selam arkadaşlar ve abilerim bu aralar hatta epey bir zamandır levrek haberi çıkmıyor benden meramız kısırlaştı son 3 haftadır,kimselerin birşey tuttuğu yok,ama yılma dan malzeme almıya devam ediyoruz her türlü hava şartlarına göre bir malzemem olsun istedim, bu sabah soluğu bayide aldım,misina almak için gitmiştim,,ilk gözüme çarpan bu sahte oldu uzak dan maria slalom dedim ama paketi değişik, gagası yok ve 25gram ağırlığında içinde bilyede var abi dedim bu cam rapala gibi birşey mi dedim bu onun orjinali dedi dedim zaten orjinali türk iş bununla dedi kamışın ucu ile makinayı sararken aynı cam rapalaya aksiyon verir gibi,kamışın ucunu hafif hafif geriye doğru tıkılıyacaksın dedi ( kamış dik vaziyetde iken ) ee baktım 7 8 çeşit rengi var,en beğendiğim bu oldu içlerinde,benzer motifde değişik renkleride var, geldim meraya, 4 cü atışım da arkadan bir balık geldi,levrek mi kefal mi bilemedim, 8 10 atış daha yaptım aynı balık yine peşinden geldi,yine bilemedim kefalmi levrekmi artık ne olduğu umrumda deyildi ,çünkü sahte işlevini yapmış idi,ve ben buna çok sevindim, sonra geçtim suyun daha berrak bir bölümüne başladım sahteyi yakın mercek yüzdürmeye, sahteye hiç aksiyon verdirmeden yavaş çekerseniz,sahte kendiliğin den sağa sola manevra yapıyor ağır bir vaziyette, şöyle tarif edeyim,arabayı sürerken direksiyonu bir sağa bir sola kırarsınız araba ( S ) çizer ya bu sahte bunu yapıyor,karanlık basmıştı hızlı çekimdelerdeki aksiyonunu tam inceliyemedim,ama benzer yüzdüğünü yarım yamalak gördüm karanlık bastığın da, bu sahte sinking batan tip gagasız,istenildiğin de bu sahte ile meranın diplerini tarıya bilirim,yahut kamışın ucunu dik tutarak çekersem suyun üstünde geliyor, burda cam rapala nın nasıl yüzdürüldüğünü gösteren bir video, http://www.dailymotion.com/video/xbu50t_ges-kullanimi_sport bendeki sahte aynı pozisyonda çekildiği vakit daha gerçekçi manavrelar yapıyor,gelirken kayarak geliyor sağa sola manevra yaparak, sahtenin markası, sea horse x rap subwalk 9.5cm type sinking length:9,5cm weight: 25gr color: L06 ben bu sahte hakkında hiç bilgiye raslamadım arkadaşlar,aramızda kullananlar hatta balık yakalıyan arkadaşlar varmı? görüldüğü üzere yanları parlak holografik desenli,hareket halinde iken ışık aldımı bu yansıtmayı yapıyor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us sahtenin özel bir yanı var kuyruk kısmına dikkatli bakarsanız diğer sahtelerden farkı var,kalamara da arkadan benziyormu ne o kanatlar sayesinde suda kayarak gelirken, dengeli düz manevralar yapıyor, Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us artık sahte alma çek şu balığı dediğinizi duyar gibi oluyorum sanki arkadaşlar ve abilerim kendimi durduramıyorum inanın meranın en şanşlı kişilerin denim,zaten bu huyum yüzüm den sahteyi kapan meraya atçeke gelir oldu,kötü örnek teşkil etmeye başladım ,ama aradığım balık yok izinsiz evi terk etmiş yılma dan atıp çekmeye devam ediyoruz saygılarımla
Çantamda Rapala sub-walklardan bir tane var ve buna oldukça benziyor.İzlediğim videolarda WTD (walking the dog)(köpek gezdirme) tekniği ile çekilen sahte oldukça güzel aksiyon veriyordu.Geçen ay Sarosta yaptığım at çeklerde deneme fırsatım oldu ve bulanık suda balıksız bir günde birkaç takip aldım.Aksiyon verilmezse dümdüz geliyor.Yan alt kesimlerindeki flaş etkisi oldukça başarılı.Rasgele.
