Yine Almanya yine sudak

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Dalgıç837 tarafından paylaşıldı.

1. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    26-27 Mayıs'ta Almanya'daydım, hafta sonu Elbe nehri kıyısında Bleckede'de yaşayan balık avı rehberi arkadaşım Jörg'ün yanına gittim. Niyetimiz hafta sonu Elbe kıyısında sudak avlamaktı. Benim dışımda 6 kişi daha vardı, grup kalabalıktı yani.

25'i cuma akşamı gece yarısı gibi Jörg'ün evine vardım. Bir diğer arkadaşla birlikte evinde misafir kalacağım. Jörg yoldayken mesaj atmış, saman nezlem azdı ben yatıyorum anahtar kapının yanındaki dolapta diye. Hadi hayırlısı dedim, saman nezlesi azdı mı Jörg'den hayır gelmez :)

Neyse ertesi sabah ayaktaydı, herkesle tanıştık. Neşeli bir ekip, biri biraz ukala ama olacak o kadar :) Kahvaltı sonrası yola çıktık. İlk avlağa geldik ve hemen oltaları kurup sahteleri suyla buluşturduk. Yöntem klasik "tembeladam" yöntemi. Ancak sudaklar nazlıydı, ilk günün avı çok ağırlıkla turnalardan oluşuyordu. İşte birkaç örnek :

Bu arkadaş 94 cm idi

Bu da 91 cm idi

Bu da 83 cm idi yanlış hatırlamıyorsam

Tam da hava sıcaklığının tavan yaptığı bir hafta sonuna denk gelmiştik. Tulumun içinde haşlanayazdım, bankodan bankoya geçişlerde tulumu giyip aralarda çıkarttım hep. Biraz uğraştık ama en azından pişik olmadık :))

İlk gün benim açımdan şanssız geçti Arkadaşların hepsi birşeyler yakalamıştı, bana ise bir-iki kuruk vuruşunun dışında birşey denk gelmedi .Hırsız kullanmadığımız için, jig iğnesinin çok arkasına gelen bu kuyruk vuruşlarını değerlendirmek mümkün olmuyordu.

İlk günün akşamı üç arkadaş gittiğimiz Yunan lokantasında patlayasıya yediğimiz bir yemekle sona erdi. Lokantada yemeklerin neler olduğunu nedense almanlara ben tercüme ettim :))

Pazar günü benim için aslında yarım gün, saat 14.00 gibi dönüşe geçmem gerekiyordu. Jörg "sen son günlerin adamısın" diye bir yandan gaz veriyor, bir yandan da herkese geçen tuttuğum sudağı anlatıyordu. Neyse at-çeke başladık gene, arkadaşlar bir iki üç derken bayapı bir yol aldılar, bende hala tık yok ... Derken bankonun burnundan iyice açığa yaptığım bir atıştan sonra, biraz da dalgın bir şekilde tembeladam tarzı çekerken birden balık bindi oltaya, ama sudağın klasik "tok" diye vuruşuyla değil de biraz künt ama çok ağır bir şekilde. Akıntıya karşı zorlukla çekiyorum, tam sınırında geziyor. Akıntıya tam girerse takımı koparabilir veya iğne sağlam yere oturmadıysa ağzını yarıp boşalabilir. Ağırlık çok fazla ama kafa da atmıyor, pasifist bir balık :))

Kıyıya iyice yaklaştığı halde hala yüzeylemedi, boyunu göremedik. Tam o sırada kafa atmaya ve tekrar akıntıya doğru gitmeye başladı, kalama oldukça sıkı olduğu halde makaradan misina alıyor... Karşı durup kıyıya yaklaştırdım, nihayet yüzeye geldi - iğne sırtına girmiş, misina bir tur gövdeye dolanmış! Kaçması mümkün değil hooked

Tabii bu kadar büyük ağırlığın ve direncin nedeni de anlaşılmış oldu, balık sahteye kafa atıp döndüğü sırada tasmayı yiyince iğne sırtına girmiş. yine de fena değil, o turda yakaladığımız en büyük sudaktı, 74 cm. İşte fotoğrafları :

Aynı gün yakalanan diğer birkaç balık (sudak 69 cm) :

Burada gördüğünüz (ve görmediğiniz) tüm balıklar fotoğrafları çekildikten sonra geri salındı. Geri salma suya geri atma şeklinde değil, hayvan kendine gelip kendi gücüyle düzgün şekilde yüzerek uzaklaşana kadar onu kuyruğundan ve gövde altından tutmak, hafifçe ileri geri hareket ettirerek solungaçlarından su geçmesini sağlamak şeklinde oluyor. İşte bir örnek :

İlk yakalanan turnanın geri salınışı

Yurtdışındaki balık avlarımı paylaşmaktaki amacım, amatör balıkçılığın kurallara uyularak ve avlaklar korunarak yapılması, limit altı balıkların, yenemeyecek fazla balıkların ve özellikle anaç özelliğe sahip kaliteli genleri olan trofe boyundaki büyük balıkların zarar verilmeden geri salınması durumunda benim gibi ortalama beceriye sahip, senede toplam 10-15 günden fazla balığa çıkamayan birinin bile ne kadar güzelavlar yaşayabileceğini göstermek. Yurtdışında tatlı suda tuttuğum tüm balıkları, denizde de limit altı balıkların hepsini geri bıraktım. Türkiye'de de aynısını yapıyorum. Herkese de yapmalarını tavsiye ederim.

