cumartesi yenikapı da karagöz avlamayı düşünüyorum.ilk denemem olacak karidesle avlanmayı düşünüyorum .ne kadar akıntı olur açıkçası bi firim yok.kullanmam gereken kurşun konusunda tavsiyesi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.tabi yem konusunda da sanırım duruma göre boru kurdu da alabilirim...
Merhaba, yenikapı dan ilk kez avlanamya çalışan birini görüyorum merak ettiğim bir mekan geniş kaldırımları insanı cezbediyor balık konusunda gözlemlemek ve değişik yemleri denemek lazım sanırım
iki tür yemden de yanıma alıcam zemin kayalıksa sanırım dip düzeni yerine birkaç yerde okuduğum şamandıralı düzenden edinsem iyi olacak...
Yenikapıda birkaç defa denemem oldu, elim boş döndüm hep idk gözlemlerim çok oldu; stoperli takım şamandıra ile avlanılıyor karagöz, eşkina gibi balıklar için, dip kayalık olduğu için stoperle derinlik ayarı yapılıyor böylece takım dibe takılmıyor. Benim gördüğüm eşkina ve karagöz için teke ve kurt kullanılıyor. Orda bir liman vardı balık halinin arkasında, kepçe varsa bolca teke çıkıyor. Şuanda verimlimidir bilemiyorum, inşallah güzel bir av yapıp raporu bizlerle paylaşırsınız, rastgele...
Ortalıkta, kaybedilmiş takımlara ait şamandıra ışıkları gezinirken ben gezer kurşun, tek iğneli takımımı onda bir kayıpla kullandım Yenikapı'da. Stoperli takımı sevmedim. Kurşun dibe oturmazsa, takım akıntıya kapılıyor. Oturtursan da bir anlamı kalmıyor. Yine takılıyor. Yahut misinayı fazla vermişşindir, şamandıranın bir anlamı kalmıyor. Derinlik ayarı yapmak başka sıkıntı, her metrede derinlik değişiyor. Bilmem diğer müdavimler de aynı fikirde mi? Benim kanaatim... Belki alışmak gerek. Başka bir başlık altında karşı çıkmıştım ama belki akıllı şamandıra kullanmak çözüm olabilir.
Bu arada yukarıda bahsettiğim gezer kurşunlu dip takımından kullanmak isterseniz, iğnenin 5-10 cm üstüne küçücük bir mantar yerleştirin.
bugün yenikapıda biraz dolaştım gündüz olduğu için heralde hiç balık tutan yoktu ayrıca yenikapı medireği tam olarak neresi aslında onu da bulamadım ya neyse koskoca bi sahil mutlaka bir yerinde balık vardır ama tam yeri neresi olabilir açıkçası bi fikir sahibi olamadım...sahil boyu balıkçılar yerine gündüz alkol alan insanlarla karşılaştım...sanırım gece gitmeyi tercih etmeyeceğim bi yer o yüzden balık planlarımı ertelemek zorunda kalacağım...ta ki istanbul içinde yeni bir yer bulana kadar...
merhaba evet cok alkolik ve tinerci olur oralarda sakın gitmeyiniz;gidersenizde yanınızda emanet bulundurunuz.kalabalık olun en az 4 5 kişi.zaten aksaray polis karakolu az yukarda.
özkan vazgeçtim zaten yenikapıdan biraz daha araştırıp hem güvenli hemde dibi kumluk bi yerler arıcam menekşe sahili varmış oraları araştıracam bakalım artık hayırlısı silivriye kadar yolu var krize girdim anlıyacağın