Yeni Zelanda'da Turk Olmak Bugun Boylesi Bir Onurdu

Konu, 'Genel Konular' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ulkemizde oldugu gibi 25.Nisan Yeni Zelanda'da da Canakkale Sehitlerini anma gunu olarak kutlanmaktadir. Bu sene Yeni Zelanda Savunma bakanligi ve Maori Tv adinda ki onemli bir televizyon kanali bu organizasyonu duzenledi ve nasil buldularsa benden Istiklal Marsi ve Canakkale Turkusunu seslendirmemi istediler.

Buyuk saskinlikla karsiladigim bu davete, buyuk onur duyarak istirak ettim. Assagidaki linkde naklen yayinlanan bu torenin kaydini bulacaksiniz. Bandin 17.08 ve 28.30 dakikalarinda sahne almaktayim.

Gurbette yasayan bir Turk olarak elbette cok duygusal bir gun yasadim. Buyuk onderimiz Kemal Ataturk'un muhtesem on gorumu ve dehasiyla bir birleriyle girtlak girtlaga mucadale edilen bir harbin ardindan ektigi baris tohumlarinin Ulkemden binlerce kilometre otede birakin yesermeyi dev gibi bir agaca donustugunu gormek , bir kez daha boylesi bir lider cikarmis bir Ulusun evladi olmanin tarifsiz gururuyla o havayi solumak cok ama cok ozeldi.

Anma toreni Yeni Zelanda'nin bassehri Welington'da, Ataturk War Memeorial Abidesinin bulundugu tepede gerceklesti.

Muhtesem Vatanimizin her zerresini kanlariyla bizlere armagan eden aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun.Dunyanin obur ucunda sergiledikleri yuksek insaniyet hatirlaniyor ve onlarin aziz hatirasi onunde Dunya saygiyla egiliyor.

Umarim boylesi bir gunde Turk olmanin o essiz gururunu bu kayit vesilesiyle siz degerli dostlarimla da paylasabilme bahtiyarligina muvaffak oluruz. Anavatanim'daki siz buyuklerimize ve kardeslerimize Yeni Zelanda'dan armaganimiz olsun.

Saygiyla...

(Lutfen assagidaki linke tiklayarak acilan sayfada ki "10 Ataturk Memor" adli videoyu aciniz...)

http://www.maoritelevision.com/default.aspx?tabid=502&pid=6594

Son düzenleme: 27 Nisan 2010
  2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ne büyük onur sevgili abim, inanın gurur duydum sizinle :)

yüce önderin şu sözü geldi aklıma...

''Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.''

sayfa açılmıyor, linkte sorun var sanırım :(

3. zafer42

zafer42 zafer semih

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    remixson
    En İyi Avı:
    sazan 2 kğ
    tebrik ederim, mühteşem bir duygu olmalı linkte sorun var zannedersem açılmadı

4. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
  5. fish founder

fish founder Özgür

Dünyada başka bir ulus yoktur ki,

Topraklarını işgal etmek isterken hayatını kaybetmiş düşman ordusuna kendi topraklarında şehitlik açsın,

Tüm şehitlerimizin ruhu şaad olsun

6. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Her birinize nazik yorumlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim sevgili dostlarim.Link sanirim duzeldi...:) Kusura bakmayiniz.

Gorusmek dilegiyle, saglicakla kaliniz.

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Biz her zaman olduğu gibi hem ecdadımızla hem de seninle yine gurur duyduk Hüseyin abi, saolasın..

8. modena

modena

abi bizi çok gururlandırdın...işte seninde söylediğin gibi biz böyle bir milletiz...onurlu gururlu başı dik...ama bir okadar mağrur ve alçak gönüllü...bir başka savaş yoktur ki bu dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde sürsün...ateşin kesildiği anda askerimiz ekmeğini düşmanı ile paylaşıyor...

boşuna bu savaşa şovalyelerin son savaşı demiyorlar...

