Merhaba, E-bay'den aldığım ve bugün elime geçen yeni rapalalarım. Yukarıdaki iki tanesini turna için, alttakileri ise alabalık için kullanmayı düşünüyorum.... Derin dalarlı pek turna sahtem yoktu. Alabalık içinse genelde mepps kullanıyordum ama bunların verimini çok merak ediyorum. Bunları belki perch ve kasna için de deneyebilirim. -Countdown, CD11, 11 cm, 16 gr, 2,7-3,9mt, sinking Renk firetiger -Jointed shadrap, JSR7, 7 cm, 13 gr, 2,1-4,5mt, suspending Renk hot tiger -Ultralight minnow, ULM4, 4 cm, 3 gr, 0,6-0,9mt, sinking Renk rainbow trout ve brown trout
merhaba; altadaki küçük sahtelerin perch avında iyi iş göreceğinden eminim ilişkenlerden uzak durması ümidiyle rastgelsin.
turnalar dayanamayacak alttaki ufak rapalalarla alabalık bile avlayabilirsin gibime geldi saçma olabilir ama o renkdeki mepse atlıyor rapalasınada tlar gibi rast gele otlara denk gelmemesi dileğiyle hayırlı olsun
Hayırlı olsun,alttaki küçük olanlar perch ve kefalde çalışır,alabalıkda yakalanır ama ala avında kaşığın yerini dolduramaz.
Herkese teşekkürler... Onur şu aralar biraz yoğunum ama ilk fırsatta balığa gidip bu rapalaların alada iş yapıp yapmadığını öğrenmek istiyorum. Raporu buradan paylaşırım...
Off bir ala avlağım olsada bende denesem.Eklemli olan rapaladan levrek avında çok denememe rağmen sonuç alamazken 3 no mepps iş yaptı.Rastgelsin.
ben bu ve benzer farklı markaları denedim,alabalık vuruyor fakat kaşığın erim mesafesi çok daha iyi,kaşıklarla daha iyi alabalık avlıyoruz.Tabiki bu iş keyif işi,rapala kullanmakdan bende keyif alıyorum.
http://www.anadoluavmarketi.com/u-yo-zuri_l-minnow_f198_33_mm-6947.html bu rapalalarlada balık tutuyorum.birde bu l minnov modelinin kırmızı gözlü yeni versiyonu var,onun resmini bulamadım,o model daha ağır,erimide iyi.
Derbentte kullanılan şu sistemi rapalaya uyarlamayı ya da rapalanın 40 cm kadar önüne bir klips ve onun üzerine de stoper ile sabitleyeceğim 7gr bir seyyar kurşun kullanmayı düşünüyorum. Belki dolaşma riski olur ama denemeye değer...