merhaba herkese iyi forumlar malüm hafta sonu geldi çattı yarın turna denemesi yapmak niyetindeyim ve bugün aşağıda görünen sahteleri aldım.bu sahteler hakkında bilgi edinmek istiyorum. satıcı arkadaş bu markayı bayağı övdü turna konusunda en iyi markalardanıdır SAVAGEAR dedi vs vs.. bende kuzenimde birkaç sahte satın aldık yarın denemesini yapacağız inşallah. resimdeki sahtelerden kullanan varmı sizce doğru bir seçimmi yaptım
aksiyon konusunda daha iyisini şimdiye kadar görmedim...gerçek bir balık gibi hareket ediyor ama şunuda sölemeden edemicem ben balık alamadım bu sahteler ile sadece bir kez bi vuruş ama sizde iş yapacağına eminim
Özkan abi 1. ve 3. sahte bana çok güzel gözüktü.Pek tatlı su avına cıkmasamda beğendim.İnşallah trofe turnalar nasip olur avlarında.İyi günler diliyorum.
Ben 2 numarayı tuttum. Bizim meralara daha uygun sanki. Güle güle kullan. Allah ilişkenlerden korusun.
muhakkak iş yapar ama benım turnada en çok fayda gördüğüm sadece kaşıklar, oda en az 7 tl den yukarıda fıyatı olanlardan. DAM markası bu konuda iyi.
Çok doğru sahteler. Özellikle beli kırıkların yılan gibi geldiklerini biliyorum. Çok beğeniyorum. Avları bol olsun. Yalnız turna için yoksa çantanızda 1 tane de mutlaka kırmızı kafa olsun. Rastgele.
Çok doğru bir seçim yapmışsınız Savagear'ın tüm sahteleri turnada kendini kanıtlamıştır ve Turna avcılığı konusunda marka olarak hep en üstte yer almıştır aklınızda soru işareti kalmasın.. Eğer sahteleri av sırasında takarak kopararak vs kaybetmezseniz verdiğiniz ücreti çok kısa bir sürede amorti edecektir zaten böyle güzelim sahteleri kullanırken ipek misina türevlerini kullanmanızı tavsite ederim.. Hayırlı uğurlu olsun bu sahteleri raporlarınızda trofe turnaların ağzında da görelim inşallah..
1. ve 4. sahteler alabalik yavrusu imitasyonu. avrupada genellikle goletlerde alabalik asilandigi icin turnanin ana menusunde bulunan turler. ancak ulkemizdeki gollerin alabalik oldugunu sanmiyorum turnanin menusunde. o yuzden alabalik imitasyonu haricinde kizilkanat veya perch imitasyonlarini denemekte fayda var bence. ulkemizde kasigin is yapmasinin ana nedeni de kizilkanat imitasyonu olmasidir yani genis yuzeyli parlak .... savage gear e gelirsek ben yaklasik 3 haftadir savage gearin 4d denilen yumusak sahtelerini kullaniyorum. su an burada havalarin sogumasindan daha turna tutamadim bu sahtelerle ama yuzerken etrafta ne kadar balik varsa pesinden geliyor ))) takip cok yani... bence savage gear yumusak olanlari turna avi icin iyi. ancak bir iki vurustan sonra fiziksel olarak ne durumda olur onu da degerlendirmek gerek.....
Sonucu buraya yazarsanız çok memnun oluruz ) Geçen yıl ebay'dan bende kefale benzeyen bir modelini aldım. Ama ıslatmak nasip olmadı. İnşallah bu sene Terkos'da deneyeceğim. O yüzden sizin deneme sonuçlarınızı merakla bekliyorum. Selamlar
Renk olarak alttan ikinci kesinlikle favorim. Her zaman iş yapıyor kaşıktada bu tarz sahtelerdede. Hepsini denemekte fayda var ama alltan ikinciyle alacağını düşünüyorum...
merhaba aksam üzeri yüzüşlerini denedim yüzüşleri şahane.sonuşları yazarım.değerli yorumlar için teşekkürler.
rapaladan gerisi yalan kardeşim orda yeşil bir orta seviye yüzücü rapala görüyorum inan bana onun yaptığı işi ne kaşık yapar nede o videolarında hayran kaldığınız fakat gerçekte o aksiyonların yanından bile geçmeyen parçalı savagerlerin yapar denemesi bedeva.yeşil en alttaki rapala seçimin çok yerinde o rapalanın kıymetini bil asıl trofeleri varsa o kazandıracak sana bu yazdıklarımıda günün birinde tersi olursa sen hatırlatırsın bana. rastgele
Tatli su levregi perç (testere) Merhaba turna niyeti ile aldigim sahtelere levrek geldi iki adet levrek yakaladim derine dalan alabalik rapala ile http://img201.imageshack.us/i/imagenib.jpg/ http://img42.imageshack.us/i/imagewaj.jpg/
slm özkan kardeş SAVAGEAR son zamanlarda çok başarılı yemler yapıyor benimde çok hoşuma gidiyor aksiyonlarıda güzel eminim güzel balıklar yakalarsın hayırlı olsun
Aynen katılıyorum. bende de var ancak iş yapmadı. hatta silikon 4play var onlardan da oldım onlar hiç iş yapmadı. silikonun kokusumu kaçırdı balığı anlamadım.
açıkcası dünkü gözlemlerime göre 1 gittiğimiz merada sanırsam pek balık yoktu 2 hava kapalı ve ara ara yağmurlu olduğundan balık derindeydi su üstü kandırıcılar takip bile alamadı 3 sanırım turna döner meps kaşıklara ve klaik turna kaşıklarına daha çok rağbet ediyor rapala atan birtek bendim. 4 suyun sığlaştığı kıyıya 2 metre kala bölgeden levreğin bir ok gibi gelip rapalaya yapışması görülmeye değerdi mrsparkle