Yılan Balığı İzmir Aliağa

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında blasteralper tarafından paylaşıldı.

1. blasteralper

blasteralper Alper

En İyi Avı:
    120 Cm 4 Kg ye Yakın Yılan Balığı

Nasıl Pişirilecek Acaba Bİ bilgim yokta:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Kasım 2008
  2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Derisini çorap çıkarır gibi tulum çıkarmalısın. Ortasındaki tek omuruiliğinin dışında kılçığı yoktur. Eti fena değil. Ama tavası çok ağır olur. Direk ızgarada tadı çıkar. tuzla zeytin yağı ızgara. Ama taze taze yemelisin. Çok çabuk bozulan bir balık. Kokar kemen. En doğrusu bi balık restoranına hibe et. Onlar bilir pişirmeyi. Bakarsın sana bi porsiyon palamut bile verebilirler:)

3. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Tuttuğunuz balık yılan balığıgillerden Miğri.

4. Fantastic Light

Fantastic Light Turgay

Favori Kamış:
    Şartlara göre değişmekte ..
    En İyi Avı:
    Tek balıkta 5 kg ı geçtiğimde yazacağım ..

+1 ve ben şahsen yemiyorum bu balığı ..

5. mykaraguney

mykaraguney

Elbette ızgara. Ama mümkünse kömürde öyle elektrikli filan değil.Derisi çıkarılır,palamut gibi halka yapılır ( veya şiş halinde ) çok harlı olmayan ızgarada kurutmadan pişirilir. Sonrada afiyetle yenir.Ama kesinlikle atılmaz ! Eti çok lezzetlidir.

6. alpperr

alpperr alper

Tebrikler cidden çok güzel bir yılan balığı yakalamışsınız... Yem olarak ne kullandınız acaba?

biz yılan balığı için özellikle ava gideriz, ve bana göre yabana atılmayacak bir balık,hem lezzet olarak hemde balığın faydaları olarak... Bu balık için denizlerin fındığı dersek yalan olmaz...

Balığın, arkadaşların dediği gibi tulum şeklinde derisini yüzeceksin, daha sonra yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında palamut doğrar gibi doğrayacaksın ve isteğine göre ister mangalda istersende avcarlamak şartı ile fırında yapacaksın...
    ben bu balığı fırında yemeyi tercih ediyorum,ama ilk kez yiyeceksen fırında çok ağır gelebilir çünkü çok yağlı bir balık...

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Balık bana yılan balığı gibi geldi. resim yanıltıyor olabilir tabiki . Kafa şekli ve dişleri görünmüyor ama bulunduğu ortamın rengine bürünebilmesine rağmen mığri daha grimsi renklerde bir balık. Yılan balığı ise kahverengi tonları ağır basmakta. Yılan balıkları 3 yıla yakın bir yolculuktan sonra toplu olarak kıyılarımıza özelikle dere ağızlarında toplanırlar. Bu dönemlerde bolca ve sıkça oltalara atlarlar. Eti yağlı çok lezzetlidir. Mynetin haberine görede yılan balıkları bu sene bolca görüldü. Ayrıca bende Ayvalkta bu yaz bırakmalarda istemeden de olsa çok sık karşılaştım.
    Mıgri daha az yağlı ve lezzetsiz bir balık. Kayalık kesimlerde bölgesel bir yaşamı var. Müren gibi tehlikeli olablecek bir tür.

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=AY155989&date=26Kasim2008

8. blasteralper

blasteralper Alper

En İyi Avı:
    yem olarak sardalya kullandık
    ortalama boyutu 120cm ve 3.5 kg
    bi tavada yağsız olarak denedik beğenmedik yağ ile kızarttık oldukça güzel geldi
    buda kafasından bir görünüm bn yılan balığı olarak biliyorum sizin yorumlarınızı bekliyorum...
    http://img219.imageshack.us/my.php?image=p1010999zf4.jpg

9. alpperr

alpperr alper

balık yılan balığına benziyor,bence mığrı değil bu...
    3.5 kilo balığın hepsini bir seferde yemek zor olacaktır,bu yüzden dilimleyip buzlukta saklıyabilirsiniz. tadından birşey kaybetmiyor...

Birde fırında hiç yağ eklemeden yapmanızı tavsiye ederim;tabiki avcarlıyarak...

10. blasteralper

blasteralper Alper

En İyi Avı:
    avcarlıyarak derken nasıl abi ?

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    balık mığrı. bunun tulumunu çıkarıp dilimledikten sonra 2-3 saat kadar sirke-soğan dilimi-domates suyu tuz ve zeytinyağı içeren karışımda bekletip ızgara yapabilirsiniz.

12. simendifer

simendifer Sennur

Yılan balığının en çok konservesi makbuldür. Yine tulumu çıkarılıp halka halka kesilerek yapılıyor. Biliyorsanız bence o şekilde değerlendirin. Bilmiyorsanız bilen birinden tarif alın ya da yaptırın derim. Eniştem konservesini harika yapar ama yapılırken hiç izlemedim, o nedenle bilgi veremeyeceğim ama öğrenirim. O kadar vaktim yok diyorsanız, arkadaşların verdiği alternatiflerle ızgara da olur tabii ki. ;) Ama yine de konservesinin nasıl yapıldığını öğrenin. Bir dahakine o şekilde değerlendirirsiniz en azından. Hani bazı balıklar belli pişirme usulleri ile çok güzel olurlar ya, konserve işinin balığı da yılan balığıdır aklınızda olsun. ;)

13. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    bu aralar foçada nedense bolca çıkıyor bunlardan büyük küçük bir kaç tane yakaladık ama yemeyiz diyip saldık hep

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ama bu yılan balığı değil mığrı bence :eek: bunun eti biraz buruk, yağlı ve ekşimsi olur, konservede randımanlı olmaz, bozulur diye düşünüyorum.

yılan balığı- anguilla anguilla
    mığrı - conger conger

ama yılan balığı ise evet konserve güzel oluyormuş, sanırım lakerda usulü yapılıyor.

15. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
  16. deepquest

deepquest turgay güzel

En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    :eek: vaybe ne o öyle

17. blasteralper