Yeşilköy Kıyıdan

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında orumcektr tarafından paylaşıldı.

1. orumcektr

orumcektr Gökhan

Merhaba,

Bu mevsim Yeşilköy - Rönepark civarı kıyıdan ne avlayabiliriz ? Saat kaçta hangi türlere hangi tip takımlarla atış yaparsak sonuç alma şansımız olur.

Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Teşekkürler.

2. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Gündüz zargana topu ile zargana,Akşam üstü çapari ile istavrit olur.Gecede lüfer için deneme yapabilirsiniz. Ayrıca bölge kayalık ise Eşkina yakalama olasılığınızda var.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Röneparkin önü epey sig geceleri uzak atis lüfere ugrasanlar oluyor. zor bir mera. Baldizim o sokakta oturuyor. Muhtelif zamanlarda denemeler yapmama ragmen istavritten öteye gitmeyi basaramadim. Lüfer alabilene de canli gözle rastlayamadim ama alanlar oluyormus

4. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Şu anda istavrit varmı acaba , gece iskorpit olurmu bende merak edıyorum bilen varmı

5. orumcektr

orumcektr Gökhan

Cevaplar için teşekkürler. Önerilere açığım.
    Eşkina bu mevsimde yapar mı ? Temmuz - Ağustos gibi yapıyordu ama, şu ara pek Eşkina yok açıkçası. Lüfer için de bir takım denemeler yapmamıza rağmen Roy'un söylediği gibi pek başarılı olduğumuz söylenemez.

Lüfer için en uygun saat sizce kaç ? Bir de o bölge de ne tür bir takım ve yem ile şansımızı arttırabiliriz ?

Son olarak İzmarit, İspari veya Karagöz tarzı balıkları tutma şansımız olur mu ? Eğer yanıtınız evet ise hangi saatler, hangi yemler ve hangi tip takımları denemeliyiz. Bir de tabi ki yakına mı atmak gerekir, yoksa uzakları mı denemek ?

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

6. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

ispari karagöz izmarit oluyor ama mevsimimidir bilmem geçenlerde 4 ispari aldım yem olarak kurt şamandralı stoperli takım 5 -7 metre ileriye atmak yeterli oluyor..

7. orumcektr

orumcektr Gökhan

Saat olarak hangi saatler uygundur oltaya atmaya.

8. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    yeşilköy için bir çok rapor okudum bir çok tavsiye gördüm bu sitede,
    hatta google earthten resim çekip tek tek işaretlemişti arkadaşlar, arşivlerini gezinmenizi tavsiye ederim, ekim ayı gibi hırsızlı takıma lüfer raporları geliyordu o mevkilerden, başka bir tavsiyede gün doğarken plajlardan kaşık\sahteyle at-çek yapmak

9. orumcektr

orumcektr Gökhan

Faruk Bey merhaba,

Bahsettiğiniz raporları tek tek okudum. Çekilmiş fotoğrafları (uydu fotoğrafları) tek tek inceledim. Ben an itibariyle veya yakın zamanda o mekanı tecrübe etmiş arkadaşların görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını rica etmiştim.

İlginiz ve paylaşımınız için teşekkürler.

Saygılar.

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Keşke herşey eskisi gibi olsa:( Moral bozmak gibi olmayayım arkadaşlar ama Yeşilköy maalesef ki eskiden çok güzel balık yapardı.3-4 yıldır ne yazık ki balık yapmıyor.Temennimiz eskisi gibi verimli olması.

11. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    yeşikköy maalesef balık yapmıyor...denemelerim hep sonuçsuz...

12. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Hiç avlanmadım ama her gün sabah akşam o parkurda köpeğim ile yürüyüş yapıyorum akşam suyunda Yeşilyurt fener tarafındaki dalga kıranın üstünden ve Röne parkın önündeki basketbol sahalarının önünden çapari ile istavrit(kıraça)yakaladıklarını görüyorum yanlız balıklar çok küçük zavallılar daha hiç yumurta dökmemişlerdir bana göre tam bir KATLİAM

13. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    dün akşam saat 21-22 arası röneparkın önünden sarıkanat alındı bir tane bir kaçta vuruş,taze tutulmuş istavritle denememe rağmen vuruş bile alamadım,bu da demek oluyorki balık yavaş yavaş inmeye başladı...her ne kadar gırgırlarda olmasada balık sıcak havalarda sürü oluşturmaz zaten,işimize gelir buda....denemekte yarar var,bilhassa izmarit ve iri istavritle lüfer alınma olasılığı çok yüksek özelliklede gece saat 23-02 arası,rastgelsin