Arkadaşlar kısmetse yarın sabahtan yeşilköye deniz havası almaya gidicem.sabah kahvaltısınıda orda yapim diyorum..hazır gitmişkende bir kaç olta atmak isterim ..çıkan balıklar hakkında fikri olan var mı?? şimdiden teşekkür ederim herkese..
Güneş doğmadan erken gideceksen kumsaldan 1-2 no toby kaşıkla mendireğin uçlarına doğru at-çek yap ne hızlı ne yavaş... Nemi çıkar orası sürpriz...
mendiregin uçları neresi abi ??ben genelde mado dondurma var ordan girip yazlıkların arasından geçip sahil şeridine geliyorum
Orada Düz kıyı şeridinde değil de plajların önünde ay şeklinde kapanan dalga kıranlar vardır onları kastediyorum Sevgili Süleyman.
Kumluk alanların karşısındaki burunları kastediyor Tanbay. Evet güzel süprüzleri vardır oraların. Son denememde ufak fırdöndünün azizliğine uğradım, net 2 takip, tek takılma sonuç olarak giden bir Rover 98. Ne zaman mı ? Geçen hafta.
YücelUsta açıklamış çok güzel, haberlerini bekliyoruz... hmm Hay allah genelde karşılaşmamız lazım ama denk gelmedik herhalde.
Çok değişik balıklar çıkabiliyor oradan eşkina, karagöz, lüfer ve kofana dahi tutanlar olduğunu duydum ne kadar doğrubilinmez bu sezon tüm denemelerimiz boşa gitti hiçbirşey alamadık. gece teke ile bırakmada yaptık ama nafile
Net takip denince burda anlaman gereken balığın yemin peşine düşüp önüme kadar geldiğidir. Maalesef kıyıyla takibin başladığı mesafe genelde çok dar olduğundan sahte veya kaşığı kıyıya yakın çaprazlama atmakta fayda var. Takipler genellikle gıcık olmama rağmen hep son 5-6 metrelerde oluyor. Hızlı çeksem balık alamıyor yavaş çeksem dibine kadar gelip vurmadan dönüyor. Gerçi o da adrenalin yapıyor onun da keyfi ayrı. Zaten bu sezonda lüfer pek lezzetli olmuyor haberiniz olsun
Tamamen hemfikirim Yücel ustam)) Bu arada küçük fırdöndü mü kırıldı son avınızda tam anlayamadım? Acaba hangi markanın kaç numara fırdöndüsüydü kırılan? Anladığım kadarıyla aynı şekilde avlanıyoruz merakım da bu yüzden; aynı sorunu yaşayıp da hem rapalayı hem de balığı kaybetmek istemem doğrusu..
Aşağıdaki işaretli 2 ürünü kullanıyorum, en sağdaki ile ilgili teknik değerler yok poşetinde, fakat ortadaki klipsin 6 ve 8 nosunu kullanıyorum, SPRO marka 6 nosunun 21 Kg. 8 nosunun 12 Kg. çekeri var (etiketinde yazan) 8 numarasının kullanıldığı bir kaşığı taktırdım, örgü misina ile kurtarmak için her yolu denedim , takımı kurtardım , örgü ve klips sağlam geldi, kaçığın 3lü iğnesinin 1 tanesi kırılmıştı. (uyguladığım kuvvet 15 kilo civarıydı)
Murat abi merhabalar.. Kaşığı takdırdığını anlattığın konuyu incelemiştim, misina kopmadan 3'lü iğneyi kırıp kaşığı kurtarabilmen (misinanın sağlamlığını ve senin av için bu misinayı seçmeni de düşündüğümde) her türlü takdire şayan bir olay bence gerçekten canı gönülden tebrik ederim. Klips konusuna gelince ben de resmini koyduğun klipslerin en sağda olanının yanılmıyorsam 8 numarasını kullanıyorum ve şu ana kadar yaptığım avlarda bana herhangi bir sorun yaşatmadığını söyleyebilirim. Yücel ustanın kullandığı fırdöndüyü merak etmemin sebebi büyük bir ihtimalle aynı yerden alışveriş yapmış olabileceğimizdi. Murat abi senin tavsiyelerine ne kadar önem verdiğimi bilirsin, bu arada ben de ip misinaya geçmeyi düşünüyorum ancak senin kullandığın 0.12'lik spiderwire fiyat olarak benim bütçemi biraz aşıyor. Ben daha çok monofilamentin üstüne ekleyip kullanabileceğim 100m civarında bir ip düşünüyorum. Sence bu fikrim (makina kafasının altını monoyla doldurup üstüne dyneema sarmak) uygulanabilir birşey midir? Bu durumda herhangi bir sorun yaşar mıyım? Yoksa bana kafanın tamamını dyneema ile doldurmamı mı tavsiye edersin (ki bu da neredeyse 300m dyneema demek ki bu maliyeti karşılayamam)? 100mlik dyneemalardan sufix'in herculine ve matrix prosunu inceledim ve bu ikisi bana gayet iyi göründü, bunlardan herhangi birini tavsiye edermisin? Ya da uygun fiyatlı olarak bana tavsiye edebileceğin başka bir dyneema var mıdır?
Aslında tamamen benim hatamdı. Benim kullandığım yukarıdaki resimlerde sağdan ikinci model, boyu 12 mm falandır.Rover in orta iğnesi bir ara atarken fırdöndüye takıldı. Çıkarırken fazla zorlamışım, klips hafiften yamulup gevşek tutar hale gelmiş balık iki kafa atınca da boşalmış. Giden rovera acımıyorum, balık umarım ağzından atarda içim rahat eder.
sonuç ne oldu merak ettim ? geçen gün sardalye yakaladım orda yer gök sardalyaydı resmen yeşilköyde ama irileri çok az ufakları çoktu geçen dediğim 19 Mayıs