bu gün kemeraltında av malzemeleri satan büyük bir dükkana girdim içerde çok sayıda bayan 1 tanede erkek personel vardı. haliyle kozmetik dükkanına girdiginizde bayanların yardımcı olacağını düşünürsünüz ama balık avı malzemeleri satan bir işyerinde bayanların bu işten anlamayacağını düşünerek giriyorsunuz ) fakat bana yardımcı olan hanfendi çok anlayışlı sabırlı ve yardımcı çıktı. ayrıca fazla önyargılıymışım ) almış oldugum takım bu.tüm bunların hepsi 60 milyon gibi bir rakama patladı bana. bunun içinde misina iğne kurşun ücreti de dahil. evet üstadlar dün 1 bu gün 2 yeni başladım aranızada yeni katıldım fakat bu gün oltanın hevesiyle askeri hava eğitim komutanlıgının o civarda bir yerde olta salladım. yem olarak sülünez ve kalamar kullandım. 4 tane kaya balıgı 1 tanede izmarit yakaladım anladımki kaya balıkları kalamarı çok seviyor izmaritlerde sevmiyor herneyse üstadlarımın yorumlarını bekliyorum.
acemilik işte ) ilkkez balık tutuyoruz napalım )) üstad iyi hoş demişsin dikkat edicem o halka dalgalarınada bu makineye ne diyosun iyimi kötümü ?
Cem hayırlı olsun güle güle kullan,ikinci resimdeki tutuş tamamen doğru,çıkrık makinelerde ters tutulur.Fiat olarak da çok uygun.
abi sordum esasında sordumda cevap alamadım bu gün araştırma yaptım ve bunları aldım. satıcı kadın bir kaç gün içerisinde memnun kalmazsanız değiştirirz dedi bende size danışıyorum bu gün bi sorun yaşamadım ama ben ilkkez bu gün balık tuttum daha önce tecrübem yok bilgisayar parçası alır gibi olta takımı aldım bu gün sorun yoktu ama belki bu aldıgım modeller 1 ay sonra çatlıyodur patlıyodur siz sonucta yıllardır bu işin içindesiniz o yüzden size yinede danışmak istedim. kazıklandımmı kazıklanmadımmı vs vs. bunda yanlıs bir şey oldugunu düşünmüyorum namık abicim.
Cem hayırlı uğurlu olsun kardeşim yeni takımların ama ilk takımların pekte kaliteli olması şart değil zaten.kalitesiz sıradan şeyleri almak daha mantıklıdır çünkü acemiliği bunlarda atıyorsun üstünden 1 aya kalmaz yeni takım için konu açarsın zaten bunlarda at çekte kullanmak üzere ayrılır en kötü ihtimalle veya yedeğe alınır Güle güle kullan oltan boş kalmasın inşallah.
öncelikle hayırlısı olsun.. makınanın aynısı var bende kemeraltından raskele av diye bir dükkandan almiştim ve ilk kez. kamiş ilk olarak iyi almadım normal makina iyi ama benim makinanın açma kapama telini zamanla gevşedi ve sıkılmıyor sorun o oldu temuzda almıştım 28ytl ye aldım bana pahalıya almışsın gibi geldi benden söylemesi ama bu neyi değiştirki ve o bayanda onun için var orada zaten... )
ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN ARKADAŞIM. oltan karbon zannediyorum.makinanda iyi(başlangıç için) bundan sonraki seçimlerinde dikkat etmen gereken husular hakkında bazı dikkat çekici tiyolar vermek istiyorum.öncelikle kamışa alıştıkça elindekinin özellikleri yemez duruma gelicektir buna inan bundan sonra alıcağın kamışda dikkat etmen gereken şey,gine karbonflex olmasına dikkat et ve kamışın atarı 100-200 gram olsun ve en önemlisi kamışın porselen kalitesi!!!ve kamışın en uç halkası yani porseleni ne kadar geniş olursa misinanın kamıştan çıkışı okadar rahat olur.makinaya gelince!banax,sheakspeare(orjinal olanı mümkünse),dam(benim kullandığım ve dünyanın en iyi markaları arasındadır),shimano.makineye 0.35 sarman yeterli eyer çok iri kıyım balıkları(minekop vs)gözüne kesmediysen.ve misinan tam dolu ve en iyi kalite olsun.unutmaki makinaya sardırdığın misina yükü en çok sırtlayandır bu yüzden krokodil gibi eski markalardan sardırmanda fayda var. tekrar hayırlı olsun rast gelsin.