Yeni üyeyim Detayli şekilde Yazdim Lütfen Yardim...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında vadidekikurt64 tarafından paylaşıldı.

1. vadidekikurt64

vadidekikurt64 ALİ

öncelikle tüm eski ve yeni üyelere merhaba ben uşaktan ali 28 yaşındayım balık ve balık avını çok seviyorum fakat yeterli bilgilere sahip değilim burada deniz olmadığı için gölde avlanıyordum bildiğim tek olta türü kasnak olta ve küspeyle avlanmaktı bunuda yasakladılar şimdi kendime makaralı bir düzen kurmak istiyorum sazan avı için fakat denizda balık tutmak içinde olmalı bu olta yani hem göl hemde denizde yararlanmalıyım köstek,bedenn gibi tabirler duydum ama bilgi sahibi değilim birde denizde kıyı balıkçılığı yaparken öncelikle tutacağım yerde ne çıkıyor o önemli değilmi? ona göre hangi olta düzeneği(açıklamalı olarak yazarsanız)ve yem kullanmamız lazım inanın şu anda ava gideceğim düzen kuracağım ama bilgim olmadığı için bekliyorum avlanamıyorum içimdeki av heyecanı dayanılmaz hale geldi yani şöyle kıyıda çadır kurmak,gecelemek istiyorum av her şeyim benim ama teknik konularda bilgim olmadığı için bekliyorum herkes teşekkürler rastgele.....

2. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    makaranıza benım tavsıyem kalıtesını kendınız belırleyeceğiniz 0,25-0,35 mm arası mısına sarın.Ucuna bı adet delikli kursun gecirin mısınan ucuna bir tane klıps takın.daha sonra uzunlugu 1mt ile 1,5 m arası mısınanın )0,25 mm tavsıyem )bir ucunu bu klıpsten gecirin.diğer ucuna 1 iğne tansıyem mustad 2-3 ama balıkların ve amacınızdakı balıkların buyuklugune veya kucuklugune göre buyutun yada kucultun iğneyi.ucuna taktıgınız mısınan uzerine 1 adet veya 2 adet daha iğne ekleyin.İğnelere mısır boılı veya kendı ımalınız hamur takın.Yallah suya sonra bekle bekle ki gelsin.Hepsi bu ama ayrıntı var tabı yazarsak oooo form yetmez o tarafı senın kazanacagın tecrube rasgelsın.

Son düzenleme: 27 Haziran 2010
  3. vadidekikurt64

vadidekikurt64 ALİ

fatih bey teşekkür ler kurşunun ağırlığı ve kamış uzunluğu ne kadar olmalı kurşun en altta olacak değil mi?

4. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tarif ettiğim takım gezer kursunlu takım kursun klıpsten de once takılacak ki balıgın vurusunu daha ıyı algıla balık kursunun dırencını hıssederse yemı tekrar kusabılır veya bazı balıklar yemı alıp baska yerde yerler o yuzden balıgı huylandırmamak ıçın hemide değiğim gibi vurusu daha ıyı hıssedersın.Kursun ağırlıgı ben sahsen 50 den baslayıp 150 gr a kadar kullandıgım oluyo ama ortalama 75-100 gr arası ısını görecektır.Kamış uzunluguna gelınce d.a.m markasının sazan avı için özel üretim carbon kamışını tavsiye ederim uzunluk sana kalmış 3,60-3,90-4,20 kamış uzun oldukca atışın bır o kadar uzak olur.Aksı halde kamısının surf olmasına dıkkat et kıyıdan uzak atış için en ideali surf 3,60-4,50 arasıdır.Secim senın.Kursunu en alta koyarsan klasık dip oltası yapmış olursun kı bahsettiğim sorunlarla karsı karsıya gelebılırsın.Sağlıcakla kal.

5. vadidekikurt64

vadidekikurt64 ALİ

fatih bey sizden başka yazan yok karar verdim d.a.m marka karbon kamış alacağım gezer kurşun kullanıcam bunu ilk sefere mahsus balık malzemesini aldığım yere hazırlatırıcam kanca numarası 4 numara uygun değilmi?tekrar ilginize teşekkürler....

6. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dediğim gibi iğne numarasına sen karar vereceksın yakalamak ıstedıgın balıgın buyuklugunegöre.malzemeleri aldıgın yer bence de bu işi halleder sende görmüş olursun.Kamış konusunda d.a.m. iyi bir markadır.Tabi maddi durumuna göre cok daha iyilerinin sahibi olabılırsın ama çok para mesela sportex e bi bak :)1-2 teklıgı gözden cıkar ama :)))