Merhaba, arkadaşlar! Son zamanlarda ben de kıyıdan at-çek oltacılığına merak sardım ve levrek, lüfer, turna ve benzeri yırtıcı balıkların avında kullanabileceğim bir spin olta takımı oluşturma çabası içerisindeydim. Pazartesi günü Boat Show 2011 fuarını ziyaret ettim ve oradan bir adet Shimano Catana (240 cm, 10-30 gr) spin kamış aldım. (Satıcı arkadaşın söylediğine göre Shimano’nun yeni modeliymiş). Aslında ben Okuma Salina Sea Spin almayı düşünüyordum, ama inşallah tercihimde yanılmamışımdır?!. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Makine olarak elimde daha önce yurtdışından aldığım ve hiç kullanmadığım Mitchell Avocet II G4000F ve ayrıca Ryobi Amazon 4000vi, Shimano Nexave 4000RB makinelerim var. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Bu makinelere Awa-Shima 0,30 mm misina sardım. Uploaded with ImageShack.us Arkadaşlar, aldığım bu kamışla hangi makineyi kullanmam daha uygun olur veya elimdeki bu makinelerin üçü de uygun değilse başka hangi makineyi tavsiye edersiniz? At-çek konusunda tecrübesi olan arkadaşlardan kamış ve makine ile ilgili görüşlerini ve tavsiyelerini bildirmelerini rica ediyorum ve değerli yorumlarını bekliyorum. Görüşlerini bildiren tüm arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunuyorum. NOT: Bu arada, imkânı olan tüm arkadaşların mutlaka Boat Show fuarını ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum… Fuarda balıkçılıkla ilgili gerçekten görülecek çok güzel şeyler var ve katılımcı firmaların çoğu satış fiyatları üzerinden %20 fuar indirimi sağlıyor! Bilgilerinize… Ayrıca, değerli moderatörlerimizden Yücel Usta ve değerli üstadımız Vedat Abayoğlu ile fuarda şahsen tanışma fırsatım oldu, kendilerine buradan en içten selâmlarımı iletiyorum. Hepinize rastgele!
Süper bir takım oluşturmuşsunuz. Catana nın 2.70 15.40 gr atarlısına sahibim ve memnunum ama makinelerinize sahip olduğunuz misinalar kalın gibi. Spin makineler için öngörülen misinalar genel olarak 0.20 ve 0.25 arasıdır. Ben 0.22 powerline spider sardım ve gayet memnunum.
Can Bey, yorumunuz için size çok teşekkür ediyorum, sağolun! İçime gerçekten su serptiniz... açıkçası kamış konusunda doğru karar verip vermediğimden pek emin değildim, çünkü şimdiye kadar at-çek konusunda hiç deneyimim olmadı. Misinayı da en kısa zamanda değiştireceğim, 0,20-0,25 mm arası daha ince misina saracağım. Makine konusunda sizce hangi makineyi seçmeliyim veya daha küçük makine mi almalıyım?
Erol agabey bende spin takim olusturmak istedigim icin bu konuyu gorunce bir hos oldum acikcasi Cok guzeller maasallah. Insallah cok guzel avlar gerceklestirirsin bunlarla. Rastgele...
Agabey bu arada Imza bolumundeki : "'Eğil kulak ver ceddine, Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!..' " bu yaziyi cok cok begendim.Bu yaziyi imza yaptigin icinde ayrica tesekkurlerimi sunarim... Rastgele...
hangı fuar ucuz ucmuslar resmen nerdeymıs ındırım aksıne pıyasanın ustunde fıyatlar arastırın gorun aklı olan fuardan almaz benden demesı
hayırlı uğurlu olsun...ay başında inşallah bir tanede ben alacağım...güle güle kullanın...makinelerinizin üçü de çok güzel ve iyi modeller...misina konusunda bende aynı fikirdeyim biraz daha ince olması en azından atış mesafesi açısından avantaj sağlayacaktır...tekrardan güle güle kullanın...
kıskandım valla,, bende yarın gidip bunlardan alcam..hele mitchel makina iyiymiş önden kalama tam spinnci..kamış zaten kıyak..20 sene kullan hatta torunlarına miras bırak.. hayırlı olsun kardeşim iyi günlerde kullan..da kaça aldın kaça
Teşekkür ederim, Emrah Bey! Senin de oluşturmayı istediğin spin takımına en kısa zamanda kavuşmanı ve bereketli avlarda güle güle kullanmanı canıgönülden diliyorum. Her şey gönlünce olsun, rastgele!
