değerli arkadaşlar ben özgün. doğma büyüme ankaralıyım, üniversiteyi bitirdikten sonra iş için izmirde kaldım bir süre ve yeniden memleketime döndüm. balık merakım da izmirde başladı. deniz avlarında kendi çabamızla ve üstadların yardımıyla birşeyler öğrendim çok şükür ama ankaraya geldiğimden beri 2 kez ava gitme fırsatım oldu biri kirmir çayı diğeride kızılırmak. ikisindede sıfır çektim. tuzlu su ve tatlı su gerçekten çok çok farklıymış. bana ankarada arabayla 1 saat uzaklıkta da olur güzel hem piknik için hemde av için önerebileceğiniz yerler varmı? ayrıca tatlı su balık avcılığı hakkında gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var. tuzlu su hakkında da kendi çapımda yardımcı olabilirim bende
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Hedef balığınızı belirtirseniz, elbet yardımcı olacak kişiler olacaktır, türü öğrenirsem özelden mera tavsiye etmeye çalışırım... Rast gelsin...
hoşbulduk değerli arkadaşım.. forumlara üye olmam genelde ama burası gerçekten çok samimi ve insanlar cana yakın, birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. o nedenle aranıza katıldım.
fatih bey günaydın.. dediğim gibi tatlı su balıkalrı hakkında çok fazla tecrübem yok.. dün kirmire gittik 2 arkadaşımla su zaten çok az balık desen ufak gümüş çay balığı başka yok.. av mevsimi kapanmadan da kızılırmak yapmıştık kırıkkaleden önceki bir yerde orada boş.. yani balık mı yok ben mi yanlış avlanıyorum bilemedim.. kirmirde dün balık vuruyo vuruyo almıyo.. kullandığımız takımlarda küçük mavi kefal igneli gezer şamandalı takım, yemde canlı solucan.. bilemedik.. adamın biri geldi buralara ağ atmadan tutamazsınız diyince anladık, balıkları bitirmişler.. yardımcı olabilirsen gerçekten çok sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim..
Özelden bir kaç yer tavsiye ettim, denemenizi tavsiye ederim. Ağ olayı ve diğer kanunsuz işler malesef, özellikle de büyük şehirlerin en büyük sıkıntısı. O yüzden güzel ve bakir meralar yakınlarda olmuyor...
kirmir dediğim yer o bahsettiğin yerdi Fatih.. valla en vurdu vurdu almadı, iğne mi büyük geldi dicem ama iğneler zaten küçük kefal iğnesiydi.. demekki daha küçüğünü denemek lazım..