreten çok oluyor balık olsa çanakkalede oldugu gibi hiç problem olmaz
Paraşüt hiç olmuyor, füze gibi gidiyor diyorsun. (hangi modeli füze gibi) Bende yalan söylüyorum demek ki. Balık olmayınca hikaye üreten demek. Zaman gösterir herşeyi Faruk.
biz tatlı sudan tyzlu suya geciş yaptık tuzlu ssu hkkında pek tecrubmz yk bu rapalaları tavsiye üzerine aldık dikili çandarlı aliağa buralarda avlancaz ney önerirsiniz siz bana bu bölgelerde bnlar iş yapmaz hissi uyandırdınız
kendo sahtelerin bir çok model ve rengiyle epey bi lüfer balığı yakaladım haryu 125f 02 ile ispendek almışlığımda vardır. Genel olarak atımları ve yüzüşleri iyidir ama sorun yaşanmıyor değil takla atarak gittiğide görülmüştür 6. resimdeki sahteyi beğendim marka modeli nedir ?
Ben bişey önermiyorum. Yalnızca gidince avlaktaki avcılara bakın kaç cm'lik sahteleri nerelerde kullanıyorlar. İri sahte kullanan %5 falandır muhtemelen. İri sahte aksiyonunu zayıflığından ötürü patlak olmayan havalarda daha küçük sahteye göre daha az vuruş alır bana göre. Balığı kandırma da 9 - 11 cm arasındaki sahte kadar etkin değildir. Avantajı, patlak havalarda ağırlığından ötürü daha ileriye düşürülebilmesidir. Lakin bu havalarda bence atımı (bilya sistemi, yapısı nedeniyle) çok daha iyi sahteler tercih edilmelidir ki, sahte suratında patlamasın. Ben kendo kötü demiyorum, diyemem ama arada taklalar atmakta (paraşüt) Sert havada suratında patlayabilir tecrüben yoksa. Siz avlanmayı düşündüğünüz bölgelere gidince gözlemleyin bence. Yanlış bişey yazmışsam buradan yazarsınız. Benim yardım etme şevkim son buldu. Bende bunu diyorum ya neyse...
selamunaleyküm vedat abi abi tuzlu su balıkçılıgına yeni basladık tavsiye üzerine bazı sahteler aldık şimdi bnm kafam cok karıstı sahteler ayrı ayrı yer fark edıyomu izmir çanakale yardımcı olursan sevinirim idk
sen neden alınıyorsun üstüne adamım valla ben kullandım hayrulardan gayet füze gibi gidiyordu demek istediğimi tam manasıyla anlayamadın, balık bolluğu olsa zaten balık her onune gelene zaten zıplayacak demek istediğim o ,fiyatına kalitesine pek bakmaz demek istiyorum yani
Benden başka paraşüt olmasından bahseden ben göremedim de ondan üstüme alındım. Bende 14,5 cm olanın palyaço renkli modeli var kendonun. Yasinlerle Kuşadasına gittiğimizde deniz turnası avlamak için kullanmıştım. 10 atıştan 3-4 ünde paraşüt oldu, hiç rüzgarsız yatık havada. Sen nerde, hangi şartta kullanıyorsun bilmiyorum ama arkadaş en zor meralarda ve en iyilerin içinde kullanacak. Çok şanslı değilse, klavuzluk eden biri yoksa ben sanmıyorum ki beklediği başarıyı yakalasın. O da Vedat abiye soruyor kafam karıştı diye Güleyim mi ağlayaım mı bilemedim. Vedat bey, balık konusunda profosör, eyvallah ama ben 2,5 senedir bu avlaklarda atçek yapıyorum az çok. Bölgede 50 tane atçekçi var. Biri dişe dokunur bir bilgi vermiyor forumlarda. Ben özellikle yenilere yardım etmeye çalışıyorum, pişman olacakları alışverişleri yapmasınlar diye onda da sanki yanlış yönlendirme yapıyormuşum gibi bir muameleye dayanamam. Fikrini elbet yazarsın; dersin ki bende haryu var, hiç paraşüt olmadı. Eyvallah... "Ama dersen ki kendo paraşüt olmuyor, balık olmayınca hikaye üretiliyor." işte o zaman üzülürüm. O iri sahteleri etkin olarak sene de 3-5 kere kullanacak. Oda birkaç yerde. Zaten bir çoğu avlanma sıklığına göre 2 ay içinde suda kalacak. Kendo kötüdür demiyorum. İri sahte alacaksan 1 tane al, avlağa göre al. Küçük haryulara bişey demedim zaten, bende yok. Neden yok : Kısa mesafe, yatık havalar için başka markalardan 3 - 5 sahtem var, gerisi silikon. (ihtiyaç duymadım) Senin yazdığını, bölgemizden; Mesut yazsa, Ayhan yazsa, Cüneyt yazsa, Harun yazsa, Alparslan yazsa, Serhat yazsa, Somadan Timur yazsa; kesin bende bir yanlış vardır diyecem ama bölgeyi bilmeden yazan biri olunca, bir de değişik bir şekilde yanıltıcıymışım gibi yazınca kızmadan duramadım. ******************************************************* Konuyu açan kardeşim; ben bölgede 2,5 senedir avlanıyorum. En iyilerin içinde. Çok sahte gömdüm o sulara. Her bölgenin şartları birbirinden farklı. Yazdıklarıma itimat etmen faydana olacaktır. Son seçim tabiki senin.
kızma kızma sıkıntı yok ,olabilir bende var olmadı demek istedim seni yalancı çıkarmak değil maksadım tabiki senin paylaşımlarında güzel feyz alıyoruz ayrıca bilgi paylaştıkca çoğalır benim baktıgım yer farklıdır senın sistemin farklıdır haliyle olur oyle şeyler