Yeni spin takımım...

Konu, 'Takım Çantası' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Uzun zamandır hafif sahteleri ve silikonları çalıştırmak için çok düşük atarlı bir kamış ile küçük bir makina almak istiyordum.En sonunda bu gün istediğim özellikte bir kamış buldum ve hemen yeni bir takım oluşturdum...

Kamış = Abu Garcia Conolon Speedlock 2.10 mt 0-12 gr atarlı kamış
    Makina = Shimano Exage 2500 FC
    İp = Berkley Whiplash Pro 0.10 110 mt 14.1 kg çekerli

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hayırlı olsun saglıklı günlerde ve bol avlarda kullan..

3. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Güzel bir takım olmuş.İnşallah güzel avlar gerçekleştirirsiniz.

4. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    İyi günlerde kullan arkadaşım..

5. OMMG

OMMG OKAN

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Muvaffak ağabey...

6. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkür ederim,hafta sonu fırsat bulabilirsem deneyeceğim bakalım nasıl iş yapacak...

7. OMMG

OMMG OKAN

Teşekkür ederim arkadaşım...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Senide saflarımda gormekten mutluluk duyuyorum Okancığım. Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim olmamış ama, inan çok çok güzel bir seçim olmuş.
    En güzel günlerde kullanman dileklerimle.

9. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik ağabey, makinayı elime aldığımda (shimanodan öte sıkı bir Exage ci olduğunuz için ) ilk aklıma gelen siz sonra da ( sıkı bir shimano cu olduğu için ) Turgay ( Modena ) kardeşim oldu.Daha önce makinayı incelemiştim ve kullanan arkadaşımınkini de denemiştim,gerçekten güzel makina.Elimde Okuma nın neredeyse tüm spin makinaları olduğu için değişiklik olsun diye böyle bir tercih yaptım :D ( yoksa halen Okuma cıyım hihi ).Aslında Daiwa Exceller 2500 E alıcaktım ama dediğim gibi aklıma sizler geldiği için tercihimi bu doğrultuda yaptım.İyi dilekleriniz içinde teşekkür ederim...

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ........Okan bey hayirli olsun bu kombinasyona sanki 1000'lik bir makine daha guzel olurdu.... cunku 10 g silikonlari atabilecek mesafeler az cok belli, fazla misinaya da gerek yok... az misina sarsak ayni hesap olur mu ? olmuyor cunku makara da siglik farki aciga cikinca surtunme artiyor ve atis performansini etkiliyor.... bide ne kadar az agirlik o kadar iyi, makineden 40g kadar agirlik kazanabilirdik bu da takima cok faydasi olurdu....

Hepsi bi' yana zevkle kullanabileceginiz guzel bir uclu yapmissiniz bu kombinasyonla ilgili kullandiktan sonraki izlenimlerinizide paylasirsaniz cok hora gecer, tesekkurler iyi avlar :)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İltifatların için teşekkürler Okan kardeşim. Öyle güzel ürünlerle özdeşleşmek, anımsanmak gerçekten de güzel; en az Exage kadar. Kullandıkca da, iyi dileklerle hatılanacagım için ayrıca mutluyum.
    Değişiklik olsun diye demişsin. Umarım bu, '' değişiklik olsun '' düşüncen tüm takımlarına yansır. hihi Yakında 4000 liğinin bilgisinide alırsam hiç şaşırmam. Güzel günlerle inşaallah.

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun dostum güle güle kullan:)

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

14. academisyum

academisyum taner kozdağkardeşler

Favori Kamış:
    okuma salina surf kamış
    Favori Makine:
    okuma power liner pl860
    En İyi Avı:
    mırmır 600 gr
    hayırlısı olsun iyi günlerde kullan.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hayırlı olsun, denizde mi kullanacaksınız?

16. OMMG

OMMG OKAN

Aslında doğru söylüyorsun,bende aynı şeyi düşünmüştüm ama aldığım yerde 1000 liği kalmamıştı ve en hesaplı ürünleri oradan aldığım için birde gerekirse yedek olarak diğer takımlarımda kullanmak amacıyla 2500 lüğü tercih ettim.( zaman zaman kuşgözü yada başka problem olduğu zaman verimli bir av saatini kaçırmamak için hemen makinayı değiştiriyorum yada hazırdaki diğer takıma geçiyorum )
    Yazdığın gibi hafif sahteleri atabileceğin mesafe belli misina sarımı konusuna da katılıyorum ama ağırlık konusunu fazla dert etmiyorum çünkü zaten normal spin takımımda en çok kullandığım makina Trio 55 :)
    Hafta sonu birkaç atış yapma fırsatım oldu,bana tüy gibi hafif geldi.Rüzgara karşı olmazsa 3gr civarı sahteleri 15 mt civarı atabildim ( bu konuda Exage nin kafa yapısının da faydası oldu ) ama eminim ki elim bu takıma alıştıkça daha keyifli olacak( kamışın sapı fly kamışlar kadar olmasada kısa ve tek elle daha iyi atılıyor ve makina yuvası vidalı değil speedlock adını verdikleri bir sistem,alt kısa sap hareketli ve makinayı çıkartmak istediğinde iki yandaki mandala basıp sapı aşağı kaydırıp makinayı kolayca çıkartıyorsun ve aynı şekilde yukarı ittirerek makinayı kolayca takıyorsun).Bu arada iyi dileklerin için çok teşekkür ederim...

Son düzenleme: 11 Temmuz 2011
  17. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik ağabey sizi hatırlamam için Exage kullanmama gerek yok zaten, siz uslubunuz,yaklaşımınız ve yardımseverliğinizle kısa zamanda gönlümüzde yer ettiniz...
    Gerçekten Okuma harici farklı bir makina istiyordum ve Daiwa Exceller alıcaktım ama son anda sizlerden dolayı tercihimi değiştirdim :) .Kalıcı bir değişim değil yani :D ,birde 4000 liği ayarında ve üstünde çok makinam var hihi .İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler...

18. OMMG

OMMG OKAN

Çok teşekkür ederim dostum,daha iyileri sana nasip olur inşallah.Rastgele...

Teşekkür ederim...

Teşekkür ederim...

Teşekkürler,evet denizde kullanmayı düşünüyorum.Bu güne kadar hiç tatlısu avına gitmedim :)

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gönlünün ve yüreğinin güzelliklerini yansıtmışsın Okan'cığım. Teşekkürlerimi iletirim.