Yeşilköy'de bugünlerde lüfer var mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mirage06 tarafından paylaşıldı.

1. mirage06

mirage06 arda

Selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Yeşilköy sahilinde bugünlerde lüfer alan var mı? Kıyıdan yaklaşık ne kadar uzakta balık? :D Cumartesi sabaha karşı yaklaşık 3-4 saat lüfere salladım ancak tek vuruş yapmadı? Canlı istarvitle mantarlı attım ama olmadı... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

2. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Öncelikle Foruma Hoşgeldin Arda Abi bende cumartesi aksamı 3-4 saat roneparkın önündeki malzemeci abimizle birlikte lüfere denedik.Yaklasık 10 olta daha lüfer için suya buluşmuştu.Kimse lüfer alamadı ama bir abimiz iskorpit alabildi.Pazar gününü bilemicem gidemedim ama bugün insallah gitmeyi planlıyorum.Eger sarı-laciver bisikletli olta sallayan biri görürseniz o benim:)Bu sene ilk defa lüfer tecrübesi yasamak istiyorum.İnşallah zamanı bir gelsede lüfer alabilsek..

3. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Mevsimi geldi, Yeşilköy artık lüfer yapmaya başlar. Genellikle saat 10.00 - 12.00 arasında bekleyin. 75-100 gr. kurşunu (ben 75 gr. tercih ederdim) atabildiğiniz kadar ileri atın. köstek,iğneden itibaren bir kol boyu olsun.Sakin havada diş tarafta,rüzgarda koy içlerinde zargana alabilirsiniz;kuyruk altını flato yem yapın. Rast gelsin.

Son düzenleme: 5 Eylül 2011
  4. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ordaki abilerimizden duyduguma göre gecen sene ramazanın sonundan itibaren tek tük almaya başlamışlardı yakında gelir inşallah bir sorum da benim var aslında sabaha karşı lüfere yapılan av ne kadar sonuc verır mesela sabah 6 dan 9 a kadar denesek??

5. deePblue

deePblue na

en ideal saat dilimi bence ;)

6. lacoste34

lacoste34 ali cem morkavuk

Favori Makine:
    ıso 5000 banax
    En İyi Avı:
    37 cm kofana
    Slm o iskorpiti biz aldık o kadar iriydiki kediler bile korktu...Lüfere gelince evet biz 23:00 a kadar yaklaşık 4 saat boyunca yokladık ama sadece bir vuruş aldık ondada dikkatimizin dağınık olduğu bir ana denk geldiği için tasmalamakta geç kaldık ve yemi paramparça bir halde kıyıya çekmek zorunda kaldık..Yaklaşık 1 aydır değişik bölgelerden ara ara lüfere denemeler yapmaktayız ama daha lüferlere hoşgeldin diyemedik.Ama ALLAH tan manilik gelmez ise Eylül sonuna doğru Lüferler kendini iyice göstermeye başlar.Umarım herkese limitler dahilinde bol lüferli bir sezon geçirmek nasip olur....

7. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ali Cem abim forumdan oldugunuzu bilsem yanınıza gelirdim bi ara iskorpiti cekerken yanınıza geldimde yanınızdakı bi abi iskorpiti al istersen dedi :D Neyse abi bir daha sizi gördügümde mutlaka gelirim yanınıza ilk defa lüfer deniyorum ben biraz bilgilenmiş olurum :)

8. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Ben o saat diliminde istavrit ten başka bir şey görmedim Yeşilköy sahilinde.

9. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Yeşilköy istavrit yapıyormu kıyıdan ??

10. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    akşam gün batımına doğru başlar,havanın kararmasıyla keser. yazın,özellikle de ağustos geceleri saat 12 den sonra eşek istavritleri kıyılar.kayalara kurt yemeye gelirler. Deniz seviyesi bir kaya ya oturup basit bir şeytan oltasıyla tek tek toplarsınız.

11. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bu aralar denenmeli,balıklarda yara berelerde başladı,muhtemelen vardır....akşamları istavritlerdede bir tuhaflık oluyor,tam güneş batmaya yakın cürüm halinde vuruyorlar oltaya ve sadece 2-3 atışta balık alınabiliyor.bu 2-3 atışın hemen hepsinde 5-8 arası balık alınıyor ve birden balık kayboluyor....bu lüferin alametidir....balık bol olacak gibi görünüyor...

12. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şuan yeşilköyden yeni gelmiş bulunmaktayım.Bir malzemeci abimizle beraber lüfere attık.Röneparkın onundekı kayalıklarda 2 kisiden baska kimse lüfer denemiyordu.Zaten bizde vuruş alamadık.Daha doğrusu gelen yemler baya bir tırtıklanıyor ve yosun yüzünden vuruşları algılayamıyorduk.İnşallah denk getiririmde size burdan yazarım.

13. savashan

savashan Savaş Çavuş

Yeşilköy rapor

Merhaba;

Ben yeşilköyden tekne ile avlanıyorum şuana kadar bu sezon yakaladığım balık türleri istavrit(çok bol olarak)mezgit(bol),sardalya(seyrek fakat geldimi tam geliyor)ve zargana(seyrek) lüfer ve palamut denemelerimizin hepsi sonuçsuz oldu yarın sabah 5:00 itibarı ile yeşilköyde olucam ve Lüfer arıcaz zarganamız var sırtı çekerek denemelerimizi sürdürücez eğer av yaparsak burdan emin olun duyurusunuda yapmış olurum hihi şuanda tek kafama takılan rüzgar ve dalga boyu eğer ideal bi hava yakalarsak sabah içimden bi ses lüferi alıcaksın diyor mrsparkle

Yeşilköyde kıyıdan av yapan arkadaşlar için bir bilgi vermek isterim istavrite atan arkadaşlar ideal çapari bizim orası için beyaz iğne yeşilk iplikli 10-12 75gr kurşun atabildiğiniz kadar ileri atın çünkü balığın en çok olduğu nokta 13m derinliği bulan yerler balık akşam üzeri polat otelin o tarafa doğru kıyı yapıyor eliniz boş dönmezsiniz.
    Bir tavsiye daha yine polat otel onunden yemli atarsanız eğer balık alma şansınız çok yüksek yanlız yem konusunda şöyle bir bilgi vereyim tavuk göğsü alıyoruz sote yapıyoruz bol tuzla harmanlıyoruz iyice sonra gazeteye sarıp buzluğa atıyoruz 2 gün kadar dolapta kalıyor çıkartıyoruzve avlağımıza gelip sallayıp bırakıyoruz bu takımınızda üzmicektir sizleri 3lü klasik yemli takımı yapıp sallayın ileri boşluğu alıp bırakın yine eliniz boş dönmiceksinizdir arkadaşlar.

Herkese avında başarılar diliyorum rast gelereeling

14. murat34

murat34 Murat

hocam iyi güzel yazmışsında bayadır uğramıyosun sanırım yeşilköye ? bu aralar yeşilköyde ne çapari oluyo ne de lüfer yemli de yok ha ben beklerim gece diyorsanız azman istarvit alırsınzı bi kaç tane yemli takımla ..

15. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    murat abi en son ne zaman gittin peki?

16. mertoralar

mertoralar Mert

Malzemeciler Arif le Mehmet mi?

17. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet Mert Abi

18. murat34

murat34 Murat

yiğit cuma pazar ve pazartesi bu üç gün de yeşilköy rönedeydm :)

sağlam soğuk var ama :D gidicekseniz çay almayı unutmayın :D

19. maligunel

maligunel mehmet ali

"bildiğim kadarı ile " ; yeşilköyde lüfere atılacaksa , yeminin canlı ; takımının avcı ; yem takma şeklininde ustaca olmalı.
    Bunlardan biri şüpheliyse işiniz şansa kalıyor.. denedim gördüm :) ( en son c.tesi alan olmuş )

20. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    son durum ne dir acaba abilerim arkadaslarım ozelden haber edersenız sevınırım..