Ben Karabükte yaşıyorum ve burada kasna tatlı su kefali avına gidiyorum ve daha yeni başladım. Ancak balıklar ya oltaya alışmışlar yada yemi beğenmiyorlar kocaman balıklar nerden baksanız kolum kadar(25-35) cm arası gruplar halinde geziyorlar ve ben bunları köprüden görüyorum ancak oltama sadece yavru balıklar geliyor zaten onlarda yakalanamayacak kadar küçük acaba benmi hata yapıyorum bu işin püf noktalarını anlatabilirmisiniz. Yardımcı olursanız sevinirim. idk NOT: Yem olarak ciğer kullanıyorum ve makasla kesiyorum.
Kardeşim öncelikle at-çek ile avlanmanı öneririm. İnanılmaz keyif alırsın. Kamış makine hafif bir takım yapmalısın. Benim önerim. boyu 120-180 cm arası ve hassas (0-10 gr atarlı) bir kamış. Sahte olarakta çekirge, arı, kurbağa(ben daha tutamadım bu sahte ile), küçük balık rapalaları ile bu avı gerçekleştirebilirsin. Misina kalınlığında eğer ip misina kullanırsan 0,08 normal misina kullanırsan 0,18 kalınlığı sakına geçmemeye çalış. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49085 Bu av at-çek tekniğiyle yapılmıştır.
reeling sağolun bugünlerde hava yağmurlu İnşallah pazar günü gideceğim ve dediklerinizi deneyeceğim ve sonucu buraya yazacağım