Yesilovacik

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 4K-MERSİN tarafından paylaşıldı.

1. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    snap/lineaeffe/shimano kamislar
    Favori Makine:
    Shimano, penn, okuma, kumyang
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg
    Her zamanki gibi Mersin de kiyidan at cek icin karar verdim. Batiya dogru yola koyuldum.

Sabah saat 4:10 gibi yola ciktim. Biraz gec kaldigimdan aklimdan Tirtar geciyordu. Ama icimden bir his de gecen hafta Yesilovacik da bir barakuda biraktin belki onu alirsin diyordu
    Neyse Tirtar' a gelene kadar bu ikilemle giderken Tirtar' a geldigimde Tirtar' i bosver durmak yok yola devam(slogan gibi oldu ama konuyla ilgisi yok) dedim ve topukladim. Yesilovacik' a geldigimde saat 5:20 ydi. Tam zamani ezan okunuyor. Hemen liman girisindeki fenere dogru yurudum bir de ne goreyim saygideger agcilar limanin girisinden agi dokmusler hem de ic taraf dan baslamislar. Neredeyse diger mendirek hizasindan. Gec kaldigim icin diger ucunu cok inceleyemedim. Liman girisine geldim ve her zamanki kayanin ustune yerlestim. Benim emektar cristal minnow sirti sari kelle turuncu alt beyaz yo-zuri yi cikartim ve atmaya basladim.
    Hava aydinlanmaya basladi ama maalesef tik yoktu bu arada her taraf da balik kaynatmaya basladi. Hatta bir ara yaklasik 4-5 metre sagimda bir turna yi havada ucarken gordum. Tovbe tovbe dedim bende mi eksiklik var niye gelmiyor bunlar diye ama ben boyle konusurken emektar(sahte) benden uzaklasmaya basladi. Tabii ben de sevgililer gununde eski askimi ozledigimden kendime dogru cekmeye basladim. Cok iri olmadigi icin itiraz etmedi ve onu alip öptüm ve balik torbasina attim. Bu arada balik her taraf da kaynatma ya basladi . Bir tovbe daha edip oraya atiyorum emektari bos geliyor diger taraf atiyorum bos geliyor. Kendi kendime dedim ki bunlar kesinlikle tombik. Bu sefer benim sirikla atlama sampiyonu kargimi(4.5m lineaeffe) cikarttim. Makine okuma surf ve 38 lik asso double strength de mesina. 80 gram top ve 4 lu raglou beyaz zargana attim cektim attim cektim ama balik yemiyordu. (Bununda sebebini sonradan tahmin ettigim gibi kiyiya dokulen agdi maalesef).Cok ilginc her taraftan kaynattiklarindan nereye atsam diye sasirmistim En sonunda topun gittigi yere kadar gonderip cekmeye karar kildim. Ve bekledigim dans basladi. O uzak noktadan ikinci kopurtmede zank balik ustunde ve cekiyorum. O da geri gitmek istiyor. Tabii nasil gitsin. Bu gun sevgililer gunu ben onlara asigim onlar bilmem bana asik mi ama son karari ben veriyorum ve onu da aliyorum torbaya. Bu dorduncuyu cekene kadar devam ediyor. Bu arada baliklar kesiyor. Bir de bakiyorum ki o saygideger agcilar aglarini topluyor. Saat 7:30 gibi. Hic utanmadan benim onumden gecerken. Ben de onlar gecmeden ileriye atiyorum ve diger sevgili ustunde(umarim esim okumaz bu kadar sevgilim oldugunu duyarsa yandigimin resmidir . Onu da cekiyorum. Bu arada bir gozumle de agcilari izliyorum. Bana oyle bir bakiyorlar ki akillarindan gecenleri okuyor gibiyim. Neyse bugun sevgililer gunu ben sevgililerimle bulusmaya devam edecegim diyorum ve devam ediyorum. Onumden gecip gidiyorlar. Yaklasik 300 metre daha agi toplayip ayni sekilde donuyorlar KIYIDAN yani acikdan da degil. Hani gıcık verecekler ya. Neyse bende atisa devam ediyorum. Bu arada iki adet 60 metrelik trol teknesi limandan cikiyor. Icimden yapılan isi sevmedigim zaman soylediklerimi soylüyorum(hem de 3 lisanda). Gidin gidin de buradakiler bize kalsin en azindan diyorum. Derken bir de ne goreyim. Yaklasik 1 mil sonra bunlar aglari dokup cevirmeye basliyorlar. Demek ki asil suru acikda biz kiyidakilerle ugrasirken onlar da mali goturduler yaklasik 9 a kadar ordaydim ama onlar da ordaydi ve donup durdular bayagi da topladilar. Onlara ragmen bir adet daha aldim ve sonra da baliklari temizlemeye basladim. (Balikları genellikle yakaladigim yerde temizlerim ve tuzlu suyla yikadiktan sonra ıslak bez torbada eve getiririm.)
    Aslinda cekmekten de biraz yorulmusdum. yaslilik iste ) Ancak emin olun tum sinir, sıkıntı gitmisdi uzerimden. Sonra ekipmanlari kuru bir bezle silip takimlari yerlestirdim ve donus yoluna ciktim.

Evet arkadaslar bir Sevgililer Günü Hikayesi boyle iste.

Balik yakaladigimdan esim de pek kizamadi böyle bir gunde kendisini ve cocuklarımızı oglene kadar yalnız bıraktıgım icin. Bu nedenle doga anaya da tesekkurler beni kolladiğı için.

Bu arada 4 lu zargananin son zarganasi ve bagli oldugu mesinayi Mersin'e gelince degistirdim. Her tarafi paramparca olmusdu isirilmakdan. Sagolsun Zafer(orfoz balikcilik-umarım reklam olmamistir) yine ozel mesinasindan bir takviye yapdi.

Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme: 18 Şubat 2009
  2. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Ellerine sağlık güzel bir av olmuş ama PS rötüş biraz fazla kaçmış gibi sanki.

3. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Helal olsun sezer arkadaş.4/4 lük yazın olsun avın olsun.iş bilen kimseyi takdir ederim,teçrube ile ekipmanların birde yer ve zamanlama.Başarın sırrını çözmüşsün Afiyet olsun'' KENDİN PİŞİR,KENDİ YE'' Olmuş.

4. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler güzel av.

5. salahattin

salahattin salahattin kaplan

tebrik ederim.balıkların ve anlatımın şahane nice avlara rasgele.

6. sahileyakın

sahileyakın Uğur

Favori Kamış:
    albastar 3 mt\tüy\silikon\rapala
    En İyi Avı:
    palamut 1.300 gr
    tebrikler hemşerim çok güzel bir av olmuş.

7. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg
    Herkese tesekkurler. Evet telefon un kamerasını ilk defa kullandığımdan biraz acemilik cektim. ve net resimler cıkmadı. bu arada manzara resminde aslında o iki trol teknesini cekmek istemistim ki gorunen daglarin cok onunde avlanıyorlardı. Evde fotograf makinasiyla cekilenleri ilave etmeye calisayım. onlar daha net gorunuyor. Darısı sızlere daha buyukleri olsun. rasgele.

8. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Mersin Ve çevresinde Dere Ve Liman Ağzi Yerlere Ağ Atmak Hastalik Halinde. Benim Bildiğim "yanlişsa Lütfen Düzeltin" Kanun Gereği Akarsu Ve Liman çikişlarinin 500 M Açiğina Kadar Ağ Dökülemez. Jandarma Bu Konuda Yaptirim Uygulamakla Mükellef. Böyle Durumlarda Lütfen Aramaktan çekinmeyin.

9. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Kenedi bey tebrikler ve daha nice boyle bereketli avlar dilerim. Baliklar super valla! Insallah yazin geldigimde de boyle bol balikli bir suruye denk gelir, guzel av yapabiliriz :) :)

10. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg
    tesekkurler Kagan. Geldiginde kismetse baliga cikariz. Burasi senin de sehrin ne de olsa. Kendine iyi bak.

11. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Güzel bir av yaşamışsın tebrikler bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele

12. barakuda

barakuda

Favori Kamış:
    Makinalar:(D.A.M, SHIMANO,DAİWA, Abugarcıa.) Oltalar: Soprtex3.45, Fuji 4.10, Remexon 4.00,
    En İyi Avı:
    Barakuda 1986 Kızıldeniz
    tebrikler ......