Almış olduğunuz kamış ve sahip olduğunuz makinalar da birbirinden güzel,içiniz rahat olsun hepsi güzel seçimler.Yanlız bende misina konusunda arkadaşlarıma katılıyorum,biraz kalın bir tercih yapmışsınız.Bu takıma güzel bir berkley 0.10 - 0.15 yakışır doğrusu.Malzemelerinizi güle güle kullanın,inşallah hedef avınızı getirirler size...
Teşekkür ederim, Turgay Bey! At-çek konusunda tecrübelerinizin olduğunu biliyorum ve sitemizde açtığınız konuları da büyük bir zevkle takip ediyorum. İnşallah siz de dilediğiniz kamışa bir an önce sahip olursunuz ve deneyimlerinizi şimdi olduğu gibi bizlerle hep paylaşırsınız. Her şey gönlünüzce olsun, tekrar teşekkürler!
elbet daha küçük makina çalışma performansı açısından daha iyidir. Nexave dışındaki makineleri bilmiyorum ama nexave de at çek yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu tekniğe bir alışın zaten elbet bir adet daha hafif ve devirli makine arayaşında olacaksınızdır.
Kamış çok hoşuma gitti ben catanayı mantar sap ve kırmızı reng olarak hatırlıyorum bu kamış yeni bir model o zaman değil mi?
erol ağabey güzel sözleriniz için teşekkür ederim...ancak şimdi deneyim aktarma sırası sizde...neden derseniz aybaşında almayı planladığım kamış sizin yeni kamışın aynısı yani yeni catana... bu konuda ki deneyimleriniz ben dahil bu kamışı almayı planlayanlar için oldukça önemli...
Çok teşekkür ediyorum Murat Bey! İnşallah sen bunlardan çok daha iyilerine sahip olursun, bunu canıgönülden diliyorum! Mitchell makineyi ben yaklaşık 7-8 ay önce yurtdışından almıştım, yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 85 TL'ye tekabul ediyordu. Aldığım mağazada bu makinenin dış görüntüsü tıpatıp aynı olan ve sadece renk olarak farklı 2 ayrı modeli vardı, ikisi de Avocet II idi - biri deniz (tuzlusu) versiyonuymuş, diğeri ise göl (tatlısu) versiyonu ve fiyatı da 60 TL'ye falan tekabul ediyordu. Ben tuzlusu versiyonunu aldım. Kamışı ise fuardan aldım 115 TL'ye... Satıcının söylediğine göre bu fiyat %20 indirimli fiyatıymış. Piyasadaki fiyatları bilmiyorum, inşallah kazıklanmamışımdır.
Fiyatı normal 115TL catana'nın tele spin kamışını satıyorlar. Sizin aldığınız parçalı aynı fiyata bence uygun. Ama yarı fiyatına okuma salina sea spin var, catana'dan aşağı kalacağını sanmam. Hayırlı olsun.
Gösterdiğiniz ilgi ve tavsiyeniz için size çok çok teşekkür ediyorum Okan Bey, bu güzel dilekleriniz için de çok sağolun! Misina konusundaki tavsiyenizi mutlaka dikkate alacağım ve en kısa zamanda misinamı değiştireceğim. Tavsiye ettiğiniz bu misina örgü misina mı ve rengi fark eder mi, renk ne olmalı?
Uluç Bey lütfen kusuruma bakmayın, size bundan önceki mesajımda Can Bey diye hitap etmişim, şimdi fark ettim... Ehh, yaşlılık işte... Değerli yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürler!