Yer:İst. Kullanılan yem:Çeşitli kaşıklar,silikonlar Hava:Güneşli,rüzgarlı AVIN HİKAYESİ Bugün ögleden sonra epeydir gidemedigim turna avına gitmek için arkadaşla sözleşmiştik.Öglen güzel bir yemegin ardından malzemeleri aracımıza yükleyip avlaga dogru yola koyulduk. Hava güneşliydi fakat göle vardıgımızda müthiş bir rüzgar başladı bu yüzden gölde yaptıgımız ilk atışlar pek verimli geçmedi daha sonra hava biraz sakinleşince ilk vuruşu arkadaşım fikri abi aldı fakat limit altı bir turnaydı hemen iade edildi. Daha sonra yaklaşık bir saat boyunca yaptıgımız onca atışa ragmen hiçbir vuruş alamadık denemedigim kaşık silikon kalmadı nafile birtürlü vuruş gelmiyordu.Biraz daha ilerledik benim hemen hemen her avda turna aldıgım bölgeye ulaştık artık burası son şansımızdı çünkü buraya kadar olan bütün yerleri hemen hemen taramış sonuç alamamıştık ve saatte ilerlemiş akşam yaklaşmıştı. Bu bölgede atışlara başladım hiç olmayacak noktalara kaşıgı silikonu takma pahasına atışlar yapıyordum yaklaşık on dakika sonra epey bir uzaga fırlattıgım kaşıga nihayet güzel bir vuruş aldım balıgın agırlıgından ve direnişinden iri bir turna oldugunu anlamıştım bu yüzden dikkatli davranıyor balıgı kıyıya dogru yaklaştırıyordum.Balıgı açıktan 5-6 metre kadar önüme getirdim fikri abide kepçeyi hazırlamış bekliyordu fakat balık ne olduysa birden çıldırdı ağzını açıp havada taklalar atmaya başladı kaçmasın diye o kadar dikkat etmeme çaba safetmeme ragmen büyük bir ihtimalle üst çeneye giren kaşıgın iğnesinden kendini kurtardı ve büyük bir şapırtıyla suda kayboldu. Balıgın arkasından üzüntüyle öylece bakakaldım çünkü epeydir böyle iri bir vuruş alamıyordum. Kısmet deyip belki kaçan balık tekrar gelir umuduyla aynı yerde atışlara devam ettim ve ikinci vuruşumda yine aynı yerden aldım kısa bir mücadelenin ardından kıyıya aldıgım turna günün son turnası oldu aslında limitler dahilinde bir turnaydı fakat ben onuda göle iade ettim ve avı sonlandırıp evimize dogru yola koyulduk.. iade videosu biraz kötü kalite oldu kusura bakmayın http://tinypic.com/player.php?v=23k59xz&s=7
tebrikler, kaçan balığa üzüldüm bende ama olsun bir daha ki sefer hem o hemde bıraktığınız balığı tekrar yakalama şansınız olacak ve limitler dahilinde olduğu halde balığı bırakmanız büyük incelik. sizin gibi balıkçılar olduğu sürece gelecek daha umut verici. saygılar.
Ellerine sağlık abicim. Uzun süredir raporlarını göremedik. Kaçan balık büyük olur misali. Gelecek avda oltanı şenlendirecektir.