yeni turna sahtelerim ''SAVAGEAR''

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba herkese iyi forumlar malüm hafta sonu geldi çattı yarın turna denemesi yapmak niyetindeyim ve bugün aşağıda görünen sahteleri aldım.bu sahteler hakkında bilgi edinmek istiyorum.

satıcı arkadaş bu markayı bayağı övdü turna konusunda en iyi markalardanıdır SAVAGEAR dedi vs vs.. bende kuzenimde birkaç sahte satın aldık yarın denemesini yapacağız inşallah.

resimdeki sahtelerden kullanan varmı sizce doğru bir seçimmi yaptım :confused:

2. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

aksiyon konusunda daha iyisini şimdiye kadar görmedim...gerçek bir balık gibi hareket ediyor :) ama şunuda sölemeden edemicem ben balık alamadım bu sahteler ile sadece bir kez bi vuruş :) ama sizde iş yapacağına eminim :)

3. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
    Özkan abi 1. ve 3. sahte bana çok güzel gözüktü.Pek tatlı su avına cıkmasamda beğendim.İnşallah trofe turnalar nasip olur avlarında.İyi günler diliyorum.

4. Ben 2 numarayı tuttum. Bizim meralara daha uygun sanki. Güle güle kullan. Allah ilişkenlerden korusun.

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    muhakkak iş yapar ama benım turnada en çok fayda gördüğüm sadece kaşıklar, oda en az 7 tl den yukarıda fıyatı olanlardan. DAM markası bu konuda iyi.

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok doğru sahteler. Özellikle beli kırıkların yılan gibi geldiklerini biliyorum. Çok beğeniyorum. Avları bol olsun. Yalnız turna için yoksa çantanızda 1 tane de mutlaka kırmızı kafa olsun. Rastgele.

7. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Çok doğru bir seçim yapmışsınız Savagear'ın tüm sahteleri turnada kendini kanıtlamıştır ve Turna avcılığı konusunda marka olarak hep en üstte yer almıştır aklınızda soru işareti kalmasın.. Eğer sahteleri av sırasında takarak kopararak vs kaybetmezseniz verdiğiniz ücreti çok kısa bir sürede amorti edecektir zaten:) böyle güzelim sahteleri kullanırken ipek misina türevlerini kullanmanızı tavsite ederim..

Hayırlı uğurlu olsun bu sahteleri raporlarınızda trofe turnaların ağzında da görelim inşallah..

8. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    1. ve 4. sahteler alabalik yavrusu imitasyonu. avrupada genellikle goletlerde alabalik asilandigi icin turnanin ana menusunde bulunan turler. ancak ulkemizdeki gollerin alabalik oldugunu sanmiyorum turnanin menusunde. o yuzden alabalik imitasyonu haricinde kizilkanat veya perch imitasyonlarini denemekte fayda var bence. ulkemizde kasigin is yapmasinin ana nedeni de kizilkanat imitasyonu olmasidir yani genis yuzeyli parlak ....
    savage gear e gelirsek ben yaklasik 3 haftadir savage gearin 4d denilen yumusak sahtelerini kullaniyorum. su an burada havalarin sogumasindan daha turna tutamadim bu sahtelerle ama yuzerken etrafta ne kadar balik varsa pesinden geliyor :)))) takip cok yani... bence savage gear yumusak olanlari turna avi icin iyi. ancak bir iki vurustan sonra fiziksel olarak ne durumda olur onu da degerlendirmek gerek.....

9. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Sonucu buraya yazarsanız çok memnun oluruz :))

Geçen yıl ebay'dan bende kefale benzeyen bir modelini aldım. Ama ıslatmak nasip olmadı. İnşallah bu sene Terkos'da deneyeceğim. O yüzden sizin deneme sonuçlarınızı merakla bekliyorum.

Selamlar

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Renk olarak alttan ikinci kesinlikle favorim. Her zaman iş yapıyor kaşıktada bu tarz sahtelerdede. Hepsini denemekte fayda var ama alltan ikinciyle alacağını düşünüyorum... :)

11. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba aksam üzeri yüzüşlerini denedim yüzüşleri şahane.sonuşları yazarım.değerli yorumlar için teşekkürler.

12. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

rapaladan gerisi yalan kardeşim orda yeşil bir orta seviye yüzücü rapala görüyorum inan bana onun yaptığı işi ne kaşık yapar nede o videolarında hayran kaldığınız fakat gerçekte o aksiyonların yanından bile geçmeyen parçalı savagerlerin yapar denemesi bedeva.yeşil en alttaki rapala seçimin çok yerinde o rapalanın kıymetini bil asıl trofeleri varsa o kazandıracak sana bu yazdıklarımıda günün birinde tersi olursa sen hatırlatırsın bana. rastgele

13. ozkan79

ozkan79 özkan

14. sego

sego Turan Sergen SELÇUKOĞLU

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX 270 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC
    En İyi Avı:
    Yaklaşık 3 kg Kofana,2.3 kg Levrek,Yaklaşık 2.5 kg Yazılı Orkinos,1.5 kg Çıplak gerisi gelecek..
  15. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

dedik dimi sana o dediğim rapala iş yaptı yapar dedim yanılmadım kıymetini bil o rapalanın

16. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

amerikan levreği namı diğer testere almışsın rastgele gene söylüyorum rapaladan gerisi yalandır

17. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

özkan kardeş SAVAGEAR son zamanlarda çok başarılı yemler yapıyor benimde çok hoşuma gidiyor aksiyonlarıda güzel eminim güzel balıklar yakalarsın hayırlı olsun :)

18. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Aynen katılıyorum. bende de var ancak iş yapmadı. hatta silikon 4play var onlardan da oldım onlar hiç iş yapmadı. silikonun kokusumu kaçırdı balığı anlamadım.

19. ozkan79

ozkan79 özkan

açıkcası dünkü gözlemlerime göre

1 gittiğimiz merada sanırsam pek balık yoktu

2 hava kapalı ve ara ara yağmurlu olduğundan balık derindeydi su üstü kandırıcılar takip bile alamadı

3 sanırım turna döner meps kaşıklara ve klaik turna kaşıklarına daha çok rağbet ediyor rapala atan birtek bendim.

4 suyun sığlaştığı kıyıya 2 metre kala bölgeden levreğin bir ok gibi gelip rapalaya yapışması görülmeye değerdi mrsparkle

20. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    İşte işi bilen balıkçı.

Rastgelsin.