Sitedeki üstadların tavsiyelerini bir araya toplayarak kendimce yeni başlayan biri için Spin Takımı oluşturdum. Siparişim bugün elime geçti. Egede bol bol dip balığı avlarına iştirak ettim fakat forumda at-çek olayının çok teferruatlı ve tutkulu bi yöntem olduğunu gözlemledim. İlgimi çekti, umarım işler yolunda gider ve bende bu tutkunun bir parçası olabilirim Kamış: 2 Parça Okuma Safina 270cm, 10-35gr atar. Kamışı inceledim kalite/fiyat performansı iyi geldi,ancak biraz boyu uzun sanki umarım sıkıntı yaşamam. Makine: Okuma Safina-25 4 rulmanlı Spin makine 210 gr. Misina: Sufix Duraflex 25'lik Yeşil Renk KALINLIK : 0,25 MM ÇEKER : 6,00 KG Sahteler: River2Sea Rover 9,8 cm renk kodu:G15R 9,8cm boy, 10,6g ağırlık,su üstü River2Sea Triho Minnow 12cm renk kodu:HD13 120mm boy, 14,5g ağırlık, Yüzen yem, 0-1,5mt dalma derinliği Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yorum ve öneri bekliyorum... Rastgele..
hayırlı olsun güle güle kullanın river2sea triho minnow'un G13 ünüde gece avı için edinmelisiniz bence rast gele
Başlangıçta bunları alabildim ama zaman geçtikçe river2sea sahtelerinden edinmek istediklerim var. Bakalım, hevesimiz kırılmazsa..
aynı takımdan bende var sadece kamış 240 ama kısa geldi bana biraz iyi bir seçim yapmışsın bence ben memnunum su üstü sahtenin de rengi çok iyi duruyor gümüş benzeri bereketli avlar yaparsın insallah hayırlı olsun
Başlangıç olarak gayet güzel bir takım oluşturmuşsun,güle güle kullan.Kamış boyu hakkında üzülme bence ideal boy.Sahte konusu ise dipsiz bir kuyu gibi ama en azından Max Rap fs - fayu - fg kodlu olanlar çantanda bulunursa iyi olur...
Aslında olabilir.. Ben spin konusunda yalnızca teorik bilgiye sahibim, eğer durum müsait olursa Eylül ayında 1 ay boyunca İstanbulda olucam..Bir karşılaştırma yapabiliriz, birazda pratik gösterebilirsin bana hihi
Estafurullah bende senden 2 hafta önce falan aldım takımı anlıyacağın bende acemiyim toplu silikonlu takımla çingene palamudundan başka bi deneyimim olmadı. Dediğin gibi beraber avlanma imkanımız olsa iyi olurdu ancak yazları antalyadayım 2-3 gün istanbul'a gelip balıkesire geçicem malum universiteler açılıyor inşallah kış aylarına doğru beraber bir av gerçekleştirebiliriz.
Bende aynı marka kamış makinayı (tek fark kamışım 2,40) 2 hafta önce aldım. 2,40 kamış bile bana uzun gelmişti. Lakin kamış müthiş geldi bana (10-15 tl'lik teleskobik kamışlardan sonra ) Çok hafif çok dengeli, ne çok esnek nede çok sert tam spin kamış. Lakin keşke 2,10 luk alsaydım diye içimden geçirmedim değil. River2Sea Rover 98 g15 bende aldım. Lakin tecrübeli bir akrabam bana onlarla hiç balık yakalayamadığını söyledi. Bende biraz araştırdım. Bu sahte sakin denizde, sabah gün doğumu ve akşam günbatımı WDT aksiyonu ile çok başarılı olduğunu anladım. Bence 2 sahte daha almalısın. Biri gece bulanık suda kırmızı kafa (pelican ve strike pro'lar fiyat olarak uygun), diğeri rapala maxrap sırtı yeşil olan (Bu biraz tuzlu - 30 - 40 tl arası - boyutuna göre). Hayırlı avlar dilerim. Bende bu kış yeni başlayacağım spin avcılığına. 250 tl harcadım bu uğurda. Daha da alacağım bitmedi, kurt kaynıyo
Kırmızı kafanın methini çok duydum inşallah edinicem istanbula gittiğimde toptancıları ziyaret edesim var İzmirde yaşarken spin merakım yoktu hiç ancak şuan sahip olduğum sahteler o günkü av meralarımda çok ama çok iş yapacak türde zira uzun takılmış sülünesle yapmış olduğum yeldirmelerde bile levrek,eşek istavriti ve kolyozlar almıştım. sabah gün ışırken alacada bu rover sahtenin o merada alamıyacağı balık yoktur diye tahmin ederek iç çekiyorum...
Rapala Magnum The ''original Finnish Minnow'' Bu kandırıcıyı 4 yıl önce İzmir Çankayadan almıştım.Çok çok methetmişti satıcı, gerçektende üzerince yazanlar gerçek ise atlamayan balık yok mevsimine ve merasına göre. Sadece 4-5 kez suya indirerek sırtı usülü kullanma fırsatım oldu ve bir sert vuruş alabildim.Özellikle sırtı avına çıkmadığımız için çandarlıda meramıza giderken ve dönerken kısıtlı zamanda kullanma fırsatım oldu. Şimdi sorum şu (Ildırdaki kaptan bu rapalayı gördüğünde nerden buldun bunu yerini tarif et ben arıyorum bulamıyorum bunlardan pek kalmadı dedi ve malum bende spin takım alınca şuan iş yaparmı diye düşünüyorum ); Spin takımda kullanabilirmiyim?? İstanbulda Lüfer ve palamut akımında iş yaparmı?? 24 gr. ve 3.9-4.5 m dalıyor.. renk:gold fl red ve balsa ağacından
Bende yeni başladım. Kamış ve makinelerimiz aynı. Misina ben sufix siege 0,25 almıştım. Makinenin misina kıstırılan yerine her atışta misinam takılıyordu ve misina kopuyordu. 2 tane sahtemi bu yüzden denize gönderdim. Misinayı değiştirince anladım bunun neden olduğunu. Atış yaparken sufix siege 0,25 misina 5- 6 sıra kendiliğinden açılıyordu. Boşta kalan misinada rüzgardan makineye takılıyordu. Misinayı değiştirince bu problemde düzeldi. Önceki misinada kamışın ucuna dolanma sorunu oluyordu o sorunda düzeldi. Bu ekipmanla su üstü sahtelerine gerekli aksiyonu vermek çok zor olduğu için kendinden aksiyonlu orta su sahteleri aldım. Çok büyük rahatlık. 7 - 8 defa oldu sanırım at çek yapalı henüz bir şey tutabilmiş değilim. Kamış çok iyi ama makineden pek memnun değilim. Daha yüksek devirli bir makine alacağım kısmet olursa. Deneme yanılma yolu ile öğrenmek çok güzel ama çokta masraflı
hocam aynı makınede bende aynı sorunu yaşıyorum hatta makine bolumunde başlık actım bu konuyla ilgili benimde senin gibi 2 kere takımım patladı bugun ip misina aldım ama o parçayı sökmeyi dusunuyorum