Yeni Sahtelerim:)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Sven tarafından paylaşıldı.

1. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Merhaba arkadaşlar,
    An itibariyle yeni oyuncaklarım elime ulaştı ve beni çocuklar gibi şen kıldı:) Uzuzn zamandır tamamlamaya çalıştığım Rover98 leri en sonunda seri tamamladım, artık son 4 parçada elimde(G-17R, G-15R, HA-16R ve G-12R). Bunlar dışında Procath'in fena halde pohpohlanan cam rapalalarındada 2 adet edindim, ilk defa deneyimliyeceğim bu sahtelerden açıkçası çok ümitliyim. Bunların dışında yine ustalarımızın av raporlarında hep gözüme çarpan Daiwa'nın Saltiga(SAM12LD)sını ve Sea Bass Hunter'ını(SB11FJ18) da edindim. Fakat bu kadar pahalı olan sahteleri nasıl suya atıcam, içim nasıl el verecek henüz bilmiyorum:) Ve yine herzamanki gibi fanteziye kaçan malzemeler olan fareler ıstakozlarda resimlerde gözünüze çarpacaktır. İş yapacağından değil, tamamen koleksiyon amacıyla ve edinme dürtüsüyle satın aldığım parçalar bunlar:)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 3 Şubat 2011
  2. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar.İyi avlarda kullanın

3. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Hepsi çok güzel güle güle kullanın bu daiwa hunter iki parça olan sahtenin atış mesafesi nedir sağlıklı bir atış imkanı veriyor mu yoksa tekneden avlar için mi kullanılıyor. Rastgele

4. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Güle güle, denize bırakmadan ve bol trofe avlarında kullanırsın inşallah..

5. OMMG

OMMG OKAN

Hayırlı uğurlu olsun,inşallah sana hayalindeki balığı getirirler...

6. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Arkadaşlar hepinize çok teşşekkür ederim, umarım bol bol yakala-bırak avlara imza atıcam bu yeni sahtelerle:)

7. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Sırtıda performansı tam olarak nedir tam bilemiyorum ama ben at-çek avlar için aldım. Ağırlığı 14.5gr etkili bir menzili olduğunu düşündürüyor bu bana ve Daiwa aksiyon konusunda da genel olrak çok başarılı. Yine de yarın performansı hakkında burdan bilgi veririm, daha kullanmak nasip olamadı da:)

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Fırsatın olursa fareleri tatlı suda yayın ve turna için denemeni tavsiye ederim abi. :)

9. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam ali:
    yeni sahte yemlerin ve malzemelerin hayırlı olsun bol bol avlar dilerim...
    hoşçakal.

10. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hayırlı olsun.

Saltiga için Allah nazardan saklasın diyorum;)

Sea bas hunter güzel bir sahtedir ama kıyıdan kullanımda tek parçalıları daha kullanışlıdır. Hem ileri atışlar için hemde atış esnasında misinaya dolanmaması için. Değişme imkanı varsa düşünün derim. Yoksa yine de dikkatli bir kullanımla iş yapacaktır. Renk seçimi sabah suyu için güzel. Bir de dalıcısı 1 m görünüyor. sanırım F serisi. S serisi levrek avcılığında daha iyidir. Çünkü dalmaz.

Fareler çok güzel. Atıştan önce kuyruk kısmından yarısına kadar su koymalısınız. Birde burnuna rapala halkası takın. Bu şekilde hem ileri atış menzili hem de arkasındaki su ağırlığı ve burnundaki rapala halkası sayesinde mükemmel bir WDT aksiyonu yapılabiliyor. Gerçek fare gibi yüzüyor. Tabiki ip misina şart.

Çin malı pro cath cam rapalalar için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Öncelikle çok ağır. Aksiyon vermek çok zor. Gelibolu ustalarının yaptıklarıyla şekilsel benzerlik var gibi görünse de işlevi asla kıyaslanamaz.