Rasgele

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Ergiz kardeşim, gerçekten çok heyecan verici bir av gerçekleştirmişiniz.
    Selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim Ergiz abi ama onlar Turna değil, sudak dediğin balıklar da sudak değil. :D

Onlar başka bişey abi. :D:D:D Nedir henüz bilmiyorum ama bu kadar büyük sudak ve turna mı olur. :D

Tebrik ederim çok baba balıklar. Ayrıca örnek bir rapor olmuş. Biraz uç bi örnek ama. Ben bile örnek almakta zorlandım... :)

Hey maaşallah... Dahasına rastgelsin, süper... :):):)

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    ......Burada gördüğünüz (ve görmediğiniz) tüm balıklar fotoğrafları çekildikten sonra geri salındı.......

Bunu ozellikle belirttiginiz icin kendi adima tesekkur ederim.

Tutulan balik bir karis da olsa, bir metre de olsa, limitleri filan dusunmeksizin, bu isin bir spor oldugunu bilerek, karin doyurmak icin degil de dogayla, balikla butunlesmek icin yapildigini dusunup keyif almak.... oyle olunca da avlaklarin dogal zenginligi ve avciyi odullendirisi... :thumb:

Tebrik ederim Ergiz bey. Harika bir gezi oldugu belli. Nefis bir rapor, elinize saglik..

5. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Muhtesem bir av olmus... Darisi basimiza ;)

6. zeroplus

zeroplus umut tuna

hey maşallah biz türk milleti olarak ancak uzaktan seyrederiz bu güzel manzaraları:)o bilinç seviyesine ulaşmak için daha çok zamanımız var bizim sizlere rastgelsin

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan, ağzımdan aldın vallahi :D Cem Yılmaz'ın dediği gibi 'Aga bu nedir' :D

Harika görüntüler. Darısı buralarda da, bu boylarda sudak yakalamaya :)

Ayrıca, bu rapor bence sabitlenmeli :)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    muhtesem bir av geçmis. iste memeleket sularimizda niye boyle baliklarin nadiren çiktigina kanittir bu av. avrupanin birçok bolgesinde avlaklar boyle. daha yeni yeni tatlisuya heveslendigim için arastiriyorum. bunlar gibi senatorler ve SUDAKlar ( bu koca baligi kucuk harfle yazmak bile yanlis :) ) hayal degil.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vallah 10 numara av olmuş abi:) paylaşım için teşekür ederim:) ağzımın suyu aktı o boydaki balıkları görüncehihi bizde nerdeeeee:rolleyes: yedik bitirdik,olanınında cüğünü tüketmiye uğraşıyoruzhihi:rolleyes:

10. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Cok tesekkurler Orhan Abi, sizin tebrikleriniz özellikle degerli benim için.

Rasgele

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ergiz bey sayenizde gözümüz gönlümüz açıldı.Şunu birkez daha anladımki avrupalı devletlerin sürdürülebilir avcılık için çok sıkı denetim ve önlemlerinin başarısı kanıtlanmış oldu.Darısı bizim gibi cahil toplum ve 3. sınıf ülkelerin başına.Böyle balıkları Türkiyede yakalasalar salmayı bırakın orayı ağlarla doldururlar.Tebrikler :thumb:

12. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Volkan teşekkürler, özellikle turnalar iriydi. Sudaklar oralar için "orta üst deste" diyebileceğimiz boylarda. Umarım bu boyda balıklar ıbir gün bizim sularda da yakalayabiliriz.

Rasgele

13. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Çok teşekkürler, arada bir yakaladığın avın tadına bakmakta hiçbir sorun görmüyorum ama

- ufaklar daha büyüyecek
    - en büyükler en kaliteli genlere sahiptir, çok yumurtlarlar ve kart balığın tadı da güzel olmaz => babaları/anaları salalım
    - bütün mahalleyi doyurmak gibi bir görevimiz yok, kendi yiyeceğimizden fazlasını salalım

kuralları çerçevesinde :)

Rasgele

14. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Darısı hepimizin başına, yurdumuzdaki avlar için .

Rasgele

15. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Çok teşekkürler. Bence herkes başkasının ne yaptığına bakmadan, "tek enayi ben miyim" demeden üzerine düşeni yapartsa ciddi yol alırız. Zamanı kısaltmak elimizde :))

Rasgele

16. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Çok teşekkürler, Adana avlakları bu boyda ve daha iri sudaklar için çok uygun bence. Umarım "bugün bırak, yarın gene yakalarsın" olumlu sonuç verir de hepimiz daha keyifli avlar yaşarız.

Rasgele

17. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Çok teşekkürler. Ben Büyükçekmece gölüne gidiyordum epey bir zaman önce, eskiden güzel tatlısu levrekleri çıkardı. Bunun dışında da çok çeşitli su canlıları olan keyifli bir yerdi.

2007'de kuraklıkta göl çekilince kalan su birikintisinde acımasızca avlanıldı, bir de üstüne yakalı ağları trol gibi çekerek koca gölü dilim dilim taradılar, e kardeşim balık değil ot kalmaz tabii. Yeni yeni canlanıyor ama balıkçılık baskısı fazla. Artık gitmiyorum göle, içim acıyor.

Rasgele

18. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Teşekkürler Kadircim, Antalya'ya gelirsem arayacağım müsait olursan levreğe gideriz birlikte, işin ustasıyla avlanmak bana keyif verir.

Rasgele

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Muhteşem avlarınızı,tam amatörce davranışlarınızı can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Sevgimle kalınız

20. lovermann

lovermann mustafa

bizimkilerde izin verse balıklar büyüse bizimkilerde büyük balıklar alabilecek ama yok yasal sınır 15cm dense 15 cm i alıp götürürler öyle bi millet olduk.bu arada tebrikler çok güzel bi av olmuş.turnalar şahane.