Yeni üyeler için sıfırdan olta montajının nasıl yapılacağını anlatabilir misiniz?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında sapinuva tarafından paylaşıldı.

1. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Değerli site yetkilileri,
    Yeni bir üye ve de kamışlı oltalar hakkında pek bilgisi olmayan biri olarak kamış, makine, misina, iğne gibi donanımların montajının nasıl yapıldığını resimli olarak bizlere anlatabilir misiniz?
    Arkadaşlar makine ve kamış öneriyorlar ama ben bunları alsam nasıl monte edeceğimi bilmiyorum.Bu şekilde a dan z ye bir oltanın nasıl yapıldığını deneyimli arkadaşlar paylaşırsa inanın yeni başlayanlar için hele de benim için çok hayırlı bir iş yapmış olacak.

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Okumayı sevmeyene dokuz hoca az. (Atasözü)
    Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez. - Victor Hugo
    Okuma zevkini kazanmayanın öğrenimi yarıda kalmıştır. - P. Peacut
    Okuma zevkini, Hindistan'ın hazinelerine değişmem. - E. Gıbbon
    Okumak bir deva, anlamak bir şifadır. - R. Necdet Evrimer
    Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır. - Bacon
    Okumak gıdadır, okuyan insanlık bilen insanlıktır. - V. Hugo
    Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu göreceksin. - W. E Channing
    Okumayı sevmek, hayattaki can sıkıcı saatleri güzel saatlerle değiştirmektir. - Montesquieu
    Okunacak en büyük kitap insandır. - Hacı Bektaş Veli
    Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı sayılmaz. - Montaigne
    Okuyabilirseniz her insan bir kitaptır. - W. Ellery Channing
    Okuyan insan fenalığa vakit bulamaz. (Atasözü)
    Bir kitap, içimizdeki donmuş denize indirilmiş bir baltadır. - Franz Kafka
    Eğer bir insan bir kitabı okuduktan sonra, onu tekrar okumaktan zevk almıyorsa, o kitabı okumuş olmasının bile hiç bir değeri yoktur. - Oscar Wilde
    Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki? - Franz Kafka
    Kitaplar ruhun gıdasıdır. - Japon atasözü
    Okumak, kadın ve erkek her müslümana farzdır. - HZ MUHAMMED
    Okumadan edindiğim biricik fayda bilgisizliğimi gittikçe daha iyi görmek olmuştur. - DESCARTES
    Yetişen zekaları kitaplarla beslemeyen uluslar, yıkılmaya mahkumdur - OVİDİUS
    Az bilmek için çok okumak gereklidir. - MONTESQUİEU
    Ömrünün dörtte üçünü okumakla geçiren muhakkak namuslu olur. - DİDEROT
    İnsanlığa başlıca borcumuz: Bıkmaksızın okumak, üşenmeksizin okumaktır. - ŞEMSETTİN SAMİ

3. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek

Murat Abi akşam akşam güldürdün :D :D

4. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    murat bey mesajı görünce her cümlenin başı "okuma" , dedim heralde oltayı okuma marka malzemelerle kuracak, manidar bir mesaj olmuş :)
    diğer taraftan tamer bey;
    montajdan gayeniz ne ise kendinize bir anahtar kelime bulun ve onu forumda aratın istemediğiniz kadar bilgiye ulaşır kendinize en uygun olanı alırsınız. örneğin montaj dan gayeniz fırdöndüyü misinaya nasıl bağlar DÜĞÜM atarım ise düğümler diye aratıp bilgiye ulaşabilirsiniz.
    genel bilgiyi edindikten sonra ayrıntı sormak isterseniz size cevap vermekten memnun olacak ustalarımız var gereken yapılır. kolay gelsin :)

5. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Sanırım mesajım yanlış anlaşılmış. Elbetteki bir çok konuyu okudum.Bir çok konuda açıklamalar yapılmış.Benim kastım görsel olarak anlatılması şeklinde.Zira bununla ilgili konular açılalı epey olmuş dolayısıyla resimler gözükmüyor.
    Mesela belirttim ben bir geçiş dönemindeyim.Yeni takım oltaları detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum.Gidip kamış ve makine aldığımda nasıl monte edeceğimi bilmiyorum.Diğer ekipmanları bir şekilde yaparım belki.
    Yani sıfırdan resimli anlatım var mı diye sordum.

Murat bey atasözleri ile cevap vermiş.Bin bilsen de bir bilene sor diyorum bende.
    Okudum tam olarak aradığım şeyi bulamadım ondan konu açtım.Eğer bunu tam anlatan konu varsa link atarsa sevinirim.

6. berk_guren

berk_guren Berk

bak kardeş bende bilmiyodum montesini ama içinde herşeyden 2 şer 3 er tane olan büyük bir takım aldım montesini kendim çözdüm...al çözersin.. parana yazık olmaz..en kötü ihtimal git bi balıkçının yanına usta şuna bi el at desen herkes işini görür ;))

7. akçin

akçin Hakan

adam 31 yaşında yeğenim kardeşin olması imkansız kandırmışlar seni

8. Sirius Tolga

Sirius Tolga Tolga Kaan

En İyi Avı:
    Kefal
    Tamer ağabey yarın bu konu hakkında bir video çekip bu konuda linkini yollayacağım.Kusura bakma bugün çekemedim kamerayı tutacak adam yoktu.Ayrıca Murat ağabey o kadar okumadan bahsetmişsin ama,sen buraya yazmadıkça adam nereden okuyacak?veya sen burada bilgilendirsen okumamışmı olacak?

9. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Bir soru.
    Hangi olta?
    Açayım; Sazan oltası mı, kaşık mı, rapala mı, çinekop oltası mı, kıraça çaparisi mi, çupra seyyar iskandillisi mi, mercan ketezesi mi, kuzu akya sürütmesi mi, uzun olta mı, tekneden mi, kıyıdan mı? ve yüz bin tane daha...

10. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Sazan dip oltası yapmak istiyorum.Kamış ve makine aldım.Misinayı makineye sardım.Makineyi kamışa monta ettim.bunların nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum.Ama bakınca anlaşılıyor.Yalnız kafama birşey takıldı.Misinayı sararken azcık kaçırırsam hemen dolaşma oldu.Ben oltayı tamamladıktan sonra kısmetse yarın deneme yapmaya gidecem.Orada olta dolaşırsa diye korkuyorum.Misinanın dolaşmaması için ne yapmam gerekiyor.

11. 29519

29519

Misinanın dolaşmaması için sarımı düzgün bir makina olması gerekiyor. Birde misinayı makinaya sararken biraz gergin tutun misinayı o zaman dolaşma daha az olur.

12. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    makineye misinayı sardım ve öylece bırakmak zorunda kaldım.Şimdi misinayı kamışa geçirme kısmına takıldım.Misinayı direk kamıştaki deliklerden geçirip mi yapacam yoksa makineden kamışa geçirmeden önce bir yere takmam mı gerekiyor?bu kısımda takıldım kaldım.İlk defa kendi kendime olta yapmaya çalışıyorum.

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    misinayı makinenin makarasına nasıl sardınız? elle mi yoksa makine kolunu çevirerek mi? Normalde en iyi sarımı yapmak için önce kamış ve makineyi birleştirip misinayı en uçtan tersten halkalardan geçirerek makaraya sarılır. misinayı komple suya atabilir veya kamışla birlikte ıslak bezden geçirebilirseniz daha iyi olur.

14. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Valla elimle sardım.Çünkü iki tane olta aldım.Biri makinede sarılı geldi.Diğerini parça parça aldım.Kendim yapayım diye.İlk gelene baktım.Misina makineye sarılmış, ipin bittiği yerde makinenin üzerinde tırnak gibi bir yer var oraya tutturulmuş.Bende ona bakarak diğer makineye ipi elimle sardım.En son o tırnağa kıstırdım.Ama şöyle bakınca mantıken ipi tırnaktan bırakınca sarılı misina birden fazlaca açılıyor.sonrasında dolaşır diye korkuyorum.İpin ucunu alıp kamışın üzerindeki deliklerden geçirip mi tamamlıycam.Yoksa misinayı makinenin bir yerine takmam mı gerekiyor?İnanın hiç bilmeyen biri olarak çok zor geldi.Buraya konuyu açtım benle dalga geçtiler.Bununla ilgili çevremde bilgi alabileceğim kimsede yok.Keşke resimli veye videolu bir anlatım olsaydı.

15. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Oralarda balığa giden sizden başka kimse yok mu? görünen o ki bizzat yardım almadan çok zorlanacaksınız. Nerde balık tutacaksanız oraya gidenlerle organize olun, tanışın.

16. sapinuva

sapinuva Tamer Uygur

Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Buralarda daha doğrusu gittiğimiz yerde pek balık tutan yok tutan da el oltası kullanıyor.Artık bir şekilde halledeceğim.Napalım başa gelen çekilir.

17. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

sayın hocam,sanki kendisi anasının karnından elinde olta ile doğmuş gibi yeni başlayanlarla dalga geçmeye bayılan arkadaşlarımız çok.sen onları boşver.

konunun üzerinden bir sene geçmiş ama zile de uzun çarşının başlarında bir av bayii var Mithat. bu arkadaşa gider durumu anlatırsan eminim yardımcı olacaktır.sevgiler saygılar

18. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    halkalardan geçirip en son halkadan sonra klipsi bir fırdöndüye bağlayın en uçtaki halkadan büyük olsun klips .

ben hep elle sarıyorum çocukluğum köyde geçtiğinden hemen aklıma tütünleri ipe dizmek için ipi kullandığımız makaralar geldi.500 mtlik misina aldım bobin denenlerden sonra hırdavatçılarda çok kalın teller olur onlardan alın .bu bobinin ortası deliktir. teli üçgen ve üçgenin tabanı bobinin içinden geçicek şekilde bükün .makinadan yüksekçe bi yere asın .makiinaya kamışı sarmanız 1 dk sürmez.tabi ilk olarak makinadan misina çıkmasın diye bir halka düğüm atiyoruz.

videolu anlatım mutlaka vardır yotube bakabilirsin elimin altında yok.ingilizce aratırsan mutlaka çıkar.