Yeniçiftlikte En İyi Balık Yakalama Takımı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ReaL_CeLLaD tarafından paylaşıldı.

1. ReaL_CeLLaD

ReaL_CeLLaD

Selam ben siteye yeni üye oldum ve yazları yeniçiftlikte olan yazlığımıza gdiyoruz.Burda genelde kurtla mırmır,lüfer,karagöz tutuyorlar.Ve çok miktarda kefal var.Ama cok az geliyo bazen günde 5 tane mırmır geldiğide oluyo bazen hiç olmadığıda.Bu şekilde bi denizde hangi balık en kolay yolla tutuabilir.Midye attığımızda da kaya balığı yada lapin geliyo.Burda benim için kurt çıkartmasıda çok zor oluyor.Kefali yada karagözü ne şekilde tutabilirim yardım edermisinz?

2. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Tolga Kardeş Öncelikle Aramıza , Ailemize Hoş Geldin.
    Araştırdığın ve Aradığın Konular ile Tüm Can Dostları burada bulabileceğinden eminim.
    Keyifli ve Zevkli Paylaşımlar.

3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    aramiza hosgeldin kardesim...arama motorunu kullanarak veya ana sayfadan av tekniklerinden hangi baligi nasil tutacagini ögrenebilirsin..:)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hoşgeldin Tolga.

5. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Hoş geldin...
    Arkadaşım açıkcası biz kurt midye teke kullanıyoruz sahilden balık tutarken. Eyer imkanın olursa Tekirdağ'da sahilde bolca teke satın alabilirsin de. Buzdolbında sakla ertesi günde kullanabilirsin. Bu sene kadar verimsiz geçen bi sene daha olmamıştı Tekirdağda benim. Sahilden yazın çok az yakalayabildik. Ama şimdi başladı sezon ve daha iyimiş, bol mırmır çekiyolarmış. En iyi kaya kurdu veya teke. Eyer yakınlarda kaya var ise bi spatula alıp midyelerin bulunduğu yeri kazı hemen ters çevir. Bu şekilde ben kurt çıkartıyorum hemde bol çıkıyo. İllaki vardır sizin o tarafta da kayalar bel hizasında vs. Oralardan bolca çıkartabilirsin. Hadi rastgele...

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    alan geniş fazla da kayalık yoksa mazmuzlama yöntemi kullanılır.Sürekli at çek yapıp denizi taramak yerine, belli bir noktayı gergün yemleyin balık 2-3 gün sonra sürekli gelmeye başlar oraya, en kolay yöntem 5lt pet şişenin içine biraz çakıl taşı doldurun içine 1 kilo kadar sardalyayı parçalayıp atın, kulpuna bir ip bağlayın avlağınıza atın, arasıra gelip ipten silkeleyinki suya koku dağılsın.Bu şekilde mazmuzladığınızda balıklar 1-2 saat içinde bölgede yoğunlaşıcaklardır, bunun başarısı kaç gün devam ederseniz devam ettiğiniz gün kadar artar, 1 hafta devam ettiğinizde yeri büyük levrekler bile öğrenir..

7. istavrit

istavrit Boğaç

bak bu yöntem süpermiş ;)

8. yalnız balıkçı 45

yalnız balıkçı 45 kamil

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı -14 kg fazla
    Bencede süperrr.;)

9. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan

bravo vallaa yücel abicim sende de ne cevherler varmış :D ben mahmuzlamayı sadece gölde yapılır sanıyodum meğer denizde de oluyomuş :confused:

10. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Hoşgeldin Tolga.Burada aradığın bilgileri fazlasıyla bulacağına emin olabilirsin.

11. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    hoşgeldin arkadaşım