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok güzel anlar sağol abi..::)

10. simendifer

simendifer Sennur

Videoyu henüz izleyemedim, evden izleyebileceğim ancak ama bu inanılmaz, gurur verici bir şey. Hem ülkemle, hem de seninle gurur duydum Hüseyin ağabey. Onca uzakta, ülkemiz için bu duyguları taşıyarak, böyle bir organizasyonun içinde yer almışsın, ne mutlu sana. Değil videoyu izlemek, yazdıklarının başını okuduğumda bile ağlayasım geldi. Sen ve senin gibi düşünen, hisseden herkese çok çok ama çok teşekkürler. :)

11. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.... DİYEBİLENE..... Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Binlerce km. uzakta bayrağımız dalgalanıp milli marşımız söyleniyorsa daha ne söylenebilir. Ve ne yaman bir çelişkidir ki aynı tarihte (1915) bir cephede kahramanca ve centilmence savaştığı için düşmanları tarafından bile takdir edilen bir orduyu içimizdeki bazı satılmışlar ve yarı aydınlar diğer cephede ermenilere soykırım yapmakla suçluyor...

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Hüseyin abi, yüreğine, sesine, ruhuna sağlık, bu nasıl bir gurur olaki, sayende bizde gururlandık, anzac'lar hiç pahasına gelip burada savaşarak hayatlarını kaybettiler ama biz Türkleri seviyorlar, Çanakkale' de tanışıp, konuştuğum, Atalarını ziyarete gelmiş bir kaç Yeni Zelanda' lıdan edindiğim izlenim bu yöndeydi,

Değer vermişler, bu önemli günlerinde senide davet etmişler, bugünün bence en güzel paylaşımıydı, tekrar sağolasın abi, gururlandık sayende.

13. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Linki açamadım ama kesinlikle gurur duydum. Milli marşımızı taa oralarda seslendirdiğiz için sizede minnattarım. Tebrikler. +10000

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bizde seninle gurur duyuyoruz Hüseyin abi, teşekkürler ve tebrikler.

15. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Abi vallahi duygulandım...
    Hele Çanakkale türküsünü söylemen gözlerimi yaşarttı...

16. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Dünyanın Çanakkale Şehitleri Günü'ne ilgisinin apayrı bir anlamı var.

Adil olmayan bir savaşın trajedisidir Çanakkale.

Kendisiyle aynı dili bile konuşmayan sömürge ülkelerin insanlarının köle olarak asker edildikleri bir savaştır.

Nepalli Gurka kabilesinin askerleri bile kullanılmıştır bu savaşta: http://tr.wikipedia.org/wiki/Gurkalar

Bunu Mustafa Kemal de bilir ve tarihte hiçbir liderin söyleyemeceği sözü tarihe yazılır. Atatürk sözünde düşman askerine ve ailelerine hitaben o askerleri de kendi evlatları saydığını ve hatıralarının emin ellerde olduğunu belirtir.

Bu anlayış bir nevi mirastır ve çok şükür korunmaktadır.

Çok az kişinin bildiği bir mezarlığı anlatacağım.

Haydarpaşa Limanı'nda o büyük siloların arkasından tren yolu geçer. Tren yolunun hemen arkasında da GATA Haydarpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi vardır.

Geçen yıl 1 ay orada yattım. Park yerine oturup çay kavhe içerdim, özellikle gün batımında.

Bir gün az aşağıda yer alan çimenleri çok düzgün biçilmiş bir koridoru andıran bir bölge dikkatimi çekti. İlerisinde mermer yapılar, yol tarafına doğru olan kısmında da bir dikili taş vardır.

İlginç geldi. İlerleyen günlerde baktım buraya turistler geliyor. Orada görevli birkaç erle tanıştım ve orasının ne olduğunu sordum. "Commonwealth ülkeleri askerlerinin yattıkları anıt mezar" dediler.

