yeşilköy

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında emre99 tarafından paylaşıldı.

  1. emre99

    emre99

    Mesajlar:
    17
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit
    Bayadır balığa gidemedim sınavlar falan bu aralar bi balığa gitmek istiyorum yeşilköyde avlananlar yardım edebilirler mi
     
  2. ayastafanos Balıkçısı

    ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

    Mesajlar:
    706
    Şehir:
    İzmir-Mordoğan
    Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    yeşilköy sahilde hiçbir şey yok. kanal üstüne doğru istavrit yaptığını söylediler.
     
  3. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kanal üstü neresi:D :D :D
     
  4. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    "Kanal Üstü" bildiğim kadarıyla açık deniz trafik dubasının ilerisi.Büyük gemilerin kıyıya yaklaşabilecekleri mesafeyi sınırlandıran bir duba vardır, hemen hemen her yerde bulunur, yani "Kanal" ifadesi açıkdenizdeki trafik yolunu belirtiyor.
     
  5. emre99

    emre99

    Mesajlar:
    17
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit
    nereyi önerirsin ozaman usta sarayburnu falan nası
    :confused: :confused: :confused:
     
  6. istanbulteam

    istanbulteam Alparslan Altan

    Mesajlar:
    2.467
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Sarayburnu cumartesi balık yapmamış akıntıda fazlaymış 150 grm bile durmuyormuş
     
  7. ayastafanos Balıkçısı

    ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

    Mesajlar:
    706
    Şehir:
    İzmir-Mordoğan
    Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Marmara da karadenizden egeye doğru üstten ve hemen bu akıntının altında egeden karadenize doğru çift akıntı vardır. Göçer balıklar bu akıntıyı takiben ilkbaharda karadenizeçıkar havyarını döktükten sonra sonbaharda da karadenizden tekrar egeye geçer. yazın üzt akıntı sıcak,alt akıntı soğuk iken kışın alt akıntı sıcak üst akıntı soğuktur. kışın alt akıntının aniden soğumasıyla (bazı yıllar) kırgın olur ki bu "balığın kulağına kar suyu kaçtı" diye tabir edilir. işte bu ikili akıntının adı kanal diye tabirz edilir ve mevki olarak ta Marmara da Yücel arkadaşın tarıf ettiği kısımlardır ve boğazlarda da gemi trafiğinin olduğu kısımlara denk gelir.
     
  8. ayastafanos Balıkçısı

    ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

    Mesajlar:
    706
    Şehir:
    İzmir-Mordoğan
    Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Yeşilköyden arkadaşlar köprüye gidiyormuş.
     
  9. alihandaghan

    alihandaghan

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    126
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3550 gram
    Bilgiler için teşekkürler İbrahim abi
     
  10. nbariso

    nbariso N.Barış ÖMÜR

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    790
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Aşağıdakiler alıntıdır

    İSTANBUL BOĞAZI

    Karadeniz Boğazı olarakta bilinir, Karadeniz’ le Marmara Denizini bağlayan boğaz. Çanakkale Boğazıyla birlikte Asya ile Avrupa’ yı birbirinden ayırdığı kabul edilir.

    İstanbul Boğazı, Paleozoyik ( Birinci ) Zamanda ( y. 570-225 milyon yıl önce ) oluşan bir kütle içinde kazılmış ve kuvaterner ( Dördüncü ) Dönemde ( y. 2,5 milyon yıl öncesinden günümüze ) deniz suları altında kalmış eski bir akarsu vadisidir. Boğaz, kenarları dik ria’ lı bir kıyı biçiminde ortaya çıkarken, bu vadiye açılan akarsuların ağızlarında da kara içine az yada çok sokulan İstinye ve Tarabya’ daki gibi koylarla Haliç oluşmuştur.

    Farklı yönlere keskin dirseklerle kıvrılan İstanbul Boğazının genel doğrultusu kuzeydoğu-güneybatıdır. Boğazın uzunluğu, orta çizgisi boyunca yaklaşık 30 km’dir. İki kıyıda girinti ve çıkıntıların hepsi izlenerek yapılan ölçümlerde farklı sonuçlar elde edilir. Asya kıyıları Anadolu Feneri ile Salacak arasında 35 km, Avrupa kıyıları ise Rumeli Feneri ile Sarayburnu arasında 55 km’ dir. Bu boyutlarıyla İstanbul Boğazı Çanakkale Boğazının yarısı büyüklüğündedir. Kuzey ve Güney ağızlarında geniş olan boğaz, orta kesimlerinde darlaşır. Genişliği kuzeydeki Rumeli ve Anadolu Fenerleri arasında 3,6 km, güneydeki ağırkapı Feneri ile Haydarpaşa Limanı arasında 2,5 km’ dir. En dar yeri ise Anadolu ve Rumeli Hisarları arasında yaklaşık 700 m’ dir. 50 m eş derinlik çizgisi ( izobat ), kıyılarına koşut olarak kanal biçimindeki bütün boğaz olduğunu izler. Genel olarak 50 m derinliğindeki bu kanalda yer yer 70-80 m’ ye varan ve Rumeli Hisarı önlerinde en çok 110 m’ yi bulan göbek biçiminde çukurluklarda vardır. İstanbul Boğazını izleyen 50 m eşderinlik çizgisi, güneyde Marmara Denizine çıkmayarak kapanır. Buna, Sarayburnu ile Harem arasında 40 m derinliğine kadar yükselen bir topuk neden olur. Marmara Denizinde 14 km kadar uzanan bir denizaltı vadisi, boğaz oluğunun bu topuğun ötesindeki devamıdır. Boğaz oluğu kuzeyde de Karadeniz kıta sahanlığı üstünde yer alan bir denizaltı vadisiyle devam eder.

    İstanbul Boğazında, Karadeniz’ le Marmara arasında su alışverişini sağlayan iki akıntı sistemi vardır. Akıntı sisteminin oluşmasına, denizler arasındaki düzey farkından başka, deniz sularındaki tuzluluk oranının farklı oluşu ve bunun doğurduğu yoğunluk farkıda yol açar. Marmara Denizinden yaklaşık 25 cm yüksekte olan Karadeniz’ in daha az tuzlu ve daha az yoğun olan suları üsten kuzey-güney doğrultusunda Marmara’ ya akar. Bunun altında da Marmara’ nın tuzlu ve yoğun sularını Karadeniz’ e götüren bir alt akıntı vardır. Üst akıntının hızı, burunların önünde ve boğazın daraldığı alanlarda artar. Hızı saatte ortalama 3,2 km iken Kandilli önlerinde saatte yaklaşık 5,2 km’ yi bulur. Ama bu hızın rüzgarın etkisiyle saatte 9-10 km’ ye çıkdığı da olur. Üst akıntı bazı burunlara çarparak koyların içinde ters yönlü akıntılar oluşturur ve gene ana akıntıya karışır. Bu ters akıntılar arasında en uzun olanı, Sarayburnu’ ndan başlayıp Tophane ve Beşiktaş önlerinden geçerek Arnavutköy yakınlarına kadar uzanır. Beykoz, Büyükdere, İstinye ve Bebek koylarında küçük ters akıntılara rastlanır. Alt akıntının boğazın güney kesiminde çok olan kalınlığı, kuzeye doğru gidildikçe azalır. Akıntılar arasına sınır güneyde 20, kuzeyde ise 40 m derinliktedir. İstanbul boğazının üst akıntıyla Marmara’ ya geçirdiği yıllık su miktarını 360 km3 olduğu hesaplanmıştır. Hızı üst akıntıya göre daha az olan alt akıntıyla Karadeniz’ e geçen yıllık su miktarı ise bunun yarısı kadardır( 185 km3 ). Akıntıların durumunda bazı önemli değişimler gözlenir. Şiddetli ve sürekli kuzey rüzgarlarının estiği sürede üst akıntının hızı çok artar ve Karadeniz’ in kabararak taşan suları boğaz oluğunu tümüyle doldurarak alt akıntının boğaza girmesini önler. Şiddetli güneybatı rüzgarlarının(lodos ) sürekli olarak estiği dönemlerde ise Marmara’ nın kabaran suları, boğazın güney ağzından içeri girerek üst akıntıyı iter. Bunun sonucunda güneyden giren büyük su kütlesi alt akıntıyla birleşerek boğaz oluğunu bütünüyle kaplar. Üst akıntı da güneyde kuzeye yönelir. Yılda birkaç kez görülebilen bu olaya orkoz adı verilir. Orkoz, üst akıntının özelliklerini taşır; burunlar önünde hızlanır ve koylarda olağan dönemlerdekinin tersine, kuzey-güney doğrultusunda ters akıntılar oluşturur.

