Yeni surf takımım ve aklıma takılanlar

Konu, 'Kamışlar' kısmında duzensizifade tarafından paylaşıldı.

1. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

Öneriler üzerine cormoran big ben 7pi ve lineaeffe oyster cast 4.50 (100-250gr) ikilisinden bir takım düzenledim. üzerine 0.30 pelican misinadan 600metreyide sardım. bu sabahta indim kumsaldan test atışları yaptım.

60gr kurşunu güzel attı atarken zorlamadı. ardından 125gr taktım kurşunu uçurdu. hedefim olan dubanın çevresine kurşunu düşürmeyi başardım. fakat geçemedim. pelican misina gayet hoşuma gitti. bakalım dayanıklılığı ne olucak bunu zaman göstericek.

125gr kurşunla abanırken misineyi tutan parmağım zorlandı ve ufak bir misine sıyırması oldu fazla ciddi birşey değil.

takım şimdilik gayet iyi, kumsaldan güzel balıklar alıcaz anlaşıldı :)

kafamdaki sorulardan ilki şokluk denilen mevzu. gerek varmı böyle bir sisteme sizce?

diğer bir soru örgü misine konusu. misinenin kalınlığını azaltırsam atarım dahada yükselirmi?

bir diğer soru ise zorlanan parmağım. parmak için koruyucu görmüştüm alışverişi yaptıgım sitede. kullanan varmı iş görürmü böyle bir aparat. yoksa gereksizmidir?

ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler.

2. ist balıkcısı

ist balıkcısı

Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    yeni takımınız hayırlı olsun inşallah bol ve bereketli avlara imza atarsınız. bence örgü misina atış mesafenizi uzatacaktır. 0,30 misinanın yerine 0,12-0,15 arası örgü mesafeyi artırır. bunu şöyle açıklayacak olursa 100 metre mesafeyi 20 kg yük ilemi yoksa 10 kg yük ilemi daha hızlı koşarız. işte kurşunun arkasındaki misina kurşuna asılmış bir yüktür. bu yük ne kadar az olursa o kadar uzağa gönderebiliriz kurşunu. ayrıca atış anında örgü misina makaradan daha kolay boşalır.

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Haydi hayırlısı. Bol avlar diliyorum.

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Takımınız iyi, güle güle kullanın.

Şu an 600 metre misina sarılıyken, misina kalınlığını azalttığınızda makineyi doldurmak için ne kadar misina sarılacak misina uzunluğunu düşündünüz mü? En az 1.5 km.

"Altına kalın değersiz misina sar, üzerine örgü misina sar" denilecek ama 125 gramlık kurşunla abanıp atarken ve onu istavrit dolu çapariyle, çuprayla mırmırla lüferle sararken ip misina alttakini ezip arasına girecektir.

Maalesef surf balıkçılığı ve surf takımları konusundaki bilgiler genelde kulaktan dolma, ekipman satan sitedeki bilgileri yorumlama niteliğinde olduğundan ufak bir konu atlanmış ve bu durum ortaya çıkmış.

Kişisel görüşüm misinayı değiştirmemeniz yönünde.

Son düzenleme: 30 Temmuz 2009
  5. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    Öncelikle hayırlısı olsun diyelim güzel bir takım yapmışsın Hüseyin güle güle kullan yeni kamışını ve makinanı :)
    Şimdide aklına takılanlara gelelim :
    Şokluk veya shockleader bence o takımda gerekli bir aparat çünki şokluğun ana kullanım amacı atış anında ana misinana binen yükü azaltmaktır ayrıca ana misinanı patlatmadan daha ağır takımların kullanımınada olanak verir. Bir artısıda misinanın elini sıyırmasının bir nebzede olsa önüne geçmesidir :D
    Bana sorarsan 0.40 veya 0.45 flourocarbon veya esneme kabiliyeti yüksek bir misinadan şokluk kullanmanda fayda var derim.
    Ayrıca parmak koruyucusuda kullanabilirsin ama ona para vermek yerine atış yaptığın parmağına çok sıkı olmamak kaydıyla eczaneden temin edebileceğin plaster veya bildiğimiz yarabandını sararakta kullanabilirsin emin ol aynı işlevi görecektir :)
    Örgü misina konusuna gelince kullanımda bence artısı ve eksisi olabilecek bir malzeme . bence forumda örgü misinalarla ilgili açılmış konulara bi göz at ve ona göre kararını ver derim . çünki her ne kadar çok sağlam yapıda olsalarda kimi örgü misinalar bildiğim kadarıyla kamışın fincanlarına ve makinanın rollerine zarar verebilmektedir. Ayrıca bazı çeşitlerde su tutma sorunuda olabilmektedir .
    Bu arada eğer yeni makinanın yedek kafası varsa onada 0.40 sar ve gittiğin avlarda çantanda bulundur derim . emin ol gün gelir faydasını görürsün :)

