Selam ben siteye yeni üye oldum ve yazları yeniçiftlikte olan yazlığımıza gdiyoruz.Burda genelde kurtla mırmır,lüfer,karagöz tutuyorlar.Ve çok miktarda kefal var.Ama cok az geliyo bazen günde 5 tane mırmır geldiğide oluyo bazen hiç olmadığıda.Bu şekilde bi denizde hangi balık en kolay yolla tutuabilir.Midye attığımızda da kaya balığı yada lapin geliyo.Burda benim için kurt çıkartmasıda çok zor oluyor.Kefali yada karagözü ne şekilde tutabilirim yardım edermisinz?
Tolga Kardeş Öncelikle Aramıza , Ailemize Hoş Geldin. Araştırdığın ve Aradığın Konular ile Tüm Can Dostları burada bulabileceğinden eminim. Keyifli ve Zevkli Paylaşımlar.
aramiza hosgeldin kardesim...arama motorunu kullanarak veya ana sayfadan av tekniklerinden hangi baligi nasil tutacagini ögrenebilirsin..
Hoş geldin... Arkadaşım açıkcası biz kurt midye teke kullanıyoruz sahilden balık tutarken. Eyer imkanın olursa Tekirdağ'da sahilde bolca teke satın alabilirsin de. Buzdolbında sakla ertesi günde kullanabilirsin. Bu sene kadar verimsiz geçen bi sene daha olmamıştı Tekirdağda benim. Sahilden yazın çok az yakalayabildik. Ama şimdi başladı sezon ve daha iyimiş, bol mırmır çekiyolarmış. En iyi kaya kurdu veya teke. Eyer yakınlarda kaya var ise bi spatula alıp midyelerin bulunduğu yeri kazı hemen ters çevir. Bu şekilde ben kurt çıkartıyorum hemde bol çıkıyo. İllaki vardır sizin o tarafta da kayalar bel hizasında vs. Oralardan bolca çıkartabilirsin. Hadi rastgele...
alan geniş fazla da kayalık yoksa mazmuzlama yöntemi kullanılır.Sürekli at çek yapıp denizi taramak yerine, belli bir noktayı gergün yemleyin balık 2-3 gün sonra sürekli gelmeye başlar oraya, en kolay yöntem 5lt pet şişenin içine biraz çakıl taşı doldurun içine 1 kilo kadar sardalyayı parçalayıp atın, kulpuna bir ip bağlayın avlağınıza atın, arasıra gelip ipten silkeleyinki suya koku dağılsın.Bu şekilde mazmuzladığınızda balıklar 1-2 saat içinde bölgede yoğunlaşıcaklardır, bunun başarısı kaç gün devam ederseniz devam ettiğiniz gün kadar artar, 1 hafta devam ettiğinizde yeri büyük levrekler bile öğrenir..
bravo vallaa yücel abicim sende de ne cevherler varmış ben mahmuzlamayı sadece gölde yapılır sanıyodum meğer denizde de oluyomuş