Merhabalar abilerim,kardeslerim dun yeni setime uzun bir para biriktirmeden sonra kavustum.gorusleriniz benim icin cok onemli kamis catana cx te spinning 240 mh makinam alivio 4000 fd. Kamisi yeri geldiginde tatlisuda da kullanacagim icin 240 sectim fakat aksam ilk denemem de 30 gr top ve kucuk bi sahteyle istedigim uzakliga ne yazik ki atamadim ne gibi onerileriniz olur,simdiden tesekkur ederim.hooked
Setiniz hayırlı olsun. bol trofeli avlar yapmanız dileğiyle. Sanırım kamış atar aralığı 14-40gr. Tek etken olmamakla beraber en önemli nedenlerden biri atılan takımın(30gr top+sahte) atar aralığını aşması olabilir. Topla birlikte sahte atmak konusunu daha tecrübeli arkadaşlar irdeleyebilir ama benim fikrim (atış performansı açısından) top kullanılacaksa sahte gerçekten çok hafif olmalı ve toplam ağırlık kamış atar aralığında olmalı. kullandığınız misina/ip kalınlığıda atış mesafesi için önemli. Bu hobiye yeni başlamış iseniz zamanla atış tekniğiniz de gelişeceğinden daha uzun mesafeli atışlar yapabilirsiniz. Rastgele....
Oncelikle cok tesekkur ederim huseyin abi evet biraz yeniyim insallah gelisicektir.kamis 10 30 gr atarli abi misina 0.30 ama dedigin gibi sanirim topsuz daha cok verim alabilirim,bugun birde oyle deneyeyim insallah yine ayni olmaz
Misinanızı 0.20 m düşürürseniz atış mesafeniz artacaktır. Ayrıca atışlarda kullandığınız sahtelerde tipi ağırlık merkezi gibi etkenler önemlidir. Sahtelerin kimi ok gibi giderken kimide havada salına salına gider. Linkteki misinayı öneririm sert ve sağlam bir misinadır. Kuvvetli atış yaparken bazen kılavuz telimin aşağı düşmesi nedeni ile misinanın ani gerilmesi yüzünden sahte kayıpları yaşadım. Oltanıza tamamen alışana kadar göz ardı edebileceğiniz sahteler kullanın. http://www.avcimarket.net/urun/diamond-100mt_-misina/7464
Top kullanacaksaniz ki 30 gramlik bir top kamis atari 14-40 15-50 gr kamislar secmeliydiniz set güzel is görür lakin dogru kullanim gerekli o set ile direk sahte atmayi denerseniz veya direk jighead ile silikon daha verimli olur kucuk silikon ve 20 gramlik topile atis yapin.zaten topile atışları cok uzaga atmak ayri dert ve ustalik ister yilmadan hayirli avlar dilerim
Degerli onerileriniz icin cok sagolun ustadlar aklimi kurcalayan sorulara cevap vermissiniz tesekkur ederim dediklerinizi uygulayip yazacagim