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hayırlı olsun.

7. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arakdaşlar şokluğun ne olduğunu açıklarmısınız? Ayrı bir aparat mı?REsim yükleyebilir misiniz?

8. fish founder

fish founder Özgür

bu konuda,genel açıklama ve tavsiye edilen misanaları,bağları ve ekipmanlarıda içeren link,
    sanırım faydalı olur,

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25874

9. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

cevaplar için teşekkürler.

10. saltiga

saltiga ÜMİT

hüseyin kardeş öncelikle takımın hayorlı olsun iyi avlar dilerim iş görür bir kombinasyon yapmışsın atış mesafesi hakkında sunları söylemek isterim attıgın max kursun mesafesi sanırım 125gr. bunun için 0.30 misin kullanıyorsun sana kesinlikle şok tavsiye ederim örnegin 0.25 i 0.35 ye şoklaya bilirsin diyeceksinki 25 il 20 fazla far etmez ama inan kullandıktan sonra fikrin degişecek hatta iyi bir misina ile 0,23 bile çok iyi olur ama ben bu aralıkları 125 gr için öneriyorum 50-60gr gibi agırlıklarda direk 0,25mm kullana bilirsin ama misina kalıtesini biraz daha arttırman gereke bilir.bide bu parmaklık meselesi bizim biraz basımızı agrıttı. senin sıyrılan parmak bişey degil daha 150gr ve üzeri kursunlarda özellikle kış aylarında soguk havalarda bizim parmak pert oluyodu bant sarıyoduk takılıyo yani tam anlamıyla iş görmüyordu sonra kısık balıkcılık colmic marka bir atış eldiveni getirdi ve bu çok işimi gördü sonra tabi kullana kullana pert olu ve yenisini almak için gittigimde kalmadıgını soylediler 2-3 ay sonra balzer makka başka bir eldiven getirdiler ve bir tane edindim su an hala bula bilirsin bence 1 tane edin cunku bu tip ürünler kışın çok rabet gördükleri için bulunamıya biliniyor ayrıca biger parmaklık diye satılar kısa tek parmaga gecen ler bir iş gormez onlar tekne içi ideal ama bizim için kesinlikle eldiven şeklinde tek parmaga gecen taış eldivenleri mükemmel hadi sana ras gele diyorum...

11. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

tavsiyeler için çok teşekkürler.

istanbul içinde oturmadığımdan online olarak bu malzemeyi bulabileceğim bir yer varmıdır :confused:

üstteki takıma birde kardeş takım toplamak var kafamda. burdaki konuyu iyice okudum yorumlar yeterince güzel, memnun olan arkadaş çok.

bu bağlamda makine olarak RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE, kamış olarakta RYOBI KOMATSU KARBON KAMIŞ 3.45MT sipariş etmeyi planlıyorum, tam takım olsun :D

ustaların eklemek istediği artı veya eksi bir husus varmıdır?

12. saltiga

saltiga ÜMİT

bu malzeleyi yani atış eldivenini online olarak alabilecegin bir sitenin türkiyede olanı varmı bilmiyorum bu malzemeyi dedigim gibi kısık getiriyor ama sitesinde yok ben bunu karaköy kısıktan aldım ama oraya bir tel acarsan sana yardımcı olucaklarını düşünüyorum ama şunuda söliyim bugun bir abimizde gördüm bu eldivenin aynısını bir ayakkabıcıda deriden yaptırmış ve gayet iyi olmuş yanlış hatırlamıyosum 5 tl gibi bir para vermiş hazır aldıgımız eldivenler çok uzun süre dayanmıyor ki balıga bol iniyoruz yanı cabuk deforme oluyor böle bir ayakkabıcıda sende yaptıra bilirsin ama dikkat et ince ve saglam bir deriden yapılsın çunkü misina agır kurşunlarda esnek malzemeyi çabuk deforme ediyor şu kamış makineler hakkında sunu söliyim bu iş kesinlikle büççe meselesi yani o veya bu demiçem ama fiyatlarına göre iyi bir takım işini görecektir ama kamış için uzak bir atım mesafesi bekleme bekliceksende surf bipi başka bir kamış bak eger uzak bir av mesefesi düşünmüyorsan iyi ama öle ise başka bişeyler tavsiye edilebilir rast gelsin...

13. fish founder

fish founder Özgür

uzun mesafe tek parmak atış eldivenini 2 gün evvel üsküdar albashop'da satışda gördüm.cormoran marka ve yaklaşık 12 ytl fiyatı vardı.
    bilginize

14. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

deri olayına bir bakmak lazım.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer böyle abanacaksan, o makine ile örgü denen dyneema misinaları hiç tavsiye etmem.. Büyük ihtimalle o kamış elinde kalır, parmağına bir koruyucuda elzem olur..

Eğer çok uzak mesafelere ulaşmak istiyorsan, makine olarak çıkrık kullanmalısın. O kamışta o gibi atışları kaldıracak bir kamış değil. OYSTER Kamışın atarı yüksektir, ama yeterince hızlı aksiyon değildir.

Fakat, eğer zamanlamana ve hata yapmayacağına güveniyorsan, dyneema misina ile o mesafeyi tahminen %30 artırman mümkün olacaktır. Ama bu şu demektir, en az 300-400m dyneema misina sarmış olman lazım makineye.. Tamam, 300m atmayacaksın ama, Yakup hocanın bahsettiği maraz ortaya çıkmaması için, alttaki normal olgu misinasının üzerini iyice örtecek kadar misian kalması lazım ortada.

Hafif rüzgar esse atarken, dyneema misina uçup gidiverir, yana doğru 50m balon yapar, 100m atış 170m misina tüketiverir.. Bu hususları aklınızda tutmalısınız. Aam en önemlisi, dyneema misinayı eğer yeterince sıkı sıkı sarmazsanız (atıştan sonra da) makaradan topluca çıkıp gittiğini görürsünüz, bir hayli keyfe keder verir.

Ama.. Öyle abanmadan, daha sakin, daha tatlı bir atış yapıp aynı dubaya erişmek gibi bir lüksünüz olacaktır dyneema ile, bunu da yabana atmayın.. Zira..

125 gr kurşun, dibe çivi gibi iner.. Mesela çapari iyi süzülmez, ince takımsa karışır. Yemli atarsınız, yemler dökülür. Çekerken 125 gr kurşunun 125 kg.'ya kadar çıktığına şahit olursunuz, akşamına bel ve kol ağrısı üzer.. Dyneema misina ile, aynı mesafeye 75gr, 100gr kurşunla erişirsiniz, daha rahat atarsınız, yemi daha az dökersiniz vs. vs.

16. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

örgü misine işine girmemek en iyisi olucak sanırım. şokluk ve eldiven işini deneyeceğim, biraz daha pişmek gerekli örgü için.

17. Levrekci Sero

Levrekci Sero Serhan

Favori Kamış:
    Okuma salina sea 2.40
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    En İyi Avı:
    2 kg turna 1.5 kg levrek
    makinanız tekrardan hayırlısı olsun carmoron big ben 7pi 4500 lükmü 5500 mü yoksa 6000 likmi hangisi sizin aldıgınız ?