Uzun zamandır hafif sahteleri ve silikonları çalıştırmak için çok düşük atarlı bir kamış ile küçük bir makina almak istiyordum.En sonunda bu gün istediğim özellikte bir kamış buldum ve hemen yeni bir takım oluşturdum... Kamış = Abu Garcia Conolon Speedlock 2.10 mt 0-12 gr atarlı kamış Makina = Shimano Exage 2500 FC İp = Berkley Whiplash Pro 0.10 110 mt 14.1 kg çekerli
Senide saflarımda gormekten mutluluk duyuyorum Okancığım. Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim olmamış ama, inan çok çok güzel bir seçim olmuş. En güzel günlerde kullanman dileklerimle.
Tevfik ağabey, makinayı elime aldığımda (shimanodan öte sıkı bir Exage ci olduğunuz için ) ilk aklıma gelen siz sonra da ( sıkı bir shimano cu olduğu için ) Turgay ( Modena ) kardeşim oldu.Daha önce makinayı incelemiştim ve kullanan arkadaşımınkini de denemiştim,gerçekten güzel makina.Elimde Okuma nın neredeyse tüm spin makinaları olduğu için değişiklik olsun diye böyle bir tercih yaptım ( yoksa halen Okuma cıyım hihi ).Aslında Daiwa Exceller 2500 E alıcaktım ama dediğim gibi aklıma sizler geldiği için tercihimi bu doğrultuda yaptım.İyi dilekleriniz içinde teşekkür ederim...
........Okan bey hayirli olsun bu kombinasyona sanki 1000'lik bir makine daha guzel olurdu.... cunku 10 g silikonlari atabilecek mesafeler az cok belli, fazla misinaya da gerek yok... az misina sarsak ayni hesap olur mu ? olmuyor cunku makara da siglik farki aciga cikinca surtunme artiyor ve atis performansini etkiliyor.... bide ne kadar az agirlik o kadar iyi, makineden 40g kadar agirlik kazanabilirdik bu da takima cok faydasi olurdu.... Hepsi bi' yana zevkle kullanabileceginiz guzel bir uclu yapmissiniz bu kombinasyonla ilgili kullandiktan sonraki izlenimlerinizide paylasirsaniz cok hora gecer, tesekkurler iyi avlar
İltifatların için teşekkürler Okan kardeşim. Öyle güzel ürünlerle özdeşleşmek, anımsanmak gerçekten de güzel; en az Exage kadar. Kullandıkca da, iyi dileklerle hatılanacagım için ayrıca mutluyum. Değişiklik olsun diye demişsin. Umarım bu, '' değişiklik olsun '' düşüncen tüm takımlarına yansır. hihi Yakında 4000 liğinin bilgisinide alırsam hiç şaşırmam. Güzel günlerle inşaallah.
Aslında doğru söylüyorsun,bende aynı şeyi düşünmüştüm ama aldığım yerde 1000 liği kalmamıştı ve en hesaplı ürünleri oradan aldığım için birde gerekirse yedek olarak diğer takımlarımda kullanmak amacıyla 2500 lüğü tercih ettim.( zaman zaman kuşgözü yada başka problem olduğu zaman verimli bir av saatini kaçırmamak için hemen makinayı değiştiriyorum yada hazırdaki diğer takıma geçiyorum ) Yazdığın gibi hafif sahteleri atabileceğin mesafe belli misina sarımı konusuna da katılıyorum ama ağırlık konusunu fazla dert etmiyorum çünkü zaten normal spin takımımda en çok kullandığım makina Trio 55 Hafta sonu birkaç atış yapma fırsatım oldu,bana tüy gibi hafif geldi.Rüzgara karşı olmazsa 3gr civarı sahteleri 15 mt civarı atabildim ( bu konuda Exage nin kafa yapısının da faydası oldu ) ama eminim ki elim bu takıma alıştıkça daha keyifli olacak( kamışın sapı fly kamışlar kadar olmasada kısa ve tek elle daha iyi atılıyor ve makina yuvası vidalı değil speedlock adını verdikleri bir sistem,alt kısa sap hareketli ve makinayı çıkartmak istediğinde iki yandaki mandala basıp sapı aşağı kaydırıp makinayı kolayca çıkartıyorsun ve aynı şekilde yukarı ittirerek makinayı kolayca takıyorsun).Bu arada iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...
Tevfik ağabey sizi hatırlamam için Exage kullanmama gerek yok zaten, siz uslubunuz,yaklaşımınız ve yardımseverliğinizle kısa zamanda gönlümüzde yer ettiniz... Gerçekten Okuma harici farklı bir makina istiyordum ve Daiwa Exceller alıcaktım ama son anda sizlerden dolayı tercihimi değiştirdim .Kalıcı bir değişim değil yani ,birde 4000 liği ayarında ve üstünde çok makinam var hihi .İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler...
Çok teşekkür ederim dostum,daha iyileri sana nasip olur inşallah.Rastgele... Teşekkür ederim... Teşekkür ederim... Teşekkürler,evet denizde kullanmayı düşünüyorum.Bu güne kadar hiç tatlısu avına gitmedim