Yeniçağ Gölü

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında oyuncu tarafından paylaşıldı.

1. oyuncu

oyuncu ömer faruk

Yeniçağ gölü nerededir ve balık durumu nedir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  3. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Ömer

Yeniçağa gölü Ankara'ya yaklaşık150-160km mesafedir.Otaban dan giderseniz Gerede kavşağını geç Bolu yönüne devam et, sonra Metro tesislerini geçtikten 1-2 km sonra sağtarafa baktığınız da göl görünür 2-3km sonra Yeniçağa gişeleri vardır.Buradan çıkış yapabilrsiniz ve kendinizi gölün kenarında bulursunuz.Şayet otobandan girmez ve E5 ten gitmek isterseniz.Kazan,Kızılcahamam,Gerde'yi geçince iniş başlar.Gerede'den yaklaşık 20 km sonradır.Bol sazan vardır.Yeniçağa'nın çıkışında(Bolu İstikametine ,Gişelerede yakındır.) torf fabrikası vardı,onun arkası olta atmak için uygundur.Başarılı avlar diliyorum.

Son düzenleme: 21 Haziran 2011
  4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Keşke bu kadar ayrıntıyı özelden verseydin abi :). Ağcılar filan duymaz inşallah :).

5. Sinan Akyol

Sinan Akyol Sinan Akyol

Yeniçağa gölü Boludan 35 km doğuda kalan büyük bir göldür. İçerisinde Kambur Sazan,Aynalı Sazan,Kadife,tatlı su kefali,Kerevit ve çay balığı mevcuttur. Gölü kiralayan şirketin ağ germesi ve büyük balıkları toplaması ile balık azalmış olup, Kadife türüne daha fazla rastlanır. Geçen pazar ordaydım ve bereketli bir av yaptık.Sizlerle paylaşayım.
    16.00 sıralarında geldiğimiz göl kenarında yağmudan dolayı olta atamadan ayrıldık.Aynı gün saat 20.00 gibi tekrar mekana vardık. 20.30 da oltalarımızı suya attık ve beklemeye başladık.Sezon yeni açılmasına rağmen çok kalabalık yoktu. Bir haftadır yağan yağmur sebebiyle göl taşmış, çevredeki yollar ve mesire alanları sel altında kalmıştı. İlk 1 saat hiç ses yoktu zillerde. Derken ilk zil sesi ve ilk balığımızı yakaladık. Güzel bir kadife idi yaklaşık 50cm boyunda ve çok yalamık olmayan derisiyle elimizdeydi artık. Bir yandan muhabbet ederken bir yandan da mangalımızla uğraşıyorduk. 2. ve 3.zil sesleri aynı anda çalınca bir anda heyecanlandık. Evet hepsinde balık vardı. Saat 24.00'a kadar bu böyle devam etti. Kah Kadife kah Sazan derken vuruş alamamaya başladık.02.30 olmuştu. Muhabbet sırasında tam önümüzdeki oltanın zilinin 10 cm aşağı kaydığını gördük. Arkadaşlarla birbirimize baktık.Ben "bekleyelim biraz;muhtemelen Kadifedir. Yemi alır ve yatar" dedim.Zil 5 cm daha aşağı kaydığı anda oltayı çekmeye karar verdik. İlgintir zil bile çalmamıştı.Oltaya asılan Tuncay "başkan bu balık büyük" diyerek balığın önümüzdeki sazlığa girmesini engellemeye çalıştı. (Hatırlatmadan geçemeyeceğim gölün etrafının sadece %25 i olta atmaya müsaittir.Diğer yerler adam boyu sazlıktır.) Kısmen becersede balık yinede otlara yakındı. Hemen paçaları sıvadı ve suya girdi. Balığın arkasından dolaşarak balığı yakaladı ve dışarı çıkardı. İşte sezonun açılışını tam manasıyla yapmıştık artık. Bu olaya en çok 11 yaşında ki oğlum sevinmiş hatıra fotoğrafı ile unutlmazları aasında yerini almıştı.

6. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    3 sene önce bu gölün üzerinde yürümüştüm kışın tabi buz tuttuğu zaman..

7. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    harika avlar olmuş teşekkürler.

8. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine: