av saati:20:00-23:00 kullanılan takım:2gram kıstırmalı,yaklaşık 2.60 m bedenli,0,20 mm misinalı(berkley-triline)tek iğneli şamandıralı takım,iğne mustad 255N-5 numara yem:kaya kurdu akşam saatlerinde suların durgun olmasını fırsat bilip,3-4 kurdu bi arada taktığım takımımı suyla buluşturdum,yaklaşık 1 saat uygun vuruşlar olmadı,1 saatin arkasından tek vuruş eşkina yaklaşık yarım karış boyunda iğneyi yutması sebebiyle alıkonuldu,sonrasında yine bir eşkina bu seferki 300 gramlık yine iğneyi yutması sebebiyle alıkonuldu,ardından kaya balıkları gelmeye başladı sırasıyla;8 adet kaya balığı ve tam vazgeçecekken sabrın verdiği güçle kayalarda yatık olan olta son sürat sağa doğru ilerlemeye başladı.kalamasını açtığım oltayla bi 5 dk zevkini çıkara çıkara kıyıya getirdim kepçem olmamasından dolayıda kayanın dibine yapıştırıp balığı elle karaya aldım,bedenin çekeri her ne kadar 7 kilo olsada bu balığın bir kafa darbesiyle bedeni kıl kopartıyormuşçasına koparacağı bariz belliydi,zaten kovaya koymamla takım patladı,umarım herkese ve tekrar bana tutmak nasip olur.gerçekten yakalaması çok zevkli olan balıklardan biri,işte resimleri;
arkadaşlar şu takımı yutması sonucu alıkonuldu muhabbetini artık bırakalım.eğer kullandığımz kanca galvenizli değilse balıklar kısa sürede kancayı deniz suyunun da yardımıyla bertaraf ediyor.kösteği kes sal denize.nitekim ben çok lüferin miçinden aylar önce yutulmuş uzunolta ve zokalar çıkardım sadece kurşun kalmış zokada iii avlar
mesaj yazan herkese teşekkürler,zait abicim kiloya yakın balıklar...yutan balıklara gelince;biri iğneyi,kovaya konulduğunda düğümünden ayırdı,kovada beklettim bi süre ama iğne solungaçlarında olduğu için 1 dakika içinde mefta oldu ben yarım kiloya kadar tüm eşkinaları suya gönderiyorum zaten,3 kilo olabilen bi balığı katletmek pek etik değil...umarım daha büyükleri gelirde yine salarım...herkese rastgelsin
herkese teşekkürler darısı başınıza inşallah,yeşilköyde kaya kurdu alabileceğiniz bi yer maalesef yok ama çamur kurdu satan bi abimiz var ondan çamur kurdu alabilirsiniz
Tek büyük parça midye veya karides/teke ile de denemek lazım. Aslında karagözün öncelikli yem tercihi kurt değil. Bu balığın çok fazla yem seçiciliği yoktur. Büyük ve kolay yemleri sever. Ama ciddi manada sessizlik ve ince misina gerekiyor.
evet bilhassa da avuç içi kadar midyenin içi bütün halde takılırsa iyi sonuç veriyor,eskiden canlı teke ve pirçol ile iyi av verirmiş açık taşlarda kıyıda pek yakalanmazmış,açık taşlarada yerleşir diycem ama artık oralar birer bataklık halinde,taş kaldımı meçhul...yakaladığım balıkların içinden çıkan küçük midye parçlarıda esas yemini zaten doğruluyor,çekirdek yer gibi midye yemişler kabuklarıyla beraber