Bu sene iyi mırmır çıktığı duyumları üzerine gece kurt çıkarıp mırmıra gitmeye karar verdim.Tek kişi olduğum için yem çıkarması çok zor oldu.Yem olarak denizin içinden çıkan bazı yörelerde patlak diye anılan yeşil fosforlu kurt kullandım.Kurdun çıkarılısı genelde ıkı kişiyle yapılıyor birisi dize kadar olan suda inşaat kuregıyle kumu cıkarıp kum eleğinin içine atıyor diğer kişide kumu eleyip kurdu alıyor.Uzun süren bir yem arama faslından sonra saat 20.00 sularında takımı suyla buluşturdum.takım olarak klasık çift köstekli dip takımı kullandım.İğne olarak ise 6 numara uzun pala siyah çapraz iğne kullandım.Saat 23.30 civarı avı bitirdiğimde 10 parça mırmır 1 adette ispari aldmıştım.yaklasık 6 adet küçük mırmır suya iade edildi ispariyide yemi çok yuttugu için alma durumunda kaldım. Dönüş yoluna geçerken gece bu kadar balık aldıysam sabah suyu çok daha hareketli olur düşüncesiyle sabah gelmeye karar verdim ve 05.00 da avlakta olup kurt cıkardım saat 05.45 gibi oltamı attım 15 dk içinde 4 adet balık aldım fakat çok yağmur bastırdığı için avı bitirmek zorunda kaldım.hepinize daha iyileri rastgelsin.. kurt fotograflrını ınternetten buldum
bayadır yapmıyodu bu sene güzl yapmaya başlamış.gırgırların 24 metreye cıkması etkilemiştir belki bilmiyorum ama hepsi aynı boy hemen hemen 10 tanesi 1450 gr fln geldi.
Güzel av, tebrikler :clap2: Mırmırlar ne kadar güzel görünüyorsa kurtlar da bi o kadar iğrenç görünüyor ama ne yaparsın, onu seviyor hayvan
Teşekkür ederim daha iyileri sizlere rasstgelsin. Kurt çıkarması zahmetli ve kanıda elden suyla çıkmıyor çamaşır suyuyla çıkıyor bilginize..
tebrikler birader bende yeniçiflikte çok avladım memleket sayılır her gittiğimde yaz kış demem inerim denize daha çok uzun iskeleye giderim. Beni orda avdan tek bezdiren şey oltaya saçak gibi yosunların takılması aslında mırmır açısından çok verimli bir mera ama yosunlar felaket acaba uzun iskelenin olduğu yermi öyle yoksa her yer aynımı kurt çıkarmamın ne kadar zor olduğunuda bilirim 2 ay omuz sızısı çektim.
tesekkur ederim sizlere daha iyileri rastgelsin valla duz kızartması bıle cok guzel oluyo abi.balığı tutmasında ilerlettim işi şimdide pişirme usullerinde profesyonelleşmek istiyorum mırmır konusunda herhangi öneride bulunursan çok sevinirim engin abi
bizim buralarda o kadar büyük mırmır tutmadım da tutan da görmedim ama pişirme konusunda çupra taktiği uygulardım karnın 1 tane defne yapragı uzerine 2 cizik kısık ateşte guzelce pişirirsen çok daha lezzetli ve güzel olacagından şüphem yok