Selamun Aleykum Bi Sorum Olacakti Yeni Surf Takimi Için Makina Ve Kamis Buldum Sizce Uygunmudur Okuma Longbow Lb 65 Makina Ve Remixson Electra Surf 500 Cm Surf Kamisi Sizce Bu Takim Iyimi Birde 5metre Baska Surf Kamisi Varmi Bildiginiz Saglam Bir Sey Ariyorum Teknede 25 Civari çapari Felan Kullandigimdada Is Gorsun
Bu işe ilk başladığım 27 sene önce 3.00 m. kamışla tekneyle açıldık. Ne zorluklar ve handikaplar yaşadığımı anlatmak mümkün değil. Siz 5.00 m. diyorsunuz. Deneyimlerim ve arkadaşların bu güne kadar önerileri doğrultusunda, 1.65 - 1.80 tekne avları için en ideal boylardır. Tabii ki bazı şeyler kalıcı olarak, yaşanarak öğrenilir.
tekden çapari avcılıgı en fazla 10 iğneli yaparsın ama igneyi arttırmak istersen.. tekne senin olacak . sag ve sol küpeşteye seyyar 1.m boyda iki çıta saglı sollu karşılıklı takılır bu çıtalarada 30 cm aralıklı kancalar takılır 20 li çapariyi balık çılar bu çıtalara sararak işlem yapar ama sen amatörsün bence 10 iğneden şaşma...
Vede Kiyidan Da Olsa Bu Takim Is Gorurmu Pesinde Kosmak Istedigim En Buyuk Balik Plamut Ve Luferdir Lufere Sahte De Buldum Kamis çok Kafami Bozdu Bana Saglam 5 Metre Kamis Lazim Bu Arada 185 Boyundayim 16 Yasindayim 5 Metre Kamisi Idare Edebilirim Yeterki Hazirladigim çapariler Kamisimin Boyunu Gecmesin Deli Oluyorum çünkü öyle Olunca
Muhammed merhaba, öncelikle hiç palamut için sırtı çeken veya çapari ile avlanan teknede bulundunmu? Genelde el ile tutarla oltayı, kamış kullanmazlar. Dersen ben kullanmak istiyorum o zaman kullanacağın kamış 185-190'ı aşmamalı. http://www.avmarketi.com/asp/product/16730/Okuma-43010-Similan-jig-kamis-40-80lbs http://www.avmarketi.com/asp/product/16727/Okuma-43007-Cedros-Pro-jig-kamis-60-80lbs Gibi kamışlar. Bunlara normal makina haricinde, çıkrık makina da kullanabilirsin. Ama senin dediğin gibi 5mt, 4 mt kamışlar teknede kullanman mümkün değil. El ile avlananlar, oltaları Muvaffak beyin söylediği gibi küpeşteye karşılıklı sarıp takımın sonuna bakarlar ve sardığı yönde çözüp tekrar suya bırakırlar. Aryıca 5mt kamış 200-300gr kurşunu teknenin arkasında bir de 5-6 palamut takılırsa çekmez kırılır elinde. Sadece ağırlık olarak düşünme tekne gittiği için suyun direncide var. Surf kamış sadece kıyıdan uzağa atmak için tasarlanmıştır, teknede trolling veya jig için değil.
Muhammed yeğenim, Yaşın 15, boyun 185. Maşaallah. Madem bu işe gönül veriyorsun, yavaş yavaş başla, ufaktan başla. 5.00 m. kamış ve sahte. olmaz. Olabilmesi için uygun ekipmana, uygun donanım gerekir. Zamanla hepsi olur. Önemli olan, bu etaplarda en uygun malzemeleri seçmendir. İlk hedefin, kıyıdan uzaklara atış veya boğazda avlanmaksa, 60-65 arası bir makina, 390-420 gibi bir kamış yeterlidir. Sonra sahtelerle at çek yapacaksan, 30-40 lıkbir makina, 270 seviyelerinde 10-40gr atarı olan bir kamış, tekne için 40 - 50 lik bir makina 165-180 boy ve 80-150 aksiyonu olan bir kamış senin için ideal boyutlar olacaktır. Önemli olan bu sıralamada ki tercihini yapıp, yavaş yavaş ekipmanını en iyi şekilde oluşturman olacaktır. Zaten, iyi bir başlangıçla edineceğin deneyimlerle, sonra ki ihtiyaçlarının neler olduğuna sen rahatlıkla karar verebilecek seviyeye geleceksin. İyi dileklerimle gözlerinden öperim.
Allah Razi Olsun Benim Bilmedigim Bir çok Seyi Su Ufacik Yazilarinizdan Ogrendim Ama O Makinaya Bi Surf Kamisi Onerirmisiniz Birde Ben Biraz Deliyimdir Tek Bir Kamisla Bir Kaç Isi Yapmaya çalisirim Kusuruma Bakmayin Ama O Makinaya Uygun Bi Surf Kamisi Istiyorum Karakoyde Avlaniyorum Karakoyde Kopru Ve Iskelede Iyi Makina Ve Kamis Buluncada Bogaza Gitmek Niyetindeyim
http://www.avmarketi.com/asp/product/5007/Lineaeffe-baia-grande-kamis-4-20 http://www.avmarketi.com/asp/product/11708/Okuma-Compressa-CP65-makine bütçeni bilmiyorum ama başlangıç için yeterli olur. Teknede kullanma ama
Boyum 1,86, yaklaşık 19 senedir İstanbul civarında kıyıdan çapari ile avlanıyorum.. Şu an kullandığım kamış 4,50.. İlk olarak söyleyebileceğim şey, kamışı idare etmek kişinin boyu ile alakalı değil.. Tamamen el alışkanlığına bakar.. İstanbul'da çaparinin yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde 5 metrelik kamışı idare etsen bile ordaki bölge seni idare edemeyebilir.. 4,20 kamışa kadar atış yaparken beden ile kamışın açısının 100 110 derece olması atışı çok etkilemiyor ancak 4,20'den uzun kamış kullanılıyorsa, kamış ile bedenin açısının daha geniş olması lazım.. Bu da arkaya doğru daha geniş alana ihtiyacı gerektiriyor ki bu da 5 metrelik bir kamışla rahat atış yapmak için arkaya doğru yaklaşık 8 10 metre müsait alan demek.. Yani İstanbulda balığın yoğun olarak olduğu birçok bölgede atış yaparken sıkıntı çekersin.. İstavritte kullanacağın kösteğin boyu 15 cm. olduğu taktirde, 17 18'li çapari ile 4,20 - 4,50 civarı kamışla rahatça çalışabilirsin.. Palamutta ise 10'lu köstekten fazlasına ihtiyaç duyacağını sanmıyorum..
muhammet 5 metre kamis kiyidan kullanan bile çok az bilfigim kadari ile. benim boyum 1.70 elimde dusunemiyorum bile. ruzgarin kamisa etkisi bile yorar adami makine için bende arastiriyorum