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili kardeşim,
    Tebrik ederim, ellerine sağlık,
    Balık tutmak mutluluk, devamını bekleriz. hoşçakal.:):):)

14. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Tebrikler güzel av.Rasgele...

15. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Kardeşim katılıyorum,gecen sene Hilton Otelin batısı bu aylarda karakulak(minekop)yapar.Çevirme yapıyorlardı,karşısı su ürünleri bir koşu gittik durumu
    İzah ettik yetkililer bizi baştan savdılar.Gitmedik gene hatırlattık araba gelsin varacaz dendi.Birde 100 .yıl mesire yerin yanı 156 jandarma karakolu.156 dan yardım isdedik.Kıyıda cevirme ağ atıyorlar.Sonra dalgıçlar dalıyor.Yumurtlama mevsimi dediksede dinliyen olmadı.Sahil güvenlik arayın dediler.Sahil güvenlik
    ilgileniyorda geç kalıyor.Gelincye kadar kadar toparlanıp kacıyorlar.Bu siteleri okuyorlar sahil güvenlik İnşallah yumurtlama mevsimi dere vede kıyılara izin vermezler.Bu vatanda bizim denizlerde,bindiği dalı kesmesler her günde kıyılara
    vole yapılmazki.Zaten troller meydanı boşbuldumu dalıyor.Ya gırgırlar akşam iyice yaklaşıyorlar.Amatörce balık tutmam haram oldu..Yemin olsun!

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    maşallah maşallah kenedi abi bu tombikler güzelmiş abi herbiri kaç kilo gelir bunların :confused: :confused: :) :)

17. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    At-çek tarzı avcılık en sevdiğim balık avı şeklidir,sizinde bu tarzı ustalık ve azimle uygulayıp çok güzel sonuçlar aldığınızı görüyorum,elerinize sağlık.Bir de kabul ederseniz bir tavsiyem olacak.Alba'nın çıkardığı 2 yada 3 numara S bükümlü parlak kaşıklar var bunlardan kullanmayı denediniz mi bilmem?Eğer denerseniz çok iyi sonuçlar alacağınızdan eminim.Şimdiye dek bu malzeme ile bütün palamut ve lüfer avlarımda garanti sonuçlar aldım diyebilirim.Bütün avcı-predatör balıklarda iş yapar diye düşünüyorum.Son olarak maliyetinin de sahte balık ve rapalalara göre çok düşük olduğunu ekleyeyim.Şimdiden daha bol ve sürdürülebilir avlar dilerim.Nicelerine rasgele...:)

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    alba toby kaşıkları diyorsunuz sanırım. bu kaşıkların arkası tüysüz olanı ile güzel lüfer alınıyor. dediğiniz gibi her türlü avcı balıkta çalışması da mümkün. bu kaşıklar zaten kıyıdan at çek için biçilmiş kaftan, özellikle ağır olmaları önemli bir özellik.

bu kaşıklarla turna, lüfer, kofana, palamut, torik, levrek, sinarit (kıyıda varsa :) ), yazılı orkinos (tombik) rahatlıkla yakalanabilir diye düşünüyorum, hatta iri bir sarıkuyruk (kuzu) veya ceylan da misafir olabilir. özellikle de mersin gibi bir merada...

19. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
  20. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Size tamamen hak veriyorum evet sahteler o kadar güzel ki balıklardan evvel bizleri cezb ediyor ama eğer Mersin gibi yırtıcı ve avcı balığın harman olduğu kıyı ve meralarda,harekete ve parlaklığa saldıran avlarınız varsa toby'ler ilk tercihim olurdu.Uygun ağırlıkları istenen mesafe ve derinliğe derhal ulaştırılmasını sağlıyor.17,5 Gramdan yanılmıyorsam 28,9 grama kadar seçenekler mevcut.Son olarak hedeflenen balığa göre değişen iğne seçenekleri ile kullanılırsa iyi bir avlakta dikkat edilecek tek şey kalır o da 2/2 tebliğ yani limitler:);)

Son düzenleme: 27 Şubat 2009