aşağıda kabaca gösterdim daha bilgili olan arkadaşlarıma sormak istedim sizce bu takım kefal için işe yarar mı? aynı takımla 5-6 tane kefal tutan gördüm sadece 3lü kanca yerine sinek kanca vardı.ayrıca kefaller de büyük değil ilerya işte. bu takıma daha neler ekleyebilirim yada çıkaabilirim ? mrsparkle dün de denedim ama deniz dalgalıydı kullanamadım sonradan kancanın küçük olduğuna karar verdim ve kancayı değiştirdim. nasıl kullanıcaksın diyenlereüçlü kancanın birişim yerine ekmek sarıyorum ufak bişey.sonra balık onu didiklerken şamandırdan izliyorum.aniden çekince kancelar boğazına giriyo.aynısını sahilde uygulayanı görmüştüm.
Genç adam bu tertip resmen çarptırma yöntemidir bu üçlüye ekmek içi veya hamur sarılır balık didklerken şamandıra titremeye başlar ve sopayı tutan el ani bir hareketle yukarı dogru bir darbe yapar..ve iğne balgın alt dudagı altına çenesine saplanır.. sen gel vazgeç bundan.. etik olmayan bir avcılıktır o sisteme 8-9 gibi ufak iğne tak..şamandıranda 3-5 gr lık olsun tek iğne ile asil silahşör gibi avlan..
Kesinlikle çarptırmadan farksız . Forumda taratırsan eğer bu yöntem ile avlanılmasına karşı ciddi bir tepki olduğunu görürsün. Çünki balığı alamadan yaralama ihtimalin var . Alamadığın yaralı balıkta acı çekerek ölecek. Küçükse bırakamayacaksın çünki boğazından kanca girmiş bir canlı kanca çıkarılsa bile yaşamayacaktır.Mufi abinin dediği yöntemi gönül rahatlığı ile kullan sen en iyisi .