O koridorun ilerisi ise koskoca bir mezarlık...

Mezarlığın hikayesi Kırım Savaşı'na dayanıyor. Bkz: http://www.treklens.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo427881.htm

İlk kez Kırım savaşında Osmanlı'ya yardım için gelen İngiliz askerleri için açılmış olan bu mezarlık, daha sonra Çanakkale'de yaralanan askerlerle büyümüş.

İlginç bir nokta daha var ki ilk modern anlamda organize asker hastanesinin Florence Nightingale'in çabaları ve Osmanlı'nın yer tahsisi ve yardımıyla kurulması. Orası da şimdiki GATA H. E. H...

Çanakkale'de sağ kalan sömürge askerlerinin tedavileri yapılmış, tedavileri başarılı olanlar (çeşitli işlemlerden sonra) ülkelerine geri gönderilmişler. Hayatını kaybedenler ise bu mezarlıkta kendi dini usulleriyle gömülmüşler.

İşte dünyanın ilgisi de bu yüzden: Türk'ün sadece gücünün değil merhametinin de son derece yüksek olduğu gerçeği...

17. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
  18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hüseyin abi.Kelimelerin yetersiz kaldığı şu dakikada TÜRK olmakla o kadar gurur duyuyorum ki anlatamam.Allah senden de razı olsun.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Saygilar

Huseyin agabey,

Yasadigin bu buyuk gurur vesilesini bizlerle paylastigin icin sagol, varol.

Boyle ulusal maneviyat sahibi olmak, kanla kazanilanlarin degerini bilip yeni nesillere ogretmek boynumuzun borcu.

Insan gurbette olunca bu gibi gunlerde daha bir duygusal oluyor, ulusal degerler, memlekete dair ozlem duyulan seyler daha bir anlam kazaniyor. Hele de tarihte emperyalizmin kitabini yazmis uluslarin icinde yasiyorsaniz, gecmise, siyasete daha farkli bir gozle bakiyor, gunluk olaylardan bile ders cikartabiliyorsunuz.

Gurbette olunca gorduklerimiz, yasadiklarimiz karsisinda bazen icimiz burkuluyor, kimi zaman kendi insanimiz bildiklerimizin ihanetine sahit oluyoruz, icimiz kabariyor ama susuyoruz, "kendi ulkemde olsaydim sana bir ders verirdim" diyesiniz geliyor, ama diyemiyorsunuz. Biliyorsunuz ki fayda etmez, cunku o sirtini el ogluna dayamis, siz ise tek basinasiniz, ustelik hak arayayim derken zor durumda kalan siz olursunuz. Derinden bir ahhhh cekip kendi yolunuza gidiyorsunuz. :(

Ulu onderimizin ulkesini isgale gelmis dusman askerini kendi sehidi ile bir tutan yuceligi herkese ornek olmalidir. Bizler bundan payimizi kuskusuz gururla aliyoruz. Keske Turkiyemizin ekmegini yiyen, okulunda okuyan, her turlu kamu hizmetinden faydalanan, sonra bir gun buralara gelip de kendi ulkesini sikayet etmeye kalkan, el ogluna gonullu kulluk eden, Turkum dememek icin tabir caizse kirk takla atan, haliyle de politik oyunlara alet olan zavallilar da paylarini alabilseler.

Canakkale kahramanlari basta olmak uzere tum sehitlerimizi saygi ile aniyoruz...

20. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hüseyin abi , ne diyeyim bilemiyorum Eşimle birlikte izleyip gururlandığımız bir okadarda hüzünlendiğimiz bir durum varoldu. Senin o takım elbise içerisinedeki duruşun , Milli marşımızı ve Çanakkale türküsünü söyleyişin çok güzel ve gurur vericiydi. Bu arada demeden geçmeyeyim, abi Pavoretti gibiydin, maşallahın var.

Saygılarımla.