19 Temmuz 2012, Bu koca barbun benden 1 dk boyunca kaçtı. Yeni zıpkını denemek için süper bir fırsat dedim. Kayanın arkasına girdi. Bir gözüylede beni kesiyor. İnce bir yosunun arasından çaktım kafasına zıpkını. Sağdaki ahtapot 2. avım. Sivrice tarafında bunların hepsi. Boru atmışlar denize. Ahtapotlar içine yuva yapsın diye. Bende kurulu zıpkını bozmak istemedim batırdım falan yok abi olucak gibi değil. Sonra pusuya yattım. Kafayı çıkarttı. Yaklaşıp kafasına sıktım. Boruyla birlikte iskeleye getirdim. Herkes bakıyor tabi. Dayım kafasını ters çevirmeyi gösterdi. Temizlemeyi gösterdi. Ancak öyle ölüyormuş. Sonra ben donmuş vaziyette şezlonga yattım. Dinlendim enerji topladım. Açıldım biraz. Boruyu tekrar suya bıraktım. Zaten çok sığ bir yer. 4-5 metrede soldaki ahtapotu buldum. kayanın altından beni gözetliyor. Bu sefer tecrübe konuşur daldım sıktım kafasına çek çek gelmiyor ama tırnak açıldı bir kere tüfeği orada bırakacak değilim. Hala suyun altındayken paletleri yere koydum. Destek alarak çektim. Biraz direndi ama hemen aldım. kafasını ters çevirmeye çalışıyorum olmuyor tabi tırsıyorumda o ayrı mesele. Çıkardım iskeleye yine çeviremedim. Fotoğraf çektiler orada da. Şezlongun oraya götürdüm. Dayım nerden tutulacagını gösterdi. Hemen çevirdim. Suya götürüp içini de temizledim. Babam aferin mezeyi çıkarttın diye gülüyor.
Cagdas kardes, yani o boruyu nesli tukenmekte olan sevimli ahtapotlar yerlessin, cogalabilsin diye mi koymuslar oraya? Bundan sonra senden ahtapot degil, guzel balik avlari bekliyoruz. Elindeki barbun gibi. :thumb: Yeni zipkinini guvenle ve keyifle kullanmani dilerim...
Sevgili Çağdaş tebrikler ama bir dahaki sefere daha trofe balıklar bekliyoruz senden, ayrıca etrafında suya giren varsa çok dikkatli olmalı tavsiye ederim abicim
Teşekkürler. Ahtapotları yakalamak için koymuşlar. Tadını merak ederim. Büyük balık olsa avlarım arkadaşlar.
Sevgili Çağdaş Kardeşim. Öncelikle çok geç birisi olarak zıpkın sporuna başlaman takdire değer. Gençliğinin ve tecrübesizliğinin durumu göz önünde bulundurarak yapıcı eleştiriler yapmaya gayret edeceğim, seni kırmadan üzmeden, bir büyüğün olarak umarım alınmazsın, ileride sende hak vereceksin zaten bunlara. Öncelikle bu tür avcılıkta, aslında tüm avlarda avına çok büyük saygı göstermelisin. Kafasına çaktım, Kafasına sıktım v.b. gibi cümleler seri bir katilin sözleri gibi hiç de yakışmıyor av dünyasına. Avlarımıza saygı gösterelim ki devamı gelsin, o hayvanları daha iyi tanıyalım ki ona göre av yapalım. Barbun iri, güzel de fakat zıpkıncının hedef balığı değil ki, tek başına yenmez en az 10-15 tane olacak ki yiyebilesin. O zaman ne yapmamız lazım bunu avlamamalıyız. En az 500gr-1 kg lık balıklar zıpkıncıların hedef balıklarıdır. Arkadaşların dedikleri gibi, denize atılan yuvalama araçları canlılar için çok önemlidir, biz onları bunların içersinde vurmamalıyız. O ahtapot orada üremek için girmiş olabilir. Daha ileride çok iyi avların ve raporlarını göreceğimizi düşünüyorum. Bol bol oku ve büyüklerine daima sormanı tavsiye eder gözlerinden öperim. Sağlıcakla....
Kafasına sıkma abicim balıkların canlıların, kafasına neden sıkıyorsun çok kurtlar vadisi gördüm senii Ahtopot pek zıpkın avı değildir daha doğrusu senin gibi genç ve göreceli olarak tecrübesizlerin en son tetik düşüreceği canlılar olmalı. Bence sen kefal gibi balıklara yönel hem seri ve hızlı yüzn bir balık olan kefal avları sayesinde avcılık yeteneğin artar hemde eve gerçekten gerçek balık avları ile dönmüş olursun.
Bilgileriniz için teşekkürler bundan sonra dikkat ederim. Onlarında peşinde koşuyorum ama fırsat geçtikçe en büyüklerini bulmaya çalışıyorum. Bunlar geçmiş avlarımdan kareler. Tecrübeli değilim doğrudur ama olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Bende hayvan severim.(tabakta) Ahtapota ucu saplanmayınca bende tetik çekmek zorunda kaldım. Barbunu ben tekte yerim olsun
Çağdaş henüz yaşın çok genç, 14 yaşındaki bir çocuktan daha fazlasını bekleyemeyiz. İnşaallah ileride bilinçli bir avcı olursun.
Bizim muhterem bi tarihcimiz vardı. Bi erkek 27 yaşına kadar çocuktur derdi. Ben hala tam olarak büyüdüm diyemiyorum. Zaten diyende abi oldum triplerine girmiştir benim gözümde. Sen ne düşünürsün bilemem tabi. Avlarının devamını dilerim.
Ben 43 yaşındayım Annem hala gece 12:00'dan sonra eve gelince uyumaz beni bekler ve kızar, bu saatte dışarıda işin ne diye. Gece balık avına gidinde saat başı arar denize düştüm mü diye kontrol eder. Sen kıyasla kendini 14 yaş neresi 43 neresi. İnsanlar ailelerin gözünde asla büyümezler, ileride kendi çocuğuna da bunu yapacağına hiç şüphem yok.