evet şimdi inceledim rapala x rap subwalk ile görünümleri aynı,tek artısı düz çekme ilede kendin den aksiyon yapması
rapala x-rap subwalk'un birebir kopyası...bunu bilmiyorum ama rapalanın orjinal modeli suspending (askıda kalma) özelliğine sahip...maximum 70 cm batıyor...ayrıca wtd aksiyonunu kamışınıza gerekli açıyı vererek istediğiniz derinlikle yapabiliyorsunuz...kamışın tepkilerine çok iyi reaksiyon veriyor...kullanıyorum ve çok memnunum...merada balık varsa gerekli değerlendirmeyi yapacaktır...
aslında ben rapala x rap subwalk ları gördümde paketin içine detaylı hiç bakmadım,senin kullandığın modeli dikkatimi çekmişdi,öyle dokunma dan bakmıştım şimdi videoları izleyince birebir kopya sı olduğunu gördüm, wtd aksiyonunuda denedim ona güzel cevap veriyor,suya atıp hemen wtd aksiyonuna başlarsam 25gr ağırlığına rağmen yaklaşık 20cm aşağısın dan geliyor suyun,50mt ileri attığımı farz edersek,bunun sinking tip olması benim işime geliyor,zira meranın derin yerleri var,tam kavşak dönemeçde,oralarda da dip e kadar salar ım dip çekerim,,zaten paşalar hep dipte geziyor ayrıca almamı sağlıyan diğer önemli bir husus,ben bu sahteyi dalgalı havalar için aldım,bu sahteyi alma dan 3 gün öncede tulum çizme aldım,dalgalı havalarda kıyıdan at çek yaparken ıslamamak için.malzeme tamam.her türlü hava şartlarına göre sahtem mevcut,çizmeyide aldık,yağsın yağmur köpürsün denizler
teşekkür ederim levreğin gidişi suskun ve masum oldu yağmurlardan ve sel den dolayı ,dönüşünün muhteşem olacağına inanıyorum artık sabırla bekliyoruz
Kadir Abi hersey iyi hosta ... Yenge kizmiyor mu Abi Sen heralde evladiyelik bir koleksiyon yapacaksin bunlari Rastgele degerli Abim
zig zag cizmesi dikkatimi çekti.Sea Horse firması x -rap subwalk replikasıRengide olive green gibi Daha öncede Fortuna markası x rap ları kopyalamıştı Oskar markasında da you zuri havası sezinliyorum...Ama kopyada olsa görevlerini başarı ile yerine getirebiliyorlarsa ne ala....Baska bir firmada heddon ve bomberleri kopyalasa ne iyi olacakBu sahteler bildiğimiz cam rapala formundalar ama artı yonu bilyeli ve dijital olarak desenlenmişler.Görsellik tahrikte artı puan veriyor.... Hayırlı olsun bu sahteyle ilgili deneyim ve raporlanını bekliyorum kadir abi...