    Boğaz sularının düzeyinde, akıntılardan başka küçük ölçekli bazı değişimler de görülür. Bunların en önemlisi mevsimlik olanlardır. Genellikle ilkbahar aylarında yükselen boğaz suları sonbaharda alçalır. Bu düzey değişikliğinin genliği, boğazın çeşitli kesimlerinde farklı olmak üzere 10-20 cm kadardır. Bundan başka boğaz sularının düzeyinde 5 cm’ yi geçmeyen genlikte ve 10 cm genlikte seş olayları gözlenir.

    Karadeniz’ in yaşamdan yoksun derin sularıyla alışverişi olmayan ve oksijen bakımından zengin boğaz suları, balık yaşamı yönünden çok olumlu bir ortamdır. Mevsimlik balık göçlerinin Karadeniz ile Marmara, Ege ve Akdeniz arasındaki yolunu oluşturması, boğaza balıkçılık açısından önemli bir üstünlük sağlar. Bu özelliklerine karşın İstanbul’ un kentsel atıklarıyla yoğun biçimde kirlenen Marmara Denizi ile İstanbul Boğazında miktar ve çeşit olarak eskiye oranla çok daha az balık yaşamaktadır. Günümüzde, bir kolektör sistemiyle toplanan sanayi ve kent atıklarının, kimyasal arıtmadan geçirilmeksizin Marmara’ ya ve boğazın alt akıntısı aracılığıyla Karadeniz’ in dibine gönderilmesini amaçlayan büyük bir proje yürültülmektedir.

    Boğaziçi adıyla anılan İstanbul Boğazı kıyıları bugün, kuzeyinde küçük bir kesim dışında tümüyle yoğun bir yerleşim alanı durumundadır. Bütün yasal düzenlemelere karşın düzensiz kentsel yapılaşma nedeniyle Boğaziçi, doğal güzelliklerin ve tarihsel yapılarının oluşturduğu zengin kültür değerlerini yitirmektedir.

    İstanbul Boğazı, iki yakası arasında ulaşımı zorlaştıracak ölçüde geniş değildir. Gemilerin seyrini engelleyecek sığlık ve kayalıkları bulunmayan yeterli genişlikteki bir suyolu olarak çok eski çağlardan beri önemli bir deniz ulaşım eksenidir. Haliç gibi doğal bir limanı olması da boğazın bir başka özelliğidir. Bu önemli suyolundaki deniz trafiğinin yoğunlaştığı ve bazı kazaların oluştuğu günümüzde, yanıcı ve patlayıcı maddeler taşıyan gemiler boğaz ile çevresindeki yerleşmeler için büyük tehlike yaratmaktadır.

    Boğazın Asya ve Avrupa yakaları yapılan iki asma köprüyle birbirine bağlanmıştır. Uluslar arası deniz hukuku açısından İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçiş hakkı Montreux Sözleşmesi’ yle ( 20 Temmuz 1936 ) düzenlenmiştir.
     
  11. ayastafanos Balıkçısı

    ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

    Mesajlar:
    706
    Şehir:
    İzmir-Mordoğan
    Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    İstanbul boazıyla ilgili bilgiler çok güzel olmuş,emeğin için teşekkür ederim ama kanalı sadece istanbul boğazı olarak algılamak yanlış. zira kanal tabir edilen karadenizden başlayıp,istanbul boğzı,marmara ve çanakkale boğazlarını aşarak egeye varan bir akıntı sistemidir.
     
  12. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Merhabalar

    Kanal dediğimiz yer Sarayburnu Çakarının denize bakan meyilli bölgesi. ve oradan kerterizle. Ortaköy Köprü ayağı. ve öylece yukarı doğru çıkan bir hat. bu hat gemilerin demirleme bölgesinini dışından devam ederk açık ta yeşilköyde 6 mil çakarına kadar devam eden bölgededir. Başlangıcı ise karadeniz girişinden başlayarak. Yeniköy çakarı. Rumeli hisarı feneri. ve dediğimiz gibi galatasaray adasının açığından devam eden bir hattır. Balıklar genellikle bu hat üzerinden seyirle geçerler. Rumeli aktığı müddetçe güzergahı ise.

    karadeniz ağzından girer Kalender ve yeniköy çakarı önünden yada Çubuklu dan tam orta kanal yoluyla kendini sarayburnunda bulur.
    Oradan açık denize açılır. ve hayırsız ada kanalından marmaraya yayılır.


    Kolay gelsin.
     
  13. emre99

    emre99

    Mesajlar:
    17
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit
    yarın balığa çıkıcam yeşilköyde avlananlar ropor verirlerse sevinirim.