Yılın ilk denizde bot keyfi

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında Sürmene tarafından paylaşıldı.

1. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    Selam arkadaşlar bu sene ılk defa hafta sonu botu denıze ındıreyım dedım,
    motor canımı okudu heryerım agrıyor. herseyı tam takım hazırladık.ıstanbul anadolu yakası cevızlı sahılınde botu kurduk denıze ındırdık benzını fulledık cektık kolu acılmaya basladık,10 dk sonra aman allahım motor yavas yavas bogulmaya ve sonundada durdu. cek baba cek bır turlu calışmaz ne yaptıysam bır turlu calısmadı bende kurek cekmeye karar verdım bot svylor ahsap katlnır taban 3m cın malı zoddıc tıpı bot ve esımle bırlıkte karadan yaklasık 2 km acıtayız kurek cek cek kollarım koptu rahmanlar sahılındekı kayıkcıların oraya kendımızı attık bıraz dınlendık ve barı o kadar zahmete gırdık saat 4,5 e kadar balık tutalım dedık ve 200 300 m acılıp çapayı attık.tabı 10 tane ıstrvıt 3 tanede mezgıt takıldı oltamıza buyuk adanın onunu cevırmıs 3 tane troll den kalanlardı herhalde :) neyse ilgınctirkı motoru kaldırdım sudan ve bosta bırazda cektım ıpı ve calıştı suya ınınce duruyor kaldırıyorum calışıyor ındırıyorum duruyor anlamadım gıttı. yuk bınınce motor stop edıyor. bı zamandan sonra alıştı ama her defasında sudan cıkarıp caıştırmak gerektı 1.5 lt benzıne 10-40 yarı sentetık 20 gr yag koydum acaba ondanmı yaptı nedenını bılmıyorum.

Son düzenleme: 13 Nisan 2008
  2. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Geçmiş olsun anlattığına bakılırsa motor yağla boğulmuş. sanırım ya yağ benzinle yeterince karışmadı biriken yağ bujiyi boğdu yada kullandığın yağ ağır geldi. Motoru indirdiğinde yağ geri aktığı için çalışıyor kaldırdığında da tekrar yağ geldiği için çalışmıyor yani yük binmesinden değil yağın bujiye bulaşmasından öyle olmuştur. Biraz pahalı olmasına rağmen 2 zamanlı özel marine motor yağlarını kullanırsan bu sorunu kolay kolay yaşamazsın. ben yamahanın motor yağını kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım ama ne zaman benzincide yağ koydursam sorun çıkıyor. motor ya çok duman atıyor ya da randmanı düşüyor.
    Bu işin zevkini çıkarmak istiyorsan bence 98 oktan benzin kullan ve özel marine motor yağı al. Bu yağlar benzincilerde de var marine lerde de Ayrıca uzun süre kullanmadığında çalıştıacağın zaman iyicene bi salla motoru ki yağ ile menzin karışsın tekrar.