En son gittiğimiz yeri tekrar ziyaret etmeyi çok istiyordum ama bunun için en musait günüm yılın ilk günüydü fakat o günde hiç kimse gelmiyordu.Neyse ben yılbaşı akşamı teyzemlerde otururken sevgili İsmail abim ile telefonlaşarak sabah 07:30 için sözleştik.Hemen teyzemlerden kalkarak evin yolunu tuttum 23:30 da evdeydim ve hemen takım yapmaya başladım anlayacağınız yeni yıla bir başıma ve olta yaparak girdim.Sabah ismail abi beni aldıktan sonra yem ve yiyecek alışverişide tamamlandı.Doğru hedef noktaya yine meteoroloji ve diğer tüm siteler fırtına uyarısı veriyordu.Zorlu ama bir o kadar keyifli yolculuktan sonra ilk oltalarımızı 10:45 itibari ile egenin eşsiz mavilikteki suyu ile buşuturduk.Bir süre vuruş alamamıştık.Yaklaşık 45 dk sonra benim bir oltam dikili ucunda zilli vaziyette diğer oltamda elimdeydi biraz madya kırmak için oltamı yere yatırıp zil takmadan arkamı döndüm daha 30 saniye geçmemiştiki İsmail abimin Evren üstünde üstünde diye bağırmasıyla irkildim.Oltaya baktığımda iki büklüm olmuştu belliki sağlam takılmış tasmaya bile gerek yoktu.Ben yinede işi sağlama alıp tasmalamayıda yaptım.Bir metre çekince çipura olduğunu anladım ve İsmail abime geliyo dedim.Çünkü çok güzel kafa atıyor arasıra çok güzel basıyodu bende bu anın keyfini sonuna kadar çıkardıp makinamı yavaş yavaş sardım.Netice itibari ile 2010 yılında tuttuğum ilk balık ve yeni aldığım livarıma ilk giren balık esmer güzeli Çipura oldu Ama o heyecanlı oltanın ucundayken resim çekmeyi unuttum Arkadan onu aratmayacak bir karagöz aldım.Sıra İsmail abime gelmişti eli ona verdim oda arka arkaya benim çipura gibi 5 adet karagözü arka arkaya çekti.Saat 17:30 itibari ile avımızı sonlandırık.Toplamda 10 balık yakaladık.Benim yakaladığım 4 balık 960 gr İsmail abinin yakaladığı 6 balık 1250 gr geldi.Herkeze iyi seneler bol kısmetli avlar.Buyrun resimlere bakalım beğencekmisiniz Kişi Sayısı:2 kişi Takımlar: 3 lü dip 50 ila 75 gr kurşun mustad 496/3 ve 2 numara iğneler Yem: Madya,sülünes,boru kurdu Av zamanı: 01.01.2010 10:45/17:30 arası Derinlik: 20/30 m Yoldan manzaralar İsmail abim ava hazırlanıyor birazdan karagözleri sıralayacak gibi duruyor Ve başlıyor marifetlerini göstermeye arka arkaya karagözlü güzelleri çekiyor Benim Karagözlü karagözüm Benim yakaladığım esmer güzeli ve karagözler Toplamda yakaladıklarımız bu resimi çekerken İsmail abinin son oltası suda idi ve zili çalmaya başladı son olta ile bir karagöz çekti o resim çekilmeye yetişemedi maalesef
kardesim bu hafta bensiz gıttın ama yıne almıssın derya kuzularını boyle guzel avlarının devamını dılerım rastgele
Tebrikler,2010 yılına çok güzel bir giriş yapmışsınız.İnşallah bütün yıl bereketli ve güzel avlarınızın devamı dileğiyle. Rasgele,