Arkadaşlar iş yoğunluğum sebebiyle bir kaç aydır siteye giremiyordum.Hepinizi çok özledim.teker teker selam ederim. Bursa da Kurban bayramında organizasyoncuların kulaklarına şimdiden kar suyu kaçırmak isterim. Bu girizgahtan sonra sitemizdeki ELEKTRONİK konusunda bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istediğim bir husus var; Projem ses sistemi devresi olacak.Ayni bebek telsizi gibi bir alıcı birde verici olacak. Yanlız; sesi alan cihaz belirli bir desibel sesi aldığında( 50 Db civarı) karşı tarafa radyo sinyalleri ile iletecek, sadece ses olarak değil de radyo sinyalleri ile aldığı bu sesi üzerinde olan vibratör sayesinde titreşim olarak verecek. Kısacası belirli desibeldeki ses alınacak,karşı taraf bu sesi titreşim olarak açığa çıkaracak.Bir nevi uyarı sistemi gibi. Bu şekilde bir elektronik devre , alıcı verici telsizi vs. ne gerekiyorsa bu sistemin prototipini yaptırmak istiyorum.Kendimö ekonomist olduğum için elektronikle uzaktan yakından alakam yok.Bu nedenle bu sistemin yapılabilirliği konusunda sizden fikir almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. (Bu sistemi ücreti mukabilinde yapabilecek olanlar da varsa tekliflere açığım.) Şimdiden teşekkür ederim.
Yahu kusura bakma o kadar endekslenmişizki balık olayına, ben onunla alakalı bir şey sandım. İnşallah istediğin gibi olur..
Ben işitme engelli balıklar için düşündüm zaten.Balığa titreşim gönderip orda olup olmadığını anlayacam Şakaydı tabi bu.
şakası bir tarafa serdar köylü'nün bu tip bir projesi vardı,hatta detaylı anlatmıştı konularının birinde