Forumdaşlar internette bir fırsat sitesinde denk geldiğim olta takımı için kıyıdan uzağa atılabilecek bir kamışmı misina nasıl? makine iyimi? merak ediyorum almak niyetindeyim. konuyla ilgili yorum yaparmısınız? kutu-kurşunlar-çapariler vs. önemli değil çnta kamış makine için yorum yapılabilir . yanlız günde bir ürün satılıyor sitede bu yüzden acil fikirlere ihtiyacım var. ayrıca iyiyse ihtiyacı olanlar da alabilir... Şimdiden teşekkürler.... link
Başlangıç seti olarak düşünülebilr. Bu takımı kıyıdan pek de uzağa fırlatamazsınız. Balığın kıyıya yakın olduğu zamanlarda rahatça avlanabilirsiniz. Ayrıca lüfer ve palamut olmasa da yemli izmarit, ısparoz, lidaki, mırmır gibi balıklar için de kullanılabilir. Levrek değil ama belki de çupra yakalayabilirsiniz.. Şayet alırsanız 100 gr. üzeri kurşun atmayı denemeyin derim. 100 gr. ı bile atarken başlarda şöyle biraz kontrollü atmakta fayda var. Daha çok İstanbul'daki boğaz balıkçılığına merak salmış kişilere hitap eden bir set gibi geldi bana. Zira İzmir'de verilen çaparileri kullanarak balık yakalama şansınız yok bildiğim kadarıyla. Pratik oluşu ve kılıfıyla birlikte veriliyor olması güzel bence. Halihazırda kullandığınız bir olta takımınız varsa bunu almanız gereksiz diye düşünüyorum. Son karar sizin..
Evet yeni başlayan için ideal bir set tam takım vermiş adamlar. Ama çok büyük performans beklemeyin derim. Kerem beyinde dediği gibi 100 gr dan fazla kursun denemeyin tam yazlık bir takım izmarit istavrit ispari gibi balıkları rahatça avlayabilirsiniz
malzemecilere bi uğrayın bence 15-20 ytlye setler var hem daha iyi gibi göründü bana. ama settend aha çok işinize uygun makine ve kamışla kendi setinizi yapın. deniz balıkçılığına 1 sezon zor dayanır bu makinalar.
cevaplarınız için teşekkürler. vaz geçtim almıyorum. ozan beyin de dediği gibi kendi takımımı kendim hazırlamalıyım. derdim uzağa atamamak. max 3m makinam var. 3 tane makina var topu tüfeği zati. surf düşünüyorum ama ilerde biraz daha uzmanlaşınca... herkese rastgelsin saolun saygılar...