Güzel olmuş ellerine sağlık keşke 1 tanesinide mavi ve yeşil tonlarında yapsaydın benim favorim olmuşlardır hep
çok güzeller özellikle boyalar harika nasıl yapıldığı konusunda biraz bilgi fena olmazdı aslında ellerine sağlık güzel balıklar almanı dilerim sağlıcakla kal sonradan fark ettim gaga yı neyden yaptın acaba normal plastik kullanıp japon sürdü isen o plastik cam gibi oluyor ilk atışta kırılıyor yada çantada kırılıyor bilgin olsun
sizin oradaki avlaklarda su üstüne geliyormu bu tarz balıklar ? benim bildiğim kadarıyla çok derin olmayan yerlerde etkili bu sahteler. (yukardaki balıklar için)
Ben beğenmedim şahsen. Yani, malzemecinin rafında duruyor olsalar, aaa, ne güzel sahteler diyerek alıp çantaya koymam. Siz yapar mısınız, rafta duruyor olsalar, para verip alıp çok güzel diye çantanıza atar mısınız? Ama tabi son sözü balık söyleyecektir, bu başka mesele. Temel mesele, renkler çok soluk, mat. Ayrıca suda etkisi olacak bir pattern, yani desen yok. Gözler albenili değil. Eğer içinde denge ve ses için bir şeyler de yoksa iyice düşer puanım. Eğer eksikleri gösterirsek, eminim bu arkadaş bir dahaki sefere tamamlar. Ama süper, pek güzel vs. dersek, zaten güzle diye geliştirmek ve gerçekten iyisini yapmak için motivasyonu bulamaz.
Turna avlağının ortalama derinliği 4 metre. Levrek ve sudak için avlandığım yerlerde çok derin değil(Sadece sabah suyunda av yaptığımdan balık hemen kıyıdan atlıyor yeme.). Bu tarz fazla derine inmeyen spinner kaşık ve sahtelerle bolca balık aldım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Süleyman Bey sahtelerin içinde 5.5 mm altı adet çelik denge bilyesi var. Takla atma durumu kesinlikle söz konusu değil. Ekseriyetle tatlı su avları yaptığım için sabah suyunda açık sarı ve turuncu renkler. Akşam avını pek sık yapmam ama bazen akşam suyunda yeşile çalan tonları kullanırım. Eğer buralarda av yaptıysanız Karamık Gölü'nü bilirsiniz. Turna avlağımız burası. Tek renk beyaz veya kırmızı mepps aglıa long 3 no ile iş yaparız genelde. Bu yüzden sert hatlara/çizgilere sahip renklerin iş yapmadığını deneyimlerimle gördüm ve bu tarz(sisleme) ile boyamayı tercih ettim. Ayrıca üzerinde iğneleri takılı olan sahtenin son kat epoxi haliyle çektim fotosunu, şimdi onun da son kat yat verniğini attım ışıl ışıl oldu matlık kalmadı. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Eline sağlık kardeşim, kimseye bakma . olursa da ben yaptım dersin olmasada ben yaptım dersin. Boyaların harika görünüyor. Üzerlerine kıl fırça ile yeşil mavi yada siyah çizgiler atarsan daha iyi olur diye düşünüyorum. birde o sahteleri tam ortadan testere ile (dikine) kesip gaganın altına gelen kısma 2-3 gram kurşun koyup tekrar japonla yapıştırırsan daha net durabilir suda. eline koluna kuvvet hadi bakalım hemşerim...
Sahteler güzel gözüküyor,boyasıda fena değil,bende değişik boya kulanılmasından yanayım yani hepsinin rengi aynı olmamalı,yeşil sarı kombinasyonuda iyi iş görür turnada.. Dünyanın en büyük sahte yapan firması Rapalanın sahiplerinden olan kişide,ağaç kabuklarından sahte yaparak bu işe başlamış, hiç belli olmaz belkide sizin bu yapmış olduğunuz sahtede,balıklar tarafından çok rağbet görür ve trofe balıklar alırsınız,emeğinize sağlık...
Teşekkürler. Sahteler zaten iki parçadan oluşuyor ve 6 adet 5.5 mm çelik denge bilyesi var. denge hususunda deneyini yaptım, suyun içinde torpil misali hareketi var. Tekrar sağolun, rastgele
İNCE VE KALIN DİŞLİ EYE İŞLEMELER ELDE YAPILDI VE SADECE İKİ EYE KULLANDIM. HER HIRDAVATÇIDA BULUNABİLECEK İNCE VE KALIN DİŞLİ EYELER İLE BU İŞÇİLİĞİ YAPABİLİRSİNİZ
Ellerinize sağlık,formları ve hatları güzel olmuş. Sadece boyası daha canlı(Simli) olabilirmiş,birde gaga yaptığınız malzeme normal plastikse suda eğrilme yapabilir,sert mika tarzı şeffaf plastikler kullanabilirsiniz. Ayrıca göz yapımında yardım isterseniz seve seve yardımcı olabilirim,iyi çalışmalar.