sağolun arkadaşlar teşekkür ederim,merayı değiştirmeyi düşünüyorumda,en iyi iş yapan mera bana uzak,motorla 20 25dk mı alır hızlı gidersem,amma lakin orda çok insan var,adeta kuyruk var,meranın iş yapan bir noktası var,sırası gelen sahtesini salıyor çekiyor,birdaha atıyım çekiyim yok dönecen tekrar gelecen hatun o konuda pek birşey demez sahte nin replika olduğunu öğrenmiş olduk,lakin rapalaya göre direk sarımlarda dahi ağır vaziyette olsa dahi zig zağlar çizmesi artı avantaj,dibe salıp yemlettiriyorum arada bir hoplattırıyorum tabanda,sonra kaçarmış havası verdiriyorum ,zaten bu tür sahteler denizin çalkantılı bulanık olduğu dönemler daha verimli olabileceğini düşünüyorum,cam rapala nın mağrifetini genelde ekim sonu şubat aralığı olduğunu duyuyoruz,bu aylarda sık kullanımlar arasına bu sahteyide ekledim fiyatı 15tl,benim esas alış veriş yaptığım bayide olsa daha aşağı alırdım bunu dip not: ayrıca cam sahtelere atlıyan levreği de burdan kınıyorum karizmayı çizdirme
Kadir abi bu rapaladan verim aldınmı gagalı versiyonunu aldım bende. Forumda gezerken bu konuyla karşılaştım. Kuyruk kısmı biraz daha aşağı bükük ve solungaç kısmındaki pembelik yok. Bilyesi var içinde ama ağırlık 7.5 gram. Bekliyorum yorumunu.
vallah çokda şans vermedim buna.ilk gün 2 güzel kefal takibi akmıştım kiloluk derecesinde bunu ağır çekiyorsun gagası yok lakin kendisi wtd yapıyor ağırdan,suyun altından da yüzüyor.kamışı tutuşuna çekim hızına bağlı.. sendekini kullanmadım ama bayide gördüm.dene yüzüşü nasıl bir bak
Abi özellikleri tam olarak istediğim şekildeymiş. Bir tane de olsa bu tarz sahte çantada olmalı diyordum ama Ges de pek içime sinmiyordu açıkçası. Şimdi o amaçla Ges'in yerini aldı kafamda bu. Eğer başka takibi, avı olursa mutlaka yazmanı bekliyorum. Keyifli günlerde kullan inşallah.
Aykut abi bendekide bunu çok benzeri. Gagalı modeli. Malzemecime yem almaya gittiğimde 'Benimki dünden kalma istersen şuraya git belki onlar getirmiştir.' diyecek kadar dürüst bi abim sağolsun. Kendisine iş yapan bi sahte önermesini istedim ilk bunu çıkardı. Burda biçok sahte var ama bu sahte hakkaten balık tutan sahte dedi. Bende aldım. Ama deneme şansım olmayacak uzun süre. Nisanda belki gelebilirim eve ancak o zaman.. Bende başlığın takipçisiyim eğer Kadir abi netice alırsa yazacaktır.(tabi onca sahteden buna sıra gelirse) Saygılar...
sahte bana kızdı hem seviyon hem dövüyon deyo yol ver uzaklara gidem dedimrsparkle boş yatanlardan deyilsin dedim,kefalde olsa takip almışlığın var dedim yolun açık olsun dedim gidince bana oralardan mektup yaz dedim ben gidemiyorum o şehri ziyarete sen bari benim için orda nefes al dedim kordon,alsancaklar da gece yanlız takılma dedim eski kız arkadaşlarıma selam söyle dedim o şimdi orda
hortlattın konuyu dostum sahteyi geçen yıl almıştım konu geçen yıla ait sahte sizin o taraflarda biryerde şuan
Yav her zaman bakarım gözüme çarpar, ilk defa tarihine bakmadığım konu hortlak çıktı iyi mi! Bende sanıyorum iki gün oldu alalı! :laughing: İşin ilginci deniz ve balık durumu ile ilgili yaptığın yorumlar da şu günlere uyuyor! Ama tekrar almadığına göre pek tutmadın o zaman ha? Bana güzel bir alternatif gibi gelmişti. Modeli, ağırlığı, rengi, aksiyonu, daları, herşeyiyle Ges'e güzel bir alternatif, hatta sanki daha iyisi diye düşünmüştüm oysa.
konuyu görünce çok şaşırdım... kadir abinin işi olmaz böyle sahte ile diye alma.. meğer konu hortlamış.. kimbilir bu sahte şimdi hangi meranın mezarlığında yatıyordur.... mezar taşı belli mi bari hihi