Yeniyim sazan avlamak istiyorum........

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında alper10n tarafından paylaşıldı.

1. alper10n

alper10n Alper Oflaz

Yeniyim sazan avlamak istiyorum barajlar var yakınım da fakat ekipmanlarım neler olmalı iyi bir kamış çok pahalı ben misina ile ucuna 10-15 kanca taksam olmazmı ?

2. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Selamlar Alper, bildiğim kadarı ile çapari harici bir olta düzeneğinde üçten fazla iğne bulundurmak tebliğe aykırı. Dediğin gibi kamışlar pahalı; ancak daha uygun fiyatlara bulabileceğin sağlam kamışlar da yok değil biraz araştır derim. Bunun haricinde benim sazan avında kullandığım takım %75 tek iğneli şamandıralı takımdır, geri kalan %25'lik kısım dip oltası şeklindedir. Yem olarak bölgeden bölgeye, avlaktan avlağa farklılık gösterebilir. Mısır, özel karışımla hazırlanan hamur, solucak, ekmek içi vs. yemlerle avlanabilirsin. Sana tavsiyem, tombul ve biraz büyükçe bir iğne kullan ki, hem büyük balığı seçsin, hem de iğneden düşürmesin. Kullanman gereken takımlar hakkında kafana takılan soru olursa, bana veya forumdaki üstadlara her zaman danışabilirsin. Bu arada bir hatırlatma yapmak isterim. Sazan balığının avlanılması 15 Haziran tarihine kadar yasaktır. 15 Hazirana kadar ekipmanlarını toplamanı, takımlarını hazırlamanı ve o şekilde ava çıkmanı tavsiye ederim. Bol trofeli avlar :)

3. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Kamışın nesi pahalı 10 tl den başlar 1000 tl ye kadar kamış var .Madem yeni baslıyorsun alırsın bir 10 tl lik 5 6 metre kamış ufakdan başlarsn.