merhaba arkadaslar dun gittigim avda 5 adet sahane sayilabilecek vurusu kacirmamdan sonra ciddi bir kamis-makine kombinasyonuna gerek duydugumun farkina vardim. ayrica uzun zamandir alisveris yapmadigimdan sanirim kasintim tuttu. Roy kardesime akil verirken baitrunner makine falan al diye bugun kendim ettim kendim buldum. eve en yakin malzemeciden maalesef ki cok secim sansi olmamasina ragmen bu kamis ve makineyi aldim. Markasi Mistrall. Turkiyede var mi bilmiyorum ama gecen yil babama hediye getirdigim makine tatlisu makinesi olmasina ragmen bandirmada denizde sorunsuz hizmet vermeye devam ediyor. ben de ona guvenerek bunlari aldim. Kamis 3 parcali 3.60 Mistrall Pro carp red line makine Mistrall Energy carp misina olarak ta 0,28; 11 kilo cekerli misina aldim. su an itibari ile polonyadaki evde shimano,jaxon,carp max,okuma,alba star,mistrall ve de crivit marka toplam 7 makine oldu. kamislar sanirim 8 adet oldu bir sonraki hedefim Daiwa almak. sanirim cikrik alacagim bu sefer
bu böyle bir hobi. Akili veriyoruz ordan bosalan yere yenisi yerlesiyor hayirli olsun. Kaç lb kamis? Sazan kamisi olduguna göre atari gram yazmiyordur. Bilmeyen arkadaslar için : sazan kamislarindaki atar kombinasyonu su sekildedir. kamisin lb degeri x 450 /20 = gr cinsinden atar. bu çikan deger mesela 73gram diyelim. bu deger kamisin en ideal atar degeridir. böyle bir kamisin üzerinde gram olarak 60-80 yazmasi gerekir. birde 12ayak 13 ayak yazar bazen. 11ayak 3.30cm, 12 ayak 3.60 cm, 13 ayak 3.90 cm kamisa tekabül eder
3,60 uzunluk 3 lb bu haftasonu hanimin dogumgunu var kismetse onumuzdeki hafta deneyecegim kombinasyonu sazanda bakalim