arkadaşlar merhaba adminler kusura bakmasın acil olduğu için buraya açmak zorunda kaldım konuyu. bu gece ava gitmeyi düşünüyoruz şirinevlerde oturuyoruz bu mevsimde ganimetin bol oldugu bir yer tarif edermisiniz( galata hariç, en son gittigimizde egosu kabaran balıkçılardan dolayı sinirlenip avı yarıda bırakıp geldim). normalde beşiktaşta da galatada da tuttuk ama şubat ayında balığın nadir olduğu söyleniyor bu konuda acil yardım edermisiniz acaba teşekkürler..
Balık tutmaya gitmek olarak değilde sportif avcılığa yönelebilirsiniz atçek yapmakda oldukça keyiflidir. kurşunun havada süzülüşünden bile keyif almayı öğrenmenizi tavsiye ederim. ganimet denmesini pek doğru bir yaklaşım bulmadım onlar bizim dostlarımız yakalayınca çoğunu salıyorum zaten şuan yavru istavrit tutmak istemediğim için Nisan'dan sonrayı bekliyorum
ganimet derken neden yanlış anlıyorsunuz ki bu benim denize ve ürünlerine ne kadar değer verdiğimi gösterir teşekkür ederim öncelikle. Bugun balığa gittik galatadan çok güzel balık aldık bazen dediğimiz gibi yavru balıklar geldi fakat genel itibariyle maşallah çok güzel istavrit aldık sabah saatleri hele bayağı yoğundu.
ganimetin anlamını açıkladım defineciyim evet arkadaş doğru düzgün bir yorum yapın ya bu ne kendini beğenmişliktir boş boş işlerle uğraşıyorsunuz
Bak sabırsız genç ,, ''Sabırsız '' adını bir değiştir , naçizane tavsiyem ''Sabırlı'' yap yada başka bir şey .. Bu anlamdan yola çıkıldıgında sözlerin yanlış anlaşılabilir.. heyecanlısın . canlısın ,kanlısın maşallah ama bu konularda daha sakin olmanı tavsiye ederim .. balık işi kısmet işidir sana kim ne derse desin , inanma , zira hiç kimsenin denizdeki balıkla arasında sözleşme yoktur.. sen ve kısmetin birlikte olta atarsınız. bu arada bir araştırdım bek ne buldum : mutlaka iyi niyetli bir kelime olarak agzından çıktı ama.. artık çıkartmazsın .. kolay gelsin a. (gani:met) 1. Savaşta düşmandan zorla ele geçirilen mal: Burunları bile kanamadan ganimete kavuşacaklardı. -F. F. Tülbentçi. 2. Bir rastlantı sonucu ele geçen kazanç veya imkân. 3. Yağma sonrasında elde kalan mal, çalıntı.