"Samsun’un Çarşamba İlçesi’ndeki Yeşilırmak’ta dün sabah çok sayıda sazan, yayın, turna gibi tatlı su balığının ölüsünün su üstüne çıktığını gören köylüler durumu yetkililere bildirdi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek ırmak suyundan ve balıklardan numune aldı. Durakbaşı Köyü Muhtarı Mecit Canbolat, "Sabah bir kokuyla uyandık. Irmağa baktığımızda milyonlarca balığın öldüğünü gördük. Bu manzara bizi şoke etti. Son günlerde ölümlerin artması bizleri tedirgin etti" diye konuştu. Martılar ise ırmağın üstüne akın ederek ölü balıklarla karnını doyurdu." Hurriyet` ten alintidir. Bunun gibi bir olay yillar önce Sakarya Nehrinde de yasanmisti. Civardaki fabrikalarin denetimsizligi, nehre birakilan ne idigu belirsiz atiklar artik bir yerden sonra nehirlerimizi baliklar icin yasanmaz bir yer olmaktan cikarip ani balik ölumlerinin göruldugu yerler haline getiriyor. Lütfen ileriki nesillere de birseler birakalim. Cocuklarimizla torunlarimizla gidebilecegimiz, birlikte balik tutabilecegimiz göllerimiz nehirlerimiz olsun. Yoksa gelecekte cocuklarimiza ve torunlarimiza sadece hikayelerini anlatacagimiz birer nehir olarak kalacak bu guzelim mekanlar.
şiddetle kınıyorum.. ceplerini dodurmak adına yaptıkarı bu kıyımın hesabını torunları verecek haberleri yok gafillerin.. slmlar
Şeker fabrikasının atıklarından dolayı olduğu açıklandı şeker fabrikasınada 27.000 ytl para cezası kesildi
şiddetle kınıyorum kesilen para cezası o ölen canlıları geri getirecekmi veya nehri temizlemeye yetecekmi önemli olan ceza kesmek degil o atıklar nehire gitmeden gerekli önlemlerin kontrolun yapılması degilmidir acaba?
kesinlikle cok dogru bir tespit. istedigin kadar para cezasi kes neye yarar.kim bilir kac yil gecmesi geekecek o nehrin temizlenmesi icin.Tutulan baliklarin da ne kadar saglikli oldugu ay bir soru isareti bu arada. butun bunlar yasanmadan devletin tatli su yakinlarina kurulmus olan fabrikalari daha fazla denetlemesi gerektigine inaniyorum
Of çok kötü bir haber Allah bunların belalarını versin diyorum 27.000 ytl para cezası kurtarıcakmı doğal yaşamı.. Yeşilırmakta avlanmaya bir süre yasak getirilmesi belki birazda olsa durumu telafiedebilirdi.. Geçmiş olsun diyorum