Yıkılmadım. ALTINAPA Faslına devam...

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında hb_kosovali tarafından paylaşıldı.

1. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    lineaeffe 3.50 & Remixon2.10
    Favori Makine:
    Okuma AV-30 , Okuma Zorax160
    Arkadaşlar bu akşam saat 22.00 da tekrar Altınapaya gittim büyük bi balık tutup olaya son noktayı koyayım istedim. Evde yumurta un irmik vanilya ve pekmez karışımından oluşan hamurumu hazırladım (nasıl bir karışım olduysa artık eksikmi yanlışmı yorum sizlerindir:) :) sonra marketten bir bardak mısır aldım. Her ikisinide deneyecektim iki arkadaş gittik 8 dip oltası hazırlamıştık.Yanımızda odun falan götürdük tecrübe işte :) Saat 22.30 23.00 gibi oltaları suya yolladık ve beklemeye başladık. Derklen işte o an gelmişti zil çalmaya başladı nasıl koşuyorum bi görseniz tamam tuttum dedim ve çekmeye başladım oltayı. ama balık yoktu iğnede belliydi sonrasında bir baktım iğneye takılmış bir pet bardak çıkageldi. ama iğnelerde hamurda kalmamış. neyse bakalım hayırlısı olsun dedik sonra yine attık oltamızı. Aradan 10 dakka geçmedi yine o zil çalıyo yanına varıp izliyorum resmen çalıyo bişey asılıyo misinayı. Yaw balık hadi artık gel şuna diyip tekrar çekmeye başladım ...ve sonuç yine ben ve kısmetsizlik :) Balık malık yok oğlum burda kalk gidelim dedim arkadaşa zaten saat 02.00 olmuş sabah iş var velhasıl kelam toparlandık evin yolunu tuttuk arkadaşlar.

Şimdi merak ettiğim şu. Ne mısır ne hamur işlemedi. Bulunduğum yer gayet güzeldi.Hava şartları elverişliydi. Dalga yoktu sakin bi hava vardı. Ayrıca zil sesini duyuyorum görüyorum öyle rüzgar etkisi ile falan çalan tipten değil resmen bişeyler dokunur gibi çalıyor arkadaşlar, Ama erkenmi çekiyorum napıyorum bilmiyorum. Tabi bu arada 8 balık limit altı sebebiyle suya iade edildi :p yok öyle bişey arkadaşlar bu sözü bi gün bende kullanıcam iade edicem:D hadi bakalım kalın sağlıcakla

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    8 saatte 8 balık iade ve çalan ziller, buna rağmen balık yok :)

Güzel kardeşim balık işi sabır işidir. Biz bazen 2 gün bekleyip zil sesi duymadan geliyoruz :p

Balıkçılığın güzel tarafı nedir biliyormusunuz? "Balık yakalamak değil, en güzel balığı yakalama hayalidir" Ve en güzel balığı da asla yakalayamazsın :D

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Bu aralar acemi şansından ne tuttun tuttun. Bi daha da tutamazsın. Fırsatı kaçırma hasan. Mücadeleye devam:)

4. blgn59

blgn59 bilgin

hocam sazan avında yemleme esastır. galiba yemleme yapmamışsınız. o şekilde iş tamamen şansa olur. olsada hep limit altı olur. birde yemi muhtemelen iğneye takıyorsunuz heralde. bu yüzden iğne ağıza oturmuyor. hair rig (saç montajı) öneririm size ...

5. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Hasancım kısmet senin elinde birazda. İğneden tutta, yeme kadar hepsi önemli acele etme ben çok döndüm 0 la en başlarda cumartesi hazırlan sen boş ver gerisini.....

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Olsun.Saglik olsun ;)
    "Sehzadem"e bir yem tarifi vermistim.O bahsetti mi hic?
    Turkiyede herzaman kullandigimiz (babamla) ve kesinlikle guzel sonuc veren,ucuz,kolay temin edilecek bir yem.Sehzadem ile bir tartisin bu benim verdigim hamurun konusunu isterse.
    Bir de ignelerini suya sallamadan once bence iyice bile ;)
    Yani kucuk bir biley tasi ile hem sivrilestir,hem keskinlestir.Bence biraz daha iyi olacaktir.Zil calar calmaz cekersen yanlis olur dusuncesindeyim.
    Cunku sazan yemi hemen almiyor (kendi dusuncem ve tecrubelerimden dolayi bunu soyluyorum).
    Hamuru taktiginda ignenin ucu gorunmesin.Cok ta iri (gulle gibi :) ) buyuklukte de olmasin.Bir sim kart boyunda hamur seni tatmin edecek buyuklukteki sazanlari cekmeye yetecektir.
    Benim soyleyeceklerim bunlar.
    Tabii ki burada sazan ile cok daha icli-disli olan uyeler var.Yanlis yazdigimi dusundukleri birsey var ise duzeltebilirler.Forum onun icin var zaten.Ama ben sadece kendi kulandigim yontemleri soyledim,ve bunlar benim icin onemli.Ha bir de unutmadan oltayi suya salladiktan sonra boslugunu kesinlikle alman gerekir.Ozellikle sazan avinda bu cok onemli.Misinan gergin olsun,kalaman biraz gevsek olsun.
    Rastgele birdahaki sefere insallah...

7. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    dostum o bana özel ben bir deniyeyim sonra bakarız :)
    yaw sen iyi diyonda bu adam iğnelerin ucunu bıcak gibi yaparsa eline batar :)
    bence denemesin henüz...

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Valla gul'u seven "igne" sine katlanir :D
    Ama kesinlikle yapilmasi gereken bir uygulama.Ben mesela en kucuk ignelere kadar bilerim,sivrilestiririm.
    Hem sende dene artik su benim teknigi yahu :D
    Meraktan catlayacagim.Ve tekrar soylemek istiyorum ; kesinlikle cok isine yarayacak ;)
    Bundan ben eminim ;)
    (Lakin kivami ne olur iyi tuttur.Sonra iyi tutturamayarak "vay efendim ise yaramadi " deme :D :D ;)

9. hb_kosovali

hb_kosovali HASAN BASRİ

Favori Kamış:
    lineaeffe 3.50 & Remixon2.10
    Favori Makine:
    Okuma AV-30 , Okuma Zorax160
    havalar kötü bu cumartesi balık işi yatacak gibi görünüyor. sazan işi kısmet işi düşüncesine doğru kayıyorum artık. elimden geleni yapıyorum cepte para kalmadı. çark olta makina hepsi tamam. yemde hazır zilde hazır. ama ortada balık yok :)