11. modena

modena

oh oh...bu ne şıklık böyle...bu ne hoş ciciler böyle...güle güle kullan...saltigayı suya atmadan önce oku üfle...sonra at...ne olur ne olmaz...nazar falan değmesin...

kardeşim hayırlı uğurlu olsun...çok güzeller...inşallah bol balıklı olur...

bu arada ufak bir düzeltme yapmak istiyorum...moderatörümüzün mesajında sanırım ufak bir hata var...Floating batmayan Suspending askıda kalan ve Sinking batan dır...levrekte bilakis f öncelikli tercih sonrasında avlak durumuna göre askıda kalan ve batan modeller tercih edilmelidir...

12. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sevgili Turgay. Hata değil ancak farklı bir durum var.

Sea Bass Hunter rapalalarda

F floating S sinking modelleri var.

F floating modellerinde çekerken Depth (derinlik) 1 m dalıyor.

S sinking modellerinde çekerken Depth ise 0

Yani çekişe göre F modeli bırakıldığında dediğin gibi askıda kalıyor Ancak çekilmeye başladığında hızına bağlı olarak 1m kadar dalıyor.

S modeliyse bırakıldığında yavaş olarak dalıyor ama çekmeye başlandığında dalmıyor ve çekilmeye başladığı derinlikte (max rap gibi ama daha fazla ) sağa sola yalpalı geliyor.

Bunu açıklamak istemiştim.

Tercihim S modelidir. Aksiyonu gerçekten çok cezbedici. Elbette avlağa saate göre her ikisi de kullanılabilir.

Sonuçta her iki model de sea bass hunter yani levrek avcısı;)

13. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    tam tersi değilmi?? sinking batan oluyor...

14. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Seyidhan mesajda açıklamasını yaptım

Sinking modelinde depth 0

Floating modelinde depth 1

15. modena

modena

sevgili modum merhaba...sinking olan bir sahtenin dalma derinliği 0 ise o sahte su üstüdür...floating batmayan demektir...yani çekince dalan ama bırakınca su üstüne çıkan...sinking ise batan yani çekmeden batan sarmaya başlayınca olduğu noktadan aksiyona başlayan ve sıfır noktasına yaklaştıkça yüzeye belli bir açıda çıkan...yani en azından ben böyle biliyorum...

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Turgaycım sen ne diyorsun. Ben ilk aldığımda dükkandaki adamla kavga etmiştim:) Bunda bir yanlışlık var derinlik 0 diyor demiştim.

Çekerken suyun 1-1.5 civarı altından geliyor ama dalmıyor. Maxrapın daha aksiyonlu halini düşün.

Bu arada hala kullanmamış olmana şaşırdım. Yeni favorin olabilir. :D

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Cümledeki düşüklük nedeniyle yanlış anlamalar olmuş gibi. Anlatılmak istenen S(sinking) modellerinin çekilirken değil de serbest bırakıldığında battığıdır. F modeli ise yüzer ancak gagası sayesinde çekildiğinde 1 m kadar dalış yapar, serbest bırakıldığında yine suyun üstüne çıkar.

18. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Ahh Bahtiyar kardeşim, keşke o dediğin o akdar kolay olsa, ne hikmetse şu Antalya'nın hiçbir yöresinde ne sudak var ne de turna:( Fakat bunlardan bir tanesini şimdiden seyahat takım çantasına koyup ilk anadolu seyahatini hazır ve nazır ettim bile:)

Saolsın İzzet Abi, yeni yeni, cici cici oyuncak alımış çocuklar gibiyim vallahi:)

19. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    Alperen Abi iyi dileklerin için çok teşekkürler ve fareyi nasıl kullanacağım hakkında aydınlattığın içinde, bana kalsa boş boş atar uğraşırdım onunla:)Saltiga için ise zaten kaliteli bir ip kullanıyorum ama yinede delicesine tırsıyorum çünkü daha geçen hafta iki tane x-rap hayvanın ağzında gitti. Sigortalatsammı acaba:D

20. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:

Çok teşekkürler Turgay Abi:) Elimdeki raplalar anca 300e dayanınca anca sıra geldi bu parçaya, fakat edinme dürtüsümüdür yoksa içten gelen "olm bu sefer 8-10kg tutacaksın kesin" hayalvari sesin etkisiylemi bilmiyorum ama komple seriyi almayı düşünüyorum. Sence makul bir düşüncemi? Yada bu seriden başka hangi kodları almalıyım?