selam arkadaşlar,aranıza yeni katıldım ama çok hoş bir ortam buldugumdan uzun zamandir izleyip,okuyordum ilgiyle...ben de yaklaşık 40 yıldır amatör balıkçılık yaparım.babada atadan öğrenmiştik bu işleri.ancak çok yorduğundan uzunca bi süre ara vermiştim balıkcılığa...öyleki uzun süre motorun ipini cekmmemekten pistonları bile yapışmıştı.şimdilerde tekrar heveslenip denize dönelim dedim ama baktım ki artık bi çok yasal mevzuatlar çıkmış gözüm korktu.bu arada ben antalyalıyım,öğretmeni emekliliğim yaklaştı.hatta bir ağaç tekne düşünüyordum, yıllarca fiberin kahrını çekmiştim...ama söz ettiğim yeni yasa ve mevzuatlar gözümü korkuttu.elimdeki emektar fiber tekne ve motoru bile satmayı düşünmeye başladım.
Öktem bey aramıza hoşgeldiniz..Keyifli paylaşımlar Balıkçılık öyle bir hobidirki mangaldaki kor gibi..Rüzgarı gördüğünde tekrar alevlenir..Tekne ve motorun küçük bakımdan sonra tekrar eskisi gibi sizi balığa taşıyacağına eminim.. Dediğiniz gibi mevzuatta da epey değişme oldu..ancak tüm bu değişmeler sitemizde mevcut..göz atarsanız faydalı olur.Ama yinede aklınıza takılan noktaları buradan sorabilirsiniz
merhaba erdal kardeşim, ilgine ve alakana teşekkürler...gerçekten çok dostca bir ortam...zaten bizimde ömrümüz böyle dost meclislerinde geçti.keyifciliginde özü budur zaten.yıllar yılı sene 1968 den beri babamın yanında balıkçılık yapardım...yıllarca finike , anamur arası arkamda tekne römorkla balıkçılık yaptım,çok uykusuz geceler,ticari hiç bi amacımızda yoktu =)) tutulan balıklar zaten eş,dost sofrasında yendi içildi zaten balık hiç önemli olmuyordu bize =)) ama yoruldum bıktım,3 - 4 takım barakadim bile vardı,onları çürüttüm.fiber tekne 8 senedir evin önünde yatıyodu bi kac yerinden bile catlamışda,dediğinizi bu yaz yaptırttı arkadaşlar zorla bana tekneyi tamir ettirtiler.başla artık şu denize dediler epeyde masraf ettim tekneye motora ama bi baktım ki başka arkadaşlar yaaw bırak hoca başlamaadamın burnundan getiriyolar dediler =)) hatta emekli oluyorum diye bartında agac tekne bile sipariş düsünüyordum ama epeyce gözüm korktu.finikede balıkçı arkadaşlarım var,ne işine gerek var yaaa nedecen tekneyi gel bizim teknede iç rakını dediler ümitlerime iyice kül döktüler=))) genede saolsunlar sevdiklerinden diyorlar...işte böyle herlde yıllar önce tuttugumuz sinavritlerle,kuzularla,trançaların hayaliyle avunacaz gibi.slmlar saygılar.
öktem abicim aramıza hoş geldiniz, tekne sahibi olmak ve bunun getirdiği yükümlülükler insanı soğutabilir haklısınız ama canın istediğinde akdenizin mavi sularına kavuşabilme özgürlüğünün de ayrı bir zevki vardır. saygılar...
vural kardeşime cevap vermeye layık gördüğün için teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrr......akdenizin maviliklerinede balık olayınada doydum 40 senedir......benim derdim saglıgıda rakı balıkla cok bozmuşuz...imam gözümün içine bakıyor inan ki....ben bu alafranga işlerle uğraşamam bana uymaz bunlar dandini işler.....bu dost meclisinden birine tekneyi motoruda satarım cekilirim bi kenara.
vural kardeşim finikede yazlıkta deepfrizde 10 kg yemlik karidesde var,yörede yakın arkadaşlariniz varsa karidesleride veririm,ayrıca çok bereketli kerterizleride veririm......kerteriz kelimesi bizim lügattandı.......sosyetik kelimelere uymazsa beni bağışlasınlar.
Öktem hocam hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim... antalyalı arkadaşlar şanslı, hem karides hem kerteriz verecek Öktem abileri var, bize de buradan keyifli hikayelerini anlatırsın biz de tecrübelerinden nasipleniriz... Tekrar hoşgeldiniz
Hocam fiberden şaşma Niye? Çünkü ahşap tekne alıp Antalya koyuna ömür boyu mahkum mu kalacaksın? Zira koyda o eski günlerdeki gibi balık yok ve zaten sen de Anamura kadar balık peşine düşmüşsün Balığa aşıksan onun nazını kaprisini sen çekeceksin O neredeyse bağlayıp römorku ona koşacaksın Yoksa balık bana gelsin dersen bu aşk mürvetle sonuçlanmaz
mahir kardeşime sevgi saygılarımla mahir kardeşim o karideslerden izmire sana da yollarım koftiden konuşuyorum sanmayasın....antalyaya gelirsen finikeden tekneye bindirir o kerterizleri gezdirecek biraderlerimiz var yeterki dostluklar hep yasasın...kurban bayramı gibi izmire gelecem gibi...getireyim istersen karides sana gurban olsun.
namık kardeşim haklısın...ama trolun gezemedigi bölgelerde daha güzel yataklar var...mesela coban limanı ve yalancı koyu gibi yerlerde daha aslanlar gibi kırmızılar hep vardır...ama herkes tahmin etmez...orta su akıntısıda aldatır çogunu=)3 kg lık fangri izmarit gibi yapışırdı ama benim yaşımla milattan önce olabilir =)
özgür kardeşime teşekkürler.ama sana hak veriyorum bi tarihlerde strafora sarılmış ekmekli sarmaya kemer acıklarında bir martı tutulmuş bende onu kurtarmıştım=)) ama martı o abdestle epey destur çekmiştir heralde belki deniz üstünde uçmaya tövbe bile etmiştir.=)martıda uyanık=)yakalanan minanıra atlamiş =)
teşekkürler minanırda antalya ya özgü kelimedir dimi=)))derlerdiki balıkçının hası minanır avlar ürkütmeden.yalnız bizim ibrişim mustafa vardı 1 mtrelik ingiliz kargısıyla eski iskelede bi kefal avlardı resitel yapardı sanki =))mavnalar zamanı=)