Hafta sonu için gittiğim akyaka çınar plajı yanında uzunnnn uğraşlar sonucu resimde gördüğünüz güzelle tanıştım akşam gün batımına yakın bir zamanda yakaladım balığı. o taraflara yolu düşecek olanlara özellikle belirteyim ki kıyıda çok kayalık olduğu içim zargana için hazırlanan düzenek ile avlanmalarını tavsiye ederim yem olarak tavuk göğsü kullandım. bütün balıkcı dostlara aynı keyfi yaşamalarını diliyorum.
bildigim kadarıyla av yasağı belli dönemlede oluyor. hafta sonu ağ atan tekneler vardı amatör balıkcılarda tekneyle açılıyordu ben ve benim gibi amatör balıkcılar kıyıdan avlandık.
çınar plajında zaten av yapamazsın,çınar plajına geçtikten yaklaşık 500-600 metre sonra kıyılarda av yapıyordu amatör balıkcı arkadaşlar.
Birde biz Marmarada Zargana avı için Zargana topunu fırlatıyoruz agır agır çekiyoruz.....Siz bu avda Zargana tekniği mi kullanıp avlandınız???? yoksa topu fırlatıp beklediniz mi?Kaç numara iğne kullandınız?Ben bu cuma Gökova orman kampına gelecem Çınar plajı yürüyerek kaç dk sürüyorr????Teşekkürler.......
Avinizi tebrik ederim. Diger yandan, bir zamanlar Akyaka sahillerinin tozunu atan, oralarin dununu ve bugununu cok iyi bilen Turgay (Modena) kardesim ne diyor bu konuda? Merak ettim..
zargana topu fırlatıp bekliyorum 6 numara iğne kullandım yaklaşık onbeş yirmi dakikada gelirsiniz ama orman kampının kıyılarıda verimlidir oradanda aynı uygulamayı yapabilirsiniz orada levrek kefal gibi balıkların olduğunu duymuştum ama çok kayalık buna dikkat edin. bol şanslar.
Marmariste yaşadıgım yıllarda yaladermayı atçek ile yakalardım zargana takımnı ile ama iğne az daha büyük ve yemde öyle..topu fırlatın yavaş yavaş sarın ..tekrar savurun bu arada hareketli yeme saldırıyor..
Avınız için tebrik ederim. Çekerken bir sağa bir sola kaçışları ve kafa atmaması kendine has tarzı vardır. Çocukken iskenderunda yavru sardalyalar sürü halinde gelirdi. Pusuya yatarak sardalya yavrularını kepçeler bir kovada toplar sonra gözünden canlı olarak attığınızda bizim çatalkuyruk dediğimiz bu avın gelmemesi olanaksızdı. Tabi mevsimlik gelirlerdi iskenderun kıyılarına, kurban bayramı arifesinde temmuz veya haziran ayında 74 adet bu ebatta yakalamıştım. Kurban bayramı arifesi olması sebebi ile dağıttığım komşular bile kabul etmemiş ve av